ΑρχικήsecurityΒάση δεδομένων εκθέτει πληροφορίες 80 εκατομμυρίων νοικοκυριών στην Αμερική

Βάση δεδομένων εκθέτει πληροφορίες 80 εκατομμυρίων νοικοκυριών στην Αμερική

Βάση Σύμφωνα με νέα έρευνα, περίπου το 65% των νοικοκυριών στην Αμερική βρίσκεται σε κίνδυνο, αφού υπάρχει διαθέσιμη μια βάση δεδομένων, που εκθέτει προσωπικές πληροφορίες. Το 65% αντιστοιχεί σε 80 εκατομμύρια νοικοκυριά.

Η έρευνα διεξήχθη από την ερευνητική ομάδα VPNMentor και βρήκε ότι σε αυτή τη βάση δεδομένων υπάρχουν 24GB λεπτομερών πληροφοριών, που περιλαμβάνουν ονόματα, διευθύνσεις, ηλικίες και ημερομηνίες γέννησής των μελών ενός νοικοκυριού.

Η βάση δεδομένων φιλοξενείται σε cloud server της Microsoft και περιέχει και κάποιες κωδικοποιημένες πληροφορίες, οι οποίες πιθανόν σχετίζονται με το φύλο, την οικογενειακή κατάσταση, το εισόδημα, την κατάσταση και τον τύπο κατοικίας.

Όλα αυτά τα στοιχεία είναι πολύ προσωπικά. Το θετικό, ωστόσο, είναι ότι δεν περιλαμβάνονται κωδικοί πρόσβασης, αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης ή στοιχεία τραπεζικών καρτών.

Οι ερευνητές εξέτασαν κάποια από τα στοιχεία που βρίσκονται στη βάση δεδομένων και επιβεβαίωσαν ότι είναι αληθή.

Η ανακάλυψη της μη προστατευμένης βάσης δεδομένων έγινε τυχαία, όταν η ερευνητική ομάδα εκτελούσε ένα project χαρτογράφησης ιστού, προκειμένου να βρει τρύπες σε web συστήματα, τα οποία στη συνέχεια εξετάζονται για αδυναμίες και διαρροές δεδομένων.

Συνήθως, ο ιδιοκτήτης της βάσης δεδομένων ειδοποιείται, ώστε η ενδιαφερόμενη εταιρεία να προστατευτεί από τη διαρροή των δεδομένων. Ωστόσο, οι ερευνητές δεν μπόρεσαν να βρουν τον ιδιοκτήτη της συγκεκριμένης βάσης.

“Η βάση φιλοξενείται σε έναν cloud server, που σημαίνει ότι η διεύθυνση IP που σχετίζεται με αυτή, δεν συνδέεται απαραίτητα με τον ιδιοκτήτη της”, δήλωσαν οι ερευνητές.

Η μη ασφαλής βάση δεδομένων ήταν online μέχρι τη Δευτέρα και καθένας μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση, αφού δεν απαιτούνταν κάποιος κωδικός πρόσβασης.

Με τα δεδομένα που έχουν, οι ερευνητές πιστεύουν ότι η βάση δεδομένων θα μπορούσε να ανήκει σε κάποια ασφαλιστική ή ιατρική εταιρεία.

Οι ερευνητές προσπάθησαν να βρουν τον κάτοχο, προκειμένου να ληφθούν μέτρα προστασίας.

Η βάση δεδομένων εκθέτει πολλές πληροφορίες, οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από εγκληματίες για κλοπές ταυτότητας, απάτες, phishing scams ακόμα και εισβολές σε σπίτια.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS