ΑρχικήsecurityΠρόβλημα σε ISP προκάλεσε διακοπή λειτουργίας σε Google Cloud, YouTube, Gmail, Snapchat...

Πρόβλημα σε ISP προκάλεσε διακοπή λειτουργίας σε Google Cloud, YouTube, Gmail, Snapchat και άλλα

διακοπή Την Κυριακή το απόγευμα, συνέβη μια μυστηριώδης διακοπή, η οποία έπληξε το Google Cloud, με αποτέλεσμα πολλές υπηρεσίες, τόσο της Google όσο και τρίτες, να επηρεαστούν. Το φαινόμενο παρατηρήθηκε σε αρκετές περιοχές των ΗΠΑ αλλά και της Ευρώπης.

Μερικές από τις υπηρεσίες υπηρεσίες, που επηρεάστηκαν από τη διακοπή ήταν το Snapchat, το Vimeo, το Shopify, το Discord και το Pokemon GO. Επίσης, σταμάτησαν να λειτουργούν οι πιο δημοφιλείς υπηρεσίες της Google, όπως το YouTube, το Gmail, το Google Search, το G Suite, το Hangouts, το Google Drive, το Google Docks, το Google Nest και άλλα.

Σύμφωνα με υπάλληλο της Google, η διακοπή ήταν τόσο σοβαρή, που επηρέασε και τα εσωτερικά εργαλεία της εταιρείας, τα οποία χρησιμοποιούν οι μηχανικοί για τη μεταξύ τους επικοινωνία. Αυτό δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο τη διαδικασία επαναφοράς.

“Βιώνουμε μια σοβαρή διακοπή δικτύου στις ανατολικές ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται πολλαπλές υπηρεσίες, όπως το Google Cloud, G Suite και YouTube. Οι χρήστες ενδέχεται να βλέπουν αργή απόδοση. Πιστεύουμε ότι έχουμε εντοπίσει τη βασική αιτία του προβλήματος και αναμένουμε να επιστρέψουμε σε κανονική λειτουργία σύντομα”.

Ο υπάλληλος πρόσθεσε ακόμα: “Διαταράσσει τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων, δυστυχώς, των εργαλείων, που συνήθως χρησιμοποιούμε για να επικοινωνούμε μεταξύ μας, σχετικά με τις διακοπές”.

Το πρόβλημα φαίνεται να σχετίζεται με μια διακοπή σε έναν πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου (ISP), στην Αμερική, ο οποίος παρέχει συνδεσιμότητα και πολλές άλλες υπηρεσίες στα κέντρα δεδομένων της Google.

Ένα παρόμοιο περιστατικό είχε λάβει χώρα τον Ιανουάριο. Εκείνη η διακοπή είχε προκαλέσει προβλήματα λειτουργίας σχεδόν σε όλες τις Microsoft cloud υπηρεσίες. Τα μεγαλύτερα προβλήματα υπήρξαν στο Office 365, στο Dynamics 365 και στο Azure Government Cloud.

Όσον αφορά στη χθεσινή διακοπή, σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπηρεσίες Google Cloud βρίσκονταν εκτός λειτουργίας για περίπου δύο ώρες. Τα μεγαλύτερα προβλήματα υπήρξαν στη Βόρεια Αμερική, αν και υπήρξαν και κάποιοι Ευρωπαίοι χρήστες, που ανέφεραν προβληματική λειτουργία των υπηρεσιών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS