ΑρχικήsecurityΗ Microsoft πιέζει τους χρήστες να εγκαταλείψουν άμεσα τα Windows 7!

Η Microsoft πιέζει τους χρήστες να εγκαταλείψουν άμεσα τα Windows 7!

Οι ημέρες των Windows 7 είναι αριθμημένες και το πολύ αγαπητό λειτουργικό σύστημα έχει αρχίσει να προειδοποιεί τους χρήστες ότι ο χρόνος τερματισμού πλησιάζει.

Η Microsoft αρχίζει να πιέζει τους χρήστες καθώς προετοιμάζει την αυλαία των Windows 7. Έχει ήδη παροτρύνει τους χρήστες να αναβαθμίσουν σε Windows 10, αλλά τώρα αποστέλλει και προειδοποιητικές ενημερώσεις  ότι η “υποστήριξη για τα Windows 7 πλησιάζει στο τέλος της”.

Φυσικά, δεν χρειάζεται να μεταβείτε αναγκαστικά στα Windows 10, εφόσον η υποστήριξη για τα Windows 7 λήγει στις 14 Ιανουαρίου 2020, αλλά δεν θα λαμβάνετε άλλες ενημερώσεις ασφαλείας, γεγονός που σας αφήνει εκτεθειμένους σε πολλές ευπάθειες.

Αν είστε αποφασισμένοι να παραμείνετε όσο το δυνατόν περισσότερο στο αγαπημένο σας λειτουργικό σύστημα, μπορείτε να αγνοήσετε τις προειδοποιήσεις, αλλά είναι προτιμότερο να μην συνδέσετε τον υπολογιστή σας στο διαδίκτυο εάν σχεδιάζετε να το χρησιμοποιείτε μετά την ημερομηνία λήξης.

Windows 7

Η αρχή του τέλους

Τα αναδυόμενα παράθυρα μπορεί να φαίνονται ενοχλητικά, αλλά η Microsoft έχει σημαντικούς λόγους ανησυχίας. Τα Windows 7 εξακολουθούσαν να κερδίζουν νέους χρήστες μόλις τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, όταν ήταν το λειτουργικό σύστημα επιλογής για το 37,19% των χρηστών επιτραπέζιων υπολογιστών.

Η ειδοποίηση περιλαμβάνει επίσης έναν σύνδεσμο προς μια σελίδα που εξηγεί τον τρόπο αναβάθμισης στα Windows 10 και μάλιστα προτείνει την αγορά νέου υπολογιστή.

Με την ενημέρωση των Windows 10 Μαΐου 2019, που υπόσχεται νέα χαρακτηριστικά, όπως ένα βελτιωμένο μενού Έναρξης, νέα themes και πλέον την χρήση της Cortana για αναζητήσεις, ίσως είναι η ιδανική στιγμή για να γίνει το νέο λειτουργικό σας σύστημα.

Όποια και αν είναι η επιλογή σας, μην ξεχνάτε ποτέ να φροντίζετε για την ασφάλεια σας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS