Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου, 23:08
Αρχική security Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στο Διαδίκτυο: Ενημέρωση από το FBI

Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στο Διαδίκτυο: Ενημέρωση από το FBI

FBI Το FBI προειδοποίησε το Twitter για τις διαδικτυακές επιθέσεις σεξουαλικού περιεχομένου, που στοχεύουν τους εφήβους των Ηνωμένων Πολιτειών. Η διαδικτυακή σεξουαλική κακοποίηση είναι πλέον συχνό φαινόμενο.

Σε ένα blog post του FBI, δόθηκαν και μερικά παραδείγματα: “Ένα από τα θύματα ήταν ένα 14χρονο αγόρι από τη Δυτική Virginia. Ένα άλλο θύμα από το Michigan ήταν μόνο 12 χρονών. Ένα 17χρονο κορίτσι από το Ohio, προσπάθησε να αυτοκτονήσει σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να ξεφύγει από αυτή την κατάσταση”.

Το FBI έχει εντοπίσει 20 εφήβους, που είχαν παρενοχληθεί, είχαν απειληθεί και είχαν γίνει αντικείμενο σεξουαλικής εκμετάλλευσης από έναν συγκεκριμένο άνδρα.

Η υπηρεσία τονίζει ότι οι νέοι, όταν χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα πρέπει να αποφεύγουν οποιονδήποτε δεν γνωρίζουν στην πραγματική τους ζωή.

Το FBI έχει παρατηρήσει μια σημαντική αύξηση των σεξουαλικών εγκλημάτων στο διαδίκτυο. Κυρίως αναφέρονται στον εξαναγκασμό ενός παιδιού (από έναν ενήλικα) να τραβάει φωτογραφίες ή βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου, που απεικονίζουν το ίδιο το παιδί, και στη συνέχεια να στέλνουν το περιεχόμενο μέσω διαδικτύου στον εγκληματία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι εγκληματίες «ψαρεύουν» τα θύματά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε chat εφαρμογές και gaming πλατφόρμες.

Η πρώτη σεξουαλική φωτογραφία μπορεί να σταλεί για πολλούς λόγους. Αυτό, όμως, που κάνει τα παιδιά να συνεχίζουν να στέλνουν το σεξουαλικό περιεχόμενο είναι ο φόβος, ο εξαναγκασμός και η χειραγώγηση. Πέρα από τις απειλές και τον εξαναγκασμό, όμως, τα παιδιά φοβούνται να αποκαλύψουν στους γονείς τους αυτό που έχουν κάνει γιατί το θεωρούν κακό ή ντρέπονται. Φοβούνται, ίσως, ότι θα τιμωρηθούν. Και έτσι, συνεχίζουν να υποκύπτουν στις απαιτήσεις του θύτη.

Το FBI απαντάει στις ερωτήσεις, που σκέφτονται όλοι:

Γιατί να συμφωνήσει το παιδί ή ο έφηβος να κάνει κάτι τέτοιο;

Οι εγκληματίες είναι άτομα αδίστακτα και ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν για να πείσουν το νεαρό θύμα. Μπορούν να προσεγγίσουν το θύμα μέσω εφαρμογών, παιχνιδιών και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Χρησιμοποιούν διάφορους τρόπους, για να πετύχουν τους σκοπούς τους. Μπορεί να φλερτάρουν, να λένε ωραία λόγια, να προσπαθούν να δημιουργήσουν μια υποτιθέμενη ρομαντική σχέση. Άλλοι, πάλι, μπορεί να προσφέρουν στο παιδί κάτι, που θέλει και σε αντάλλαγμα να ζητήσουν μια φωτογραφία (π.χ. ο εγκληματίας μπορεί να ζητήσει από ένα νεαρό κορίτσι μια γυμνή φωτογραφία και να της υποσχεθεί ένα συμβόλαιο σε πρακτορείο μοντέλων). Επίσης, μπορεί να προσφέρουν πιστωτικές κάρτες, χρήματα, cryptocurrencies, κάρτες δώρων και άλλα. Ανάλογα με το πώς αξιολογούν κάθε παιδί.

Ωστόσο, υπάρχει και η πιθανότητα να απειλούν κατευθείαν το παιδί. Να λένε ότι διαθέτουν ήδη φωτογραφίες και να απειλούν ότι θα τις δημοσιοποιήσουν ή ότι θα βλάψουν το ίδιο το παιδί ή την οικογένειά του.

Το παιδί μου δεν θα το έκανε ποτέ αυτό.

Έρευνα και συνεντεύξεις του FBI έδειξαν ότι όλα τα παιδιά είναι πιθανό να πέσουν θύμα διαδικτυακής σεξουαλικής κακοποίησης ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο, την εθνική και κοινωνικοπολιτική τους τάξη. Το μόνο κοινό χαρακτηριστικό των θυμάτων είναι η πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Γιατί τα θύματα δεν μιλούν σε κάποιον και δεν ζητούν βοήθεια;

Ο βασικότερος λόγος, που τα θύματα δεν μιλούν, είναι ο φόβος. Φοβούνται τον ίδιο τον εγκληματία, φοβούνται τους γονείς τους ακόμα και τις αρχές. Τα παιδιά ξέρουν ότι αυτό που έχουν κάνει δεν είναι σωστό και συνήθως αισθάνονται ντροπή. Φοβούνται ότι θα τιμωρηθούν. Επιπλέον, ο εγκληματίας μπορεί να τους λέει ότι θα κατηγορηθούν για παιδική πορνογραφία και ότι θα θεωρηθούν εγκληματίες και θα διωχθούν από τις αρχές.

Πώς να προστατεύσουμε τα παιδιά και τους εφήβους;

To FBI τονίζει ότι η σωστή ενημέρωση και οι ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας αποτελούν την καλύτερη άμυνα. Οι νέοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι κίνδυνοι υπάρχουν παντού. Εξηγήστε στα παιδιά ότι οι άνθρωποι, που δεν γνωρίζουν στην πραγματικότητα, αλλά μόνο στο διαδίκτυο, μπορεί να προσποιούνται και να μην είναι αυτοί που λένε ότι είναι.

Επιπλέον, πρέπει να γνωρίζουν ότι οτιδήποτε μοιράζεται στο διαδίκτυο, μένει πάντα εκεί, ακόμα και αν προσπαθήσουν να το σβήσουν. Επομένως, πάντα υπάρχει η πιθανότητα δημοσιοποίησης κάποιας ακατάλληλης φωτογραφίας.

Επίσης, είναι καλό να τεθούν κάποια όρια στη χρήση του Διαδικτύου από τα παιδιά. Για παράδειγμα, να μπορούν να μπουν μόνο σε συγκεκριμένα sites και για συγκεκριμένες ώρες την ημέρα. Τέλος, προτείνεται να γίνεται έλεγχος στις συσκευές, που χρησιμοποιούν οι ανήλικοι, ώστε να γνωρίζουν οι κηδεμόνες τι εφαρμογές χρησιμοποιούν και με ποιους επικοινωνούν και να φροντίζουν να κάνουν ιδιωτικούς τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να μην βρίσκουν πληροφορίες οι εγκληματίες.

Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι να δείχνετε στο παιδί σας, ότι είστε δίπλα του και ότι το υποστηρίζετε. Αυτό θα βοηθήσει στο να είναι ανοιχτό και να μην φοβάται να σας μιλήσει γι’ αυτό, που του συμβαίνει. Οι περισσότεροι εγκληματίες στηρίζονται στο ότι το παιδί φοβάται να μιλήσει και έτσι συνεχίζει να υποκύπτει. Δείξτε στο παιδί ότι μπορεί να σας εμπιστευθεί. Μείνετε δίπλα του και ενημερώστε το για τους κινδύνους.

Φυσικά, όταν αποκαλύπτεται ένα τέτοιο περιστατικό, θα πρέπει να γίνεται αμέσως καταγγελία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

Πως να πραγματοποιήσετε μια κλήση Facetime Audio

Έχετε κουραστεί από τις κλήσεις κινητής τηλεφωνίας χαμηλής ποιότητας; Χάρη στο FaceTime, μπορείτε να πραγματοποιείτε κλήσεις υψηλής ανάλυσης αν χρησιμοποιείτε iPhone, iPad,...

Πώς θα προσθέσετε ειδικά εφέ στα μηνύματα του Instagram

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να κάνετε τα άμεσα μηνύματα του Instagram πιο εντυπωσιακά; Όπως κάθε άλλη δυνατότητα του Instagram, μπορείτε να προσθέσετε ειδικά...

Μόνο 270 διευθύνσεις είναι υπεύθυνες για το 55% του συνόλου της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες

Οι κυβερνοεγκληματίες που διατηρούν τα χρήματά τους σε κρυπτονομίσματα τείνουν να «ξεπλένουν» χρήματα μέσω ενός μικρού συνόλου διαδικτυακών υπηρεσιών, σύμφωνα με την...

Twitter: Έρχονται τα φωνητικά μηνύματα! Πώς θα τα στέλνουμε;

Το Twitter θα υποστηρίζει σύντομα φωνητικά μηνύματα τόσο στην iOS όσο και στην Android εφαρμογή. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε να στέλνετε...

Πως να συνδέσετε ακουστικά Bluetooth σε ένα Nintendo Switch

Το Nintendo Switch διαθέτει υποδοχή ακουστικών. Ωστόσο, τα περισσότερα ακουστικά έχουν γίνει ασύρματα οπότε θα χρειαστείτε έναν τρόπο για να συνδέσετε αυτά...

Πώς να αποκρύψετε τον αριθμό τηλεφώνου σας στο Telegram

Εάν επιθυμείτε να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό Telegram, πρέπει να δώσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας. Με αυτό τον τρόπο, το Telegram επικυρώνει την...

Google Assistant: Πώς μπορείτε να διαγράψετε τις ηχογραφήσεις σας;

Το Google Assistant μπορεί να σας διευκολύνει πολύ στην καθημερινότητά σας. Ωστόσο, συνεπάγεται και κάποια ζητήματα ως προς το απόρρητο, καθώς όσα...

Microsoft: Office 2021 / Office LTSC έρχονται το δεύτερο εξάμηνο του 2021

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2021 το Microsoft Office Long Term Servicing Channel (LTSC) και το Office 2021, για...

Πώς να δημιουργήσετε με γρήγορο τρόπο QR codes με το Bing

Αν χρειαστεί ποτέ να δημιουργήσετε έναν QR code, αλλά δεν ξέρετε πως, η Microsoft διαθέτει ένα εύχρηστο εργαλείο διαθέσιμο σε οποιοδήποτε πρόγραμμα...

Brave: Διέρρευσαν διευθύνσεις onion σε DNS traffic

Η λειτουργία Tor που περιλαμβάνεται στον Brave web browser, επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε .onion dark web domains μέσα σε...