ΑρχικήsecurityΚλοπή cryptocurrency από τους hackers που είχαν επιτεθεί στο Microsoft Outlook

Κλοπή cryptocurrency από τους hackers που είχαν επιτεθεί στο Microsoft Outlook

hackers Νωρίτερα, μέσα στον Απρίλιο, πραγματοποιήθηκε μια διαδικτυακή επίθεση με στόχο τους χρήστες του Microsoft Outlook email. Οι hackers κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε περιεχόμενο των email και σε μεταδεδομένα των χρηστών. Ωστόσο πέρα από αυτό, πολλοί χρήστες αναφέρουν ότι η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα την κλοπή χρημάτων από τους λογαριασμούς cryptocurrency. Πιθανότατα, ο πραγματικός στόχος των hackers να ήταν αυτός.

Σύμφωνα με το Motherboard, οι hackers παραβίασαν το σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Microsoft και απέκτησαν πρόσβαση σε διαπιστευτήρια σύνδεσης, που ανήκαν σε υπαλλήλους μιας υπηρεσίας στήριξης πελατών της Microsoft.

Με αυτόν τον τρόπο, οι επιτιθέμενοι κατάφεραν να κλέψουν περιεχόμενο από τα Outlook, MSN και Hotmail. Δεν είναι σίγουρο ότι οι hackers είχαν πλήρη πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα των χρηστών. Ωστόσο, μπόρεσαν να αδειάσουν λογαριασμούς cryptocurrency πολλών θυμάτων.

Ένας χρήστης, ο Jevon Ritmeester είπε: “Οι hackers είχαν επίσης πρόσβαση στο Inbox μου, το οποίο τους  επέτρεψε να επαναφέρουν τον κωδικό μου στο λογαριασμό μου στο Kraken.com και να αποσύρουν τα Bitcoin μου”.

Το Kraken είναι μια δημοφιλής πλατφόρμα cryptocurrency exchange. Οι hackers απέκτησαν πρόσβαση στο Inbox του θύματος και φρόντισαν να ανακατευθύνουν τα emails, που είχαν σχέση με το λογαριασμό στο Kraken, ώστε να μεταφέρονται σε μια διεύθυνση email, η οποία ελεγχόταν από αυτούς. Έτσι, οποιαδήποτε αιτήματα σχετικά με τους κωδικούς πρόσβασης ή με την απόσυρση Bitcoin, τα διαχειρίζονταν οι hackers.

Το Motherboard ανέφερε ότι οι hackers έκλεψαν 1 Bitcoin από τον Jevon Ritmeester, το οποίο άξιζε περίπου 5.000 $.

Ο Ritmeester πιστεύει ότι η Microsoft δεν έχει λάβει σοβαρά υπόψη της τη συγκεκριμένη διαρροή, παρόλο που πολλοί χρήστες έχουν επηρεαστεί, αφού η πρόσβαση τρίτων στο Inbox μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν σημαντικές προσωπικές πληροφορίες στο Inbox τους. Μάλιστα, σκέφτεται να κάνει μια καταγγελία, καθώς θεωρεί τη Microsoft υπεύθυνη για την οικονομική ζημιά που υπέστη και για την πιθανή διαρροή προσωπικών του πληροφοριών από τους hackers.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν η Microsoft γνωρίζει για την κλοπή των χρημάτων των θυμάτων της επίθεσης. Επίσης, δεν γνωρίζουμε ακριβώς το ποσό των χρημάτων που κλάπηκαν.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι χρήστες και ειδικά εκείνοι που διαθέτουν λογαριασμούς cryptocurrency, θα πρέπει να πάρουν extra μέτρα προστασίας, όπως το να εφαρμόσουν τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS