Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 09:06
Αρχική security Πρόβλημα σε ISP προκάλεσε διακοπή λειτουργίας σε Google Cloud, YouTube, Gmail, Snapchat...

Πρόβλημα σε ISP προκάλεσε διακοπή λειτουργίας σε Google Cloud, YouTube, Gmail, Snapchat και άλλα

διακοπή Την Κυριακή το απόγευμα, συνέβη μια μυστηριώδης διακοπή, η οποία έπληξε το Google Cloud, με αποτέλεσμα πολλές υπηρεσίες, τόσο της Google όσο και τρίτες, να επηρεαστούν. Το φαινόμενο παρατηρήθηκε σε αρκετές περιοχές των ΗΠΑ αλλά και της Ευρώπης.

Μερικές από τις υπηρεσίες υπηρεσίες, που επηρεάστηκαν από τη διακοπή ήταν το Snapchat, το Vimeo, το Shopify, το Discord και το Pokemon GO. Επίσης, σταμάτησαν να λειτουργούν οι πιο δημοφιλείς υπηρεσίες της Google, όπως το YouTube, το Gmail, το Google Search, το G Suite, το Hangouts, το Google Drive, το Google Docks, το Google Nest και άλλα.

Σύμφωνα με υπάλληλο της Google, η διακοπή ήταν τόσο σοβαρή, που επηρέασε και τα εσωτερικά εργαλεία της εταιρείας, τα οποία χρησιμοποιούν οι μηχανικοί για τη μεταξύ τους επικοινωνία. Αυτό δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο τη διαδικασία επαναφοράς.

“Βιώνουμε μια σοβαρή διακοπή δικτύου στις ανατολικές ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται πολλαπλές υπηρεσίες, όπως το Google Cloud, G Suite και YouTube. Οι χρήστες ενδέχεται να βλέπουν αργή απόδοση. Πιστεύουμε ότι έχουμε εντοπίσει τη βασική αιτία του προβλήματος και αναμένουμε να επιστρέψουμε σε κανονική λειτουργία σύντομα”.

Ο υπάλληλος πρόσθεσε ακόμα: “Διαταράσσει τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων, δυστυχώς, των εργαλείων, που συνήθως χρησιμοποιούμε για να επικοινωνούμε μεταξύ μας, σχετικά με τις διακοπές”.

Το πρόβλημα φαίνεται να σχετίζεται με μια διακοπή σε έναν πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου (ISP), στην Αμερική, ο οποίος παρέχει συνδεσιμότητα και πολλές άλλες υπηρεσίες στα κέντρα δεδομένων της Google.

Ένα παρόμοιο περιστατικό είχε λάβει χώρα τον Ιανουάριο. Εκείνη η διακοπή είχε προκαλέσει προβλήματα λειτουργίας σχεδόν σε όλες τις Microsoft cloud υπηρεσίες. Τα μεγαλύτερα προβλήματα υπήρξαν στο Office 365, στο Dynamics 365 και στο Azure Government Cloud.

Όσον αφορά στη χθεσινή διακοπή, σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπηρεσίες Google Cloud βρίσκονταν εκτός λειτουργίας για περίπου δύο ώρες. Τα μεγαλύτερα προβλήματα υπήρξαν στη Βόρεια Αμερική, αν και υπήρξαν και κάποιοι Ευρωπαίοι χρήστες, που ανέφεραν προβληματική λειτουργία των υπηρεσιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

Αν η Microsoft δεν αποκτήσει το TikTok μπορεί να απαγορευτεί στις ΗΠΑ

Η εφαρμογή TikTok είναι το τελευταίο «θύμα» της κόντρας που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Αμερικής και την Κίνας.

Οι 3 κορυφαίες εφαρμογές για εκμάθηση ξένων γλωσσών

Με αφορμή την πανδημία του Covid-19, μπορείτε να κάνετε κάτι δημιουργικό εξ’ αποστάσεως, όπως είναι η εκμάθηση ξένων γλωσσών μέσα από εφαρμογές.

Tο 90% των οργανισμών καθυστερεί τα project ασφαλείας λόγω COVID-19

Σύμφωνα με την Tanium, εταιρεία ασφαλείας και διαχείρισης endpoint συστημάτων, πάνω από το 90% των οργανισμών παγκοσμίως αναγκάστηκε να καθυστερήσει βασικά project...

Τα 4 καλύτερα Bluetooth ηχεία με υποστήριξη aptX!

Εάν γνωρίζετε αρκετά για τους κωδικοποιητές Bluetooth, τότε θα συμφωνήσετε ότι ο aptX φέρνει δύο σημαντικά ασύρματα στοιχεία που κάνουν τα ηχεία...

Γιατί οι κρατικοί χάκερς εστιάζουν περισσότερο στην κλοπή credentials;

Με την πάροδο των χρόνων εμφανίζονται όλο και περισσότερες αλλά και πιο προηγμένες απειλές στον κυβερνοχώρο. Πολλές φορές κρατικοί χάκερς πραγματοποιούν κυβερνοεπιθέσεις,...

System76: Ανακοίνωσε νέο πληκτρολόγιο κατάλληλο για key remap

Για τα τελευταία 10 χρόνια, η εταιρία System76 έχει δημιουργήσει πολλά από τα καλύτερα Linux laptops στην...
00:02:04

Το Perseverance εκτοξεύτηκε με επιτυχία και οδεύει προς τον Άρη

Το Perseverance rover και το ελικόπτερο Ingenuity βρίσκονται στο δρόμο για τον Άρη, ξεκινώντας την προσπάθεια τους να βρουν αρχαία σημάδια ζωής,...

Nvidia: Ένα βήμα πριν την εξαγορά της Arm από τη SoftBank;

Η Nvidia βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για την εξαγορά της Arm, της γνωστής εταιρείας παραγωγής chip, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το Βατικανό δέχτηκε επίθεση από Κινέζους χάκερς!

Όταν γίνεται λόγος για κατασκοπεία στον κυβερνοχώρο, το Βατικανό ίσως να μη φαίνεται ένας προφανής στόχος. Παρόλα αυτά, τώρα βρέθηκε στο στόχαστρο...

Telegram εναντίον Apple για την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία της ΕΕ

Μία από της δημοφιλέστερες εφαρμογές ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, η Telegram έχει καταθέσει μία καταγγελία εναντίον της Apple, αφού όπως ισχυρίζεται καταπατά την...