ΑρχικήinetMicrosoft: Ζητά να συμμετάσχει στον ιδιωτικό κατάλογο προγραμματιστών Linux

Microsoft: Ζητά να συμμετάσχει στον ιδιωτικό κατάλογο προγραμματιστών Linux

MicrosoftΣυνήθως ό,τι έχει σχέση με τον προγραμματισμό του Linux “γίνεται ανοιχτά”. Ωστόσο, όταν μια εταιρεία ή οι hackers βρίσκουν κάποια ευπάθεια στα projects του Linux δεν την αποκαλύπτουν αμέσως δημόσια. Αποκαλύπτεται πρώτα σε έναν “κλειστό” κατάλογο, που ονομάζεται linux-distros . Τώρα, η Microsoft, η οποία κυκλοφορεί τις δικές της διανομές Linux, θέλει να συμμετάσχει σε αυτόν τον κατάλογο ασφαλείας.

Αυτή ο κατάλογος, περιλαμβάνει προγραμματιστές του FreeBSD, του NetBSD και τους πιο σημαντικούς διανομείς Linux (Linux Canonical, Debian, Red Hat, SUSE, Amazon Web Services (AWS) και Oracle).

Σε αυτόν τον κατάλογο αναφέρονται και σχολιάζονται ζητήματα ασφαλείας, που δεν έχουν γίνει γνωστά στο ευρύ κοινό, αλλά πρόκειται να δημοσιοποιηθούν πολύ σύντομα. Συγκεκριμένα, τα ζητήματα ασφαλείας μπορούν να παραμείνουν μυστικά μόνο για 14 ημέρες μετά την αποκάλυψή τους στην υπόλοιπη ομάδα.

O Levin, προγραμματιστής Linux της Microsoft, ζήτησε να είναι και η Microsoft μέλος αυτού του καταλόγου, αφού θεωρείται πλέον διανομέας Linux (Azure Sphere, Azure HDInsight, Azure Kubernetes,Windows Subsystem for Linux v2).

Ο Greg Kroah-Hartman, σπουδαίος προγραμματιστής Linux kernel, υποστήριξε το αίτημα του Levin. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο Levin είναι ένας έμπειρος προγραμματιστής πυρήνα, που κάνει αυτή τη δουλειά πολλά χρόνια και έχει βοηθήσει πολύ στις stable εκδόσεις πυρήνα.

Ο Kroah-Hartman δήλωσε, ακόμα, ότι η Microsoft , εδώ και περίπου ένα χρόνο, έχει αναπτύξει τις δικές της Linux διανομές και αποτελεί μέρος της Linux κοινότητας, επομένως θα ήταν καλό να συμμετέχει και αυτή στον κατάλογο.

Μπορεί πολλοί άνθρωποι να θεωρούν, ακόμα, τη Microsoft εχθρό του Linux, στην πραγματικότητα, όμως, η Microsoft αποτελεί ένα πολύ καλό συνεργάτη. Όπως δήλωσε και ο Tyler Hicks, ένας μηχανικός του Canonical Linux: “Η Microsoft έχει ωφελήσει πολύ την κοινότητα Linux και αισθάνομαι ότι η άμεση συμμετοχή της στο linux-distros θα ωφελήσει και άλλα μέλη”.

Αναμένεται ψηφοφορία για το αίτημα εγγραφής της Microsoft, τις επόμενες ημέρες. Απ’ ότι φαίνεται, πολλοί είναι αυτοί που τη θέλουν μέσα, οπότε το αίτημα θα γίνει μάλλον δεκτό.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS