ΑρχικήinetΤο YouTube αγωνίζεται να καταπολεμήσει την παιδική πορνογραφία

Το YouTube αγωνίζεται να καταπολεμήσει την παιδική πορνογραφία

YouTubeΤο Σάββατο το πρωί, σχεδόν δώδεκα YouTubers ανακάλυψαν ότι τα κανάλια τους είχαν λανθασμένα κλείσει.

Υπάρχει ένα κοινό που συνδέει όλα αυτά τα κανάλια. Κάθε ένα από αυτά έχει συμπεριλάβει στον τίτλο ή στις ετικέτες (λέξεις-κλειδιά YouTube) των βίντεό του,τον όρο “CP”, τον οποίο ο αλγόριθμος του YouTube, εκλαμβάνει ως “παιδική πορνογραφία”.

Στο Pokemon Go για παράδειγμα, ο όρος “CP” αναφέρεται στο Combat Power, τον οποίο μερικά κανάλια χρησιμοποιούν και οι Youtubers διαμαρτυρήθηκαν για την αδικαιολόγητη απαγόρευση των καναλιών τους. Ωστόσο το θέμα λύθηκε μία ημέρα αργότερα.

Σε μια δήλωση στο Newsweek, ένας εκπρόσωπος του YouTube δήλωσε ότι “με τον τεράστιο όγκο των βίντεο στον ιστότοπό μας, μερικές φορές λαμβάνουμε λάθος συναγερμό. Όταν πληροφορούμαστε ότι ένα βίντεο ή ένα κανάλι έχει αφαιρεθεί κατά λάθος, ενεργούμε γρήγορα για να το επαναφέρουμε . Δίνουμε στους χρήστες τη δυνατότητα να προσφύγουν σε αυτές τις αποφάσεις και επανεξετάζουμε τα εν λόγω βίντεο.”

Κι ενώ αυτά τα κανάλια ήρθαν αντιμέτωπα με τον αλγόριθμο, άλλα κατάφεραν να τον ξεγελάσουν για να μοιραστούν αυτό που η πλατφόρμα προσπαθεί τόσο σκληρά να καταπολεμήσει.

Μόλις μια μέρα μετά το συμβάν, ο YouTuber MattsWhatItIs ανέβασε ένα βίντεο με τίτλο “Youtube is Facilitating the Sexual Exploitation of Children, and it’s Being Monetized (2019).” Το βίντεο έχει συγκεντρώσει πάνω από μισό εκατομμύριο προβολές. Σύμφωνα με τον ίδιο, η πλατφόρμα αποτελεί ένα δίκτυο που καλύπτει στην ουσία τέτοιου είδους δραστηριότητες πίσω από φαινομενικά αθώα posts.

Ξεκινώντας με έναν νέο λογαριασμό YouTube σε ένα VPN, ο Matt αναζητά στο YouTube τον όρο “bikini haul.” Καθώς κάνει κλικ σε περισσότερα βίντεο, ο αλγόριθμος αρχίζει να συνιστά αυτό που πιστεύει ότι θα αυξήσει το χρόνο παρακολούθησής του. “Ο Αλγόριθμος αποφασίζει το περιεχόμενο που πρέπει να παρακολουθείτε, με σκοπό να παραμένετε όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα στην πλατφόρμα, παρακολουθώντας περισσότερα βίντεο. Έτσι η πλατφόρμα κερδίζει περισσότερα έσοδα”, λέει ο Matt στο βίντεο.

Κανένα από τα κλιπ που εμφανίζονται δεν έχει σεξουαλικό περιεχόμενο, αλλά προβάλουν μικρά κορίτσια που κάνουν γυμναστική. Αυτά τα βίντεο μπορεί να έχουν δεκάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια προβολές. Οι θεατές ωστόσο ενδέχεται να μην είναι τόσο αθώοι.

Τα περισσότερα βίντεο έχουν απενεργοποιήσει τα σχόλια, όμως άλλα είναι γεμάτα με  σχόλια σεξουαλικού περιεχομένου σχετικά με το σώμα ή τις κινήσεις των παιδιών.

Το YouTube έχει μια πολύ αυστηρή πολιτική κατά της παιδικής πορνογραφίας. Σύμφωνα με τις οδηγίες της κοινότητας του YouTube, “η διαφύλαξη της συναισθηματικής και σωματικής ασφάλειας των ανηλίκων αποτελεί προτεραιότητα για το YouTube.” Αν μια αναφορά αποσταλεί στο YouTube και επιβεβαιωθεί ότι ένας συντονιστής επιδιώκει να εκθέσει ή να εκμεταλλευτεί σεξουαλικά ανηλίκους, το περιεχόμενο αναφέρεται στο National Center for Missing and Exploited Children ή στις αρμόδιες αρχές.

Σε μια δήλωση στο Newsweek σχετικά με το βίντεο, ένας εκπρόσωπος του YouTube δήλωσε ότι “οποιοδήποτε περιεχόμενο – συμπεριλαμβανομένων των σχολίων – που θέτει σε κίνδυνο τους ανηλίκους είναι αποτρόπαιο και έχουμε σαφείς πολιτικές που απαγορεύουν κάτι τέτοιο στο YouTube. Εφαρμόζουμε επιθετικά αυτές τις πολιτικές, αναφέροντάς τις στις αρμόδιες αρχές, αφαιρώντας το περιεχόμενο από την πλατφόρμα μας και κλείνοντας τους λογαριασμούς. Συνεχίζουμε να επενδύουμε σε τεχνολογίες, ομάδες και συνεργασίες με φιλανθρωπικούς οργανισμούς για να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα. ”

Το YouTube είναι ένα μέρος που μπορεί να εκμεταλλευτούν άτομα με κακές προθέσεις, ακόμα και όταν η εταιρεία λαμβάνει ενεργά μέτρα εναντίον τους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS