Πέμπτη, 9 Απριλίου, 11:16
Αρχική security Πρόβλημα σε ISP προκάλεσε διακοπή λειτουργίας σε Google Cloud, YouTube, Gmail, Snapchat...

Πρόβλημα σε ISP προκάλεσε διακοπή λειτουργίας σε Google Cloud, YouTube, Gmail, Snapchat και άλλα

διακοπή Την Κυριακή το απόγευμα, συνέβη μια μυστηριώδης διακοπή, η οποία έπληξε το Google Cloud, με αποτέλεσμα πολλές υπηρεσίες, τόσο της Google όσο και τρίτες, να επηρεαστούν. Το φαινόμενο παρατηρήθηκε σε αρκετές περιοχές των ΗΠΑ αλλά και της Ευρώπης.

Μερικές από τις υπηρεσίες υπηρεσίες, που επηρεάστηκαν από τη διακοπή ήταν το Snapchat, το Vimeo, το Shopify, το Discord και το Pokemon GO. Επίσης, σταμάτησαν να λειτουργούν οι πιο δημοφιλείς υπηρεσίες της Google, όπως το YouTube, το Gmail, το Google Search, το G Suite, το Hangouts, το Google Drive, το Google Docks, το Google Nest και άλλα.

Σύμφωνα με υπάλληλο της Google, η διακοπή ήταν τόσο σοβαρή, που επηρέασε και τα εσωτερικά εργαλεία της εταιρείας, τα οποία χρησιμοποιούν οι μηχανικοί για τη μεταξύ τους επικοινωνία. Αυτό δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο τη διαδικασία επαναφοράς.

“Βιώνουμε μια σοβαρή διακοπή δικτύου στις ανατολικές ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται πολλαπλές υπηρεσίες, όπως το Google Cloud, G Suite και YouTube. Οι χρήστες ενδέχεται να βλέπουν αργή απόδοση. Πιστεύουμε ότι έχουμε εντοπίσει τη βασική αιτία του προβλήματος και αναμένουμε να επιστρέψουμε σε κανονική λειτουργία σύντομα”.

Ο υπάλληλος πρόσθεσε ακόμα: “Διαταράσσει τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων, δυστυχώς, των εργαλείων, που συνήθως χρησιμοποιούμε για να επικοινωνούμε μεταξύ μας, σχετικά με τις διακοπές”.

Το πρόβλημα φαίνεται να σχετίζεται με μια διακοπή σε έναν πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου (ISP), στην Αμερική, ο οποίος παρέχει συνδεσιμότητα και πολλές άλλες υπηρεσίες στα κέντρα δεδομένων της Google.

- Advertisement -

Ένα παρόμοιο περιστατικό είχε λάβει χώρα τον Ιανουάριο. Εκείνη η διακοπή είχε προκαλέσει προβλήματα λειτουργίας σχεδόν σε όλες τις Microsoft cloud υπηρεσίες. Τα μεγαλύτερα προβλήματα υπήρξαν στο Office 365, στο Dynamics 365 και στο Azure Government Cloud.

Όσον αφορά στη χθεσινή διακοπή, σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπηρεσίες Google Cloud βρίσκονταν εκτός λειτουργίας για περίπου δύο ώρες. Τα μεγαλύτερα προβλήματα υπήρξαν στη Βόρεια Αμερική, αν και υπήρξαν και κάποιοι Ευρωπαίοι χρήστες, που ανέφεραν προβληματική λειτουργία των υπηρεσιών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Η πτώση του Zoom: Η Google απαγορεύει στους υπαλλήλους της να το χρησιμοποιούν

Πριν από λίγες εβδομάδες, το Zoom αποτελούσε μια από τις κορυφαίες λύσεις τηλεδιασκέψεων. Πολλοί άνθρωποι που εργάζονται...

OTEAcademy: Πρόγραμμα τηλεκατάρτισης για Επιστήμονες & Ελεύθερους Επαγγελματίες, που πλήττονται από τον COVID-19

Στο ειδικό πρόγραμμα τηλεκατάρτισης µε πιστοποίηση για επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες που πλήττονται από τον COVID-19, συµµετέχει η OTEAcademy.

Το Facebook ήθελε να αγοράσει το Pegasus Spyware για να παρακολουθεί τους χρήστες Apple

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της NSO, Shalev Hulio, το Facebook προσπάθησε να αγοράσει...

7 εφαρμογές για να δείτε ταινίες online ταυτόχρονα με τους φίλους σας

Σύμφωνα με τις συστάσεις που έχουν γίνει από τις κυβερνήσεις και τους οργανισμούς υγείας ανά τον κόσμο,...

Μοντέλο της Tesla χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια για να κινείται

Το σχέδια για ένα Tesla Roadster, με κινητήρα που χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια κυκλοφόρησαν πρόσφατα στο διαδίκτυο και...

Ο George Soros πιέζει για ταχυδρομική ψηφοφορία λόγω COVID-19

Ο George Soros πιέζει για ταχυδρομική ψηφοφορία λόγω COVID-19: Για τις ανάγκες της ψηφοφορίας, το χρηματοδοτούμενο από τον George Soros, Brennan Center...

Sony: Αποκάλυψε το νέο χειριστήριο DualSense για το PS5!

Μαζί με το πέμπτο κατά σειρά μοντέλο Playstation, PS5, η Sony αποκάλυψε το νέο διαστημικό χειριστήριο DualSense, το οποίο διατηρεί ορισμένα από...

Κορωνοϊός: Απατεώνες πωλούν στο Dark Web αίμα και σάλιο από κάποιον επιζώντα

Η διαφήμιση στο Own Shop, ένα κατάστημα στο Dark Web, ισχυρίζεται ότι ο κάποιος έχει μολυνθεί από κορωνοϊό και τώρα πουλάει το...

UbuntuDDE: Ubuntu Linux με επιφάνεια εργασίας Deepin

UbuntuDDE: Ubuntu Linux με επιφάνεια εργασίας Deepin- Έχετε σκεφτεί ποτέ, τι θα γινόταν αν συνδυάσετε τις δυνάμεις...

Facebook: Λανσάρει νέα εφαρμογή chat για ζευγάρια λόγω COVID-19!

Καθώς οι κυβερνήσεις μεγάλου αριθμού χωρών έχουν λάβει τα μέτρα του social distancing και του lockdown, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η...