ΑρχικήsecurityΚακόβουλο λογισμικό σε Kodi Πρόσθετα κλέβει κωδικούς πρόσβασης

Κακόβουλο λογισμικό σε Kodi Πρόσθετα κλέβει κωδικούς πρόσβασης

Κακόβουλο Εάν είστε από τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν πειρατικές streaming συσκευές, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί. Κάποιοι ερευνητές, από την εταιρεία Digital Citizen, αποκάλυψαν ότι υπάρχουν πολλά privacy apps, τα οποία τρέχουν κακόβουλο λογισμικό. Αυτό το λογισμικό στοχεύει στην κλοπή του ονόματος χρήστη και του κωδικού πρόσβασης και κάνει upload τα δεδομένα των χρηστών, χωρίς εκείνοι να έχουν δώσει την συγκατάθεσή τους.

Σύμφωνα με τις έρευνες, περίπου 12 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε κίνδυνο, εξαιτίας αυτού του κακόβουλου λογισμικού. Αυτός ο αριθμός χρηστών προέρχεται από τη Βόρεια Αμερική και χρησιμοποιεί πειρατικές συσκευές.

Οι hackers στοχεύουν κυρίως σε οικιακά δίκτυα στέλνοντας προ-φορτωμένο κακόβουλο λογισμικό σε συσκευές ή εφαρμογές που φορτώνονται από τρίτους. Η μελέτη δείχνει ότι το 70% των συσκευών που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Kodi, έχουν πρόσβαση σε παράνομο περιεχόμενο μέσω πρόσθετων ή τρίτων εφαρμογών.

Η αλήθεια είναι ότι είναι εύκολο να βρει κάποιος πειρατικά Kodi boxes ή jailbroken Firesticks. Για την ακρίβεια είναι διαθέσιμα σε πλατφόρμες όπως το eBay, το Facebook Marketplace ή το Craiglist, στην τιμή των $ 75 ή $ 100. Είναι το μοναδικό ποσό που πληρώνουν οι χρήστες για να αποκτήσουν τη συσκευή.

Υπάρχουν πολλά πρόσθετα, που επιτρέπουν την πρόσβαση σε πειρατικό περιεχόμενο (π.χ. ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και live streaming sport).

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι, όταν ο χρήστης συνδέει αυτές τις συσκευές σε οικιακό δίκτυο, οι hackers μπορούν να μολύνουν το δίκτυο με κακόβουλο λογισμικό παραβιάζοντας το τείχος προστασίας του router.

Επιπλέον, αυτές οι συσκευές και τα boxes δεν προσφέρουν ασφάλεια, οπότε είναι εύκολος στόχος για τους hackers.

Το Mobdro είναι μια streaming εφαρμογή, η οποία βρήκε ευπάθειες στο δίκτυο και ανέβασε δεδομένα 1.5 terabytes, από τη συσκευή του ερευνητή, χωρίς εκείνος να έχει δώσει τη συγκατάθεσή του.

Πώς να αποφύγετε τον κίνδυνο από πειρατικά boxes;

Οι ερευνητές προτείνουν τη λήψη κάποιων μέτρων για την προστασία των χρηστών από τους hackers, που διανέμουν κακόβουλο λογισμικό μέσω πειρατικών streaming εφαρμογών και συσκευών.

Αρχικά, θα πρέπει να υπάρξει νομοθεσία που θα επιβάλλει το κλείσιμο των δικτύων πώλησης πειρατικών boxes. Επιπλέον, οι ψηφιακές αγορές πρέπει να απαγορεύσουν την πώληση πειρατικών συσκευών και jailbroken Firesticks.

Έπειτα, είναι σημαντικό να ενημερωθούν όλοι οι χρήστες σχετικά με τους κινδύνους και τα προβλήματα, που μπορεί να τους δημιουργήσει η χρήση αυτών των συσκευών και εφαρμογών.

Επίσης, οι υπάλληλοι των εταιρειών θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι και να ελέγχονται αυστηρά, ώστε να μην συνδέουν τέτοιες συσκευές στα δίκτυα του γραφείου. Είναι απαραίτητο για την προστασία των ευαίσθητων πληροφοριών.

Το Kodi φυσικά δεν είναι παράνομο. Αλλά δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε παράνομο περιεχόμενο και αυτό δεν είναι καλό.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS