ΑρχικήsecurityΗ Microsoft ενισχύει τον σχεδιασμό του Outlook αλλά όχι την ασφάλεια του

Η Microsoft ενισχύει τον σχεδιασμό του Outlook αλλά όχι την ασφάλεια του

Η Microsoft ενισχύει τον σχεδιασμό του Outlook βελτιώνοντας την ροή των εργασιών όσον αφορά τον προγραμματισμό και την επικοινωνία με στόχο να χτυπήσει τον μεγάλο ανταγωνιστή του, την Goolge, με το Gmail suite.

Ουσιαστικά, η Microsoft επιστρέφει δυναμικά στο παιχνίδι κάνοντας αυτό που ξέρει καλύτερα, το software, με έμφαση στην απρόσκοπτη εφαρμογή του σε όλες τις πλατφόρμες.

Outlook

Η εταιρεία, εδώ και οχτώ μήνες, έχει δώσει στους χρήστες τη δυνατότητα να παρακολουθούν την εξέλιξη των εργασιών για τη βελτίωση του Outlook for the web, το οποίο υστερούσε από άποψη UI και λειτουργικότητας. Τώρα, η Microsoft δηλώνει έτοιμη να προσφέρει τη νέα εμπειρία στους web χρήστες του Office 365.

Το interface έχει πλέον περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης. Από την πολυαναμενόμενη σκοτεινή λειτουργία μέχρι τις μικρές πινελιές που η Microsoft πιστεύει ότι θα προσφέρουν μια καλύτερη εμπειρία χρήστη. Ουσιαστικά, μπορείτε να προσθέσετε λίγο περισσότερο χρώμα στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας μέσω των Expressions (GIF και emojis). Αξίζει να σημειώσουμε ότι μια χρήσιμη αλλαγή θα ήταν η δυνατότητα ομαδοποίησης των ετικετών σε κατηγορίες.

Outlook

Τα bottom tabs θα σας επιτρέψουν, επίσης, να μεταβαίνετε στην ανάγνωση, τη γραφή καθώς και την αναβολή ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) με μεγάλη ευκολία.

Το Calendar προσφέρει, επίσης, μερικές νέες δυνατότητες όπου οι χρήστες μπορούν να μεταβούν γρήγορα σε ένα Skype ή Teams meeting από ένα αναπτυσσόμενο μενού και να δουν μια περίληψη μαζί με τις απαντήσεις των συμμετεχόντων από την πρόσκληση. Επιπλέον, προσφέρεται η δυνατότητα αναζήτησης σε πολλαπλά calendars και μια μηνιαία επισκόπηση των επερχόμενων συμβάντων.

Ίσως το πιο ενδιαφέρον είναι ότι η Microsoft έχει ενσωματώσει ένα task management στο νέο Outlook μαζί με την εφαρμογή To-Do, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε επισημάνει προστίθεται αυτόματα ως υπενθύμιση.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Microsoft θα έπρεπε να εργαστεί περισσότερο πάνω στην ασφάλεια, καθώς δεν είναι λίγες οι επιθέσεις hacking στο Outlook, με την πιο πρόσφατη να έχει ανησυχήσει εκατομμύρια χρήστες.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS