ΑρχικήsecurityΤεράστια επίθεση DoS χτυπά το Bitcoin Wallet Electrum

Τεράστια επίθεση DoS χτυπά το Bitcoin Wallet Electrum

wallet

Ένα από τα πιο δημοφιλή Bitcoin Wallets, το Electrum, έπεσε θύμα επίθεσης denial-of-service, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας μέσω του Twitter. H Electrum δήλωσε ότι οι προγραμματιστές της εργάζονταν ήδη πάνω στη δημιουργία μίας πιο ασφαλούς έκδοσης του ηλεκτρονικού πορτοφολίου, ενώ ζήτησε και από τους χρήστες της να απενεργοποιήσουν το auto-connect και να επιλέξουν τον server τους χειρονακτικά.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από ένα πολύ ισχυρό botnet, το οποίο είχε επηρεάσει 140.000 μηχανήματα και κατεύθυνε τους ανυποψίαστους χρήστες σε μια έκδοση του λογισμικού Electrum το οποίο είχε χακαριστεί και έκλεβε τα ψηφιακά τους νομίσματα.

Οι επιτιθέμενοι φαίνεται πως  είχαν επικεντρωθεί κυρίως σε χρήστες που χρησιμοποιούν παλιές εκδόσεις του λογισμικού, όπου και υπήρχε ακόμα η επιλογή αυτόματης σύνδεσης. Συνίσταται οι χρήστες να ενημερώσουν άμεσα το λογισμικό τους με μη αυτόματο τρόπο.

Οι προγραμματιστές της Electrum εργάζονται ήδη για την επίλυση του προβλήματος, ωστόσο είναι πιθανό οι χρήστες να αντιμετωπίσουν διακοπές υπηρεσίας.

Ενώ τα κίνητρα πίσω από αυτή την επίθεση είναι ασαφή, ο επικεφαλής προγραμματιστής της Electrum, Thomas Voegtlin, πιστεύει ότι πρόκειται για μια αντεπίθεση. Η Electrum είχε προηγουμένως υποστεί εξαπάτηση μέσω phishing από ένα Trojan γνωστό ως Electrum Stealer. Οι προγραμματιστές της Electrum τροποποίησαν ορισμένους servers για να αυξήσουν την προστασία από μια τέτοια επίθεση. Αυτό είναι το κενό που έχουν εκμεταλλευτεί οι επιτιθέμενοι.

Ο Voegtlin δήλωσε: “Δεν είμαστε σίγουροι τι παρακινεί τους επιτιθέμενους. Θα μπορούσε να είναι ένα είδος αντεπίθεσης μετά από τα βήματα που ακολουθήσαμε τον περασμένο μήνα για να αποτρέψουμε τις επιθέσεις phishing.”

Επίσης ενημέρωσε τους χρήστες του Electrum να κατεβάζουν το λογισμικό Electrum αποκλειστικά από την ιστοσελίδα του Electrum.org. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν το επίσημο GitHub wallet depository. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να προστατευθούν από την επίθεση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS