ΑρχικήbusinessΠρώην υπάλληλος της Microsoft έκλεψε 10 εκατομμύρια δολάρια από cryptocurrency δωροκάρτες

Πρώην υπάλληλος της Microsoft έκλεψε 10 εκατομμύρια δολάρια από cryptocurrency δωροκάρτες

Πρώην υπάλληλος της Microsoft συνελήφθη για κλοπή 10 εκατομμυρίων δολαρίων τα οποία χρησιμοποίησε για να αγοράσει ένα Tesla αυτοκίνητο και ένα σπίτι δίπλα στη λίμνη.

Microsoft

Ο 25χρονος Ουκρανός υπήκοος, Volodymyr Kvashuk, φέρεται να χρησιμοποίησε τα χρήματα για να αγοράσει ένα Tesla αυτοκίνητο ύψους 160.000 δολαρίων και ένα σπίτι 1.7 εκατομμυρίων δολαρίων δίπλα στη λίμνη. Κατά τη διάρκεια των επτά μηνών του σχεδίου του, βρέθηκαν 2,8 εκατομμύρια δολάρια που μεταφέρθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς του.

Συγκεκριμένα, ο Kvashuk κατηγορείται ότι έχει κλέψει cryptocurrency δωροκάρτες που εξαργυρώνονταν έναντι προϊόντων της Microsoft τις οποίες μεταπωλούσε στο διαδίκτυο προς δικό του όφελος.

Ο νεαρός υπάλληλος ήταν υπεύθυνος για τον έλεγχο της online retail sales πλατφόρμας της Microsoft.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τον Απρίλιο, αρκετοί cryptocurrency κάτοχοι ισχυρίστηκαν ότι οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που βασίζονται στη Microsoft – όπως το Outlook, το Hotmail και το MSN – έχουν παραβιαστεί από hackers που στοχεύουν τα κρυπτονομίσματα τους.

Μάλιστα, κάποιο από τα θύματα ισχυρίστηκε ότι η παραβίαση του email λογαριασμού είχε δώσει τη δυνατότητα στους εισβολείς να επαναφέρουν τον λογαριασμό του στο Kraken crypto exchange. Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι η παραβίαση είχε σημειωθεί κατά τους πρώτους μήνες αυτού του έτους.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS