ΑρχικήsecurityEthereum: Πώς μπορεί να αποκτήσει κανείς εκατομμύρια σε cryptocurrency

Ethereum: Πώς μπορεί να αποκτήσει κανείς εκατομμύρια σε cryptocurrency

EthereumΗ πλατφόρμα blockchain Ethereum δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να χρησιμοποιούν την κρυπτογραφία ελλειπτικής καμπύλης (ECC), προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια. Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν ένα δημόσιο και ένα ιδιωτικό κλειδί. Το ιδιωτικό κλειδί το γνωρίζει μόνο ο χρήστης και το κρατά κάπου κρυμμένο και ασφαλές. Το δημόσιο κλειδί, από την άλλη μεριά, χρησιμοποιείται για τη δημιουργία της διεύθυνσης Ethereum.

Όταν κάποιος υπογράφει για μια συναλλαγή, χρησιμοποιεί το ιδιωτικό του κλειδί και η υπογραφή ελέγχεται αυτόματα από τη διεύθυνση Ethereum.

Έπειτα εμφανίζεται μια μεταφορά ως συναλλαγή μεταξύ δύο διευθύνσεων Ethereum.

 

Όταν θέλει κάποιος να δημιουργήσει τα κλειδιά του, ξεκινά με το ιδιωτικό. Το ιδιωτικό κλειδί αποτελείται από 256 bit. Το δημόσιο κλειδί είναι ένα σημείο στην καμπύλη secp256k1 ECDSA (x, y point) [εδώ]. Στη συνέχεια χρησιμοποιείται το Keccak-256 (aka SHA-3) για να δημιουργηθεί ένα hashed κλειδί και τέλος δημιουργείται η δημόσια διεύθυνση Ethereum [εδώ]:

Το ιδιωτικό κλειδί, που δημιουργεί ένας χρήστης, πρέπει να είναι εντελώς τυχαίο. Μπορούν να δημιουργηθούν 2²⁵⁶ διαφορετικά κλειδιά. Οπότε οι πιθανότητες ταύτισης ενός ιδιωτικού και ενός δημόσιου κλειδιού είναι:

1 σε 1.550.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000 … 000 (75 μηδενικά).

Μπορείτε να δείτε μια περιγραφή του κώδικα εδώ.

Ο Adrian Bednarkek θέλησε να δει, αν θα μπορούσε να μαντέψει την ιδιωτική διεύθυνση κάποιου. Αν κάποιος έχει το ιδιωτικό κλειδί ενός χρήστη, μπορεί εύκολα να κλέψει τα cryptocurrencies, καθώς υπογράφει μια συναλλαγή με την ιδιωτική διεύθυνση και στη συνέχεια μπορεί να μεταφέρει το cryptocurrency (Ether) στον λογαριασμό του.

Ο Adrian και η ομάδα του δοκίμασαν δισεκατομμύρια διευθύνσεις και μπόρεσαν να μαντέψουν εκατοντάδες ιδιωτικές διευθύνσεις. Στο τέλος σαρώθηκαν 34 δισεκατομμύρια διευθύνσεις και βρέθηκαν 732 κλειδιά. Η ομάδα υπολόγισε ότι έστω και από έναν από τους λογαριασμούς, που μπόρεσαν να μαντέψουν, θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν 45.000 Eth, τα οποία αντιστοιχούν σε περίπου 7 εκατομμύρια δολάρια.

Επομένως, όσοι είναι χρήστες cryptocurrency θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. Αν κάποιος κλέψει το ιδιωτικό σας κλειδί, δημιουργήσει ένα αντίγραφο ή δημιουργήσει μια αδύναμη διεύθυνση, θα αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό σας και θα κλέψει τα cryptocurrencies. Δυστυχώς, στον χώρο του cryptocurrency οι χρήστες έχουν την ευθύνη για την ασφάλειά τους. Αν χάσουν τα χρήματά τους, κανείς δεν θα τους αποζημιώσει.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS