ΑρχικήsecurityΠως να προστατέψετε τα παιδιά σας από τους κινδύνους στο Διαδίκτυο

Πως να προστατέψετε τα παιδιά σας από τους κινδύνους στο Διαδίκτυο

Δυστυχώς είναι ένα λυπηρό γεγονός της πραγματικότητας, αλλά τα παιδιά είναι από τα μεγαλύτερα θύματα του διαδίκτυο σήμερα. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν ορισμένα πρακτικά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε τα παιδιά σας από τους παιδόφιλους, τους hacker και άλλα άτομα που θέλουν να τα βλάψουν. Αυτό το άρθρο θα μας περιγράψει μερικά από αυτά:

διαδίκτυο

Το πρώτο βήμα για την προστασία των παιδιών είναι να αποτρέψετε την πρόσβαση τους στους κωδικούς πρόσβασης. Αυτό θα τα εμποδίσει να μοιράζονται κωδικούς πρόσβασης με άλλους και να αφήσουν το σύστημα ευάλωτο σε hacking. Εάν το σκεφτείτε, δεν υπάρχει κανένας λόγος για ένα πεντάχρονο, εφτάχρονο ή δωδεκάχρονο παιδί να γνωρίζει τους κωδικούς πρόσβασης ευαίσθητων path του υπολογιστή σας, εκτός αν τους έχετε δώσει άδεια. Στην πραγματικότητα, τα παιδιά δεν χρειάζεται να γνωρίζουν τον κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιείται για την πρόσβαση στο Internet ούτως ή άλλως. Μπορεί να είναι ταλαιπωρία να πληκτρολογείτε τον κωδικό κάθε φορά που θέλουν να συνδεθούν στο Internet, αλλά είναι καλύτερο να γνωρίζετε ποιες ώρες μπαίνουν στο διαδίκτυο από το να συνδέονται στο internet χωρίς την άδεια σας και χωρίς να γνωρίζετε την δραστηριότητα τους.

Το δεύτερο βήμα για την προστασία των παιδιών σας στο διαδίκτυο είναι να το χρησιμοποιείται μαζί. Το να κάθεστε δίπλα στο παιδί σας, ενώ χρησιμοποιεί το διαδίκτυο, θα σας δώσει την δυνατότητα να το καθοδηγήσετε για να πάρει ασφαλείς και έξυπνες αποφάσεις. Μπορείτε να εγκρίνετε διάφορα website και να τα αποθηκεύσετε ως bookmark μαζί. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις συνομιλίες που έχουν τα παιδιά σας με τους φίλους τους και ταυτόχρονα να τους διδάξετε την κατάλληλη ηλεκτρονική συμπεριφορά.

Το τρίτο βήμα περιλαμβάνει την πλήρη απαγόρευση της πρόσβασης σε ακατάλληλα website. Εσείς και τα παιδιά σας μπορεί να μην συμφωνείτε πάντα για το τι είναι κατάλληλο, αλλά ως κηδεμόνας, έχετε τον έλεγχο και τελικά είστε υπεύθυνος για την ασφάλειά τους. Αφιερώστε χρόνο για να ερευνήσετε εργαλεία software που σας επιτρέπουν να αποκλείσετε την πρόσβαση σε συγκεκριμένους ιστότοπους. Αν χρησιμοποιείτε μια ηλεκτρονική υπηρεσία όπως για παράδειγμα το AOL (America Online), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις εσωτερικές ρυθμίσεις του γονικού ελέγχου για να αποκλείσετε την πρόσβαση σε διάφορα forum και ιστότοπους.

Και άλλα εργαλεία που διατίθενται στο διαδίκτυο λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι ρυθμίσεις γονικού ελέγχου της AOL, ωστόσο καμία συλλογή εργαλείων δεν θα μπορούσε να αντικαταστήσει την εποπτεία των γονιών. Μην αφήνετε ποτέ τα παιδιά σας να μιλάνε με ξένους και μην τα αφήνετε ποτέ μόνα τους στον υπολογιστή χωρίς επίβλεψη. Τα παιδιά δεν έχουν την εμπειρία που έχουν οι ενήλικες και δεν έχουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για να χειριστούν ακατάλληλες συνομιλίες, email ή εικόνες που εμφανίζονται online.

Ένα άλλο βήμα απαιτεί τη εκμάθηση των παιδιών σας στο να μην δίνουν ποτέ προσωπικά στοιχεία σε οποιονδήποτε online. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει τα παιδιά να δώσουν τα προσωπικά τους ονόματα, διευθύνσεις, τηλεφωνικούς αριθμούς ή πληροφορίες για το σχολείο τους σε οποιονδήποτε μέσω του Διαδικτύου, ανεξάρτητα από την κατάσταση.

Η εκτέλεση όλων αυτών των βημάτων δεν θα είναι εύκολη. Ωστόσο, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε την αντίσταση στις προσπάθειες παρακολούθησης εξηγώντας στα παιδιά σας γιατί λαμβάνετε αυτές τις προφυλάξεις. Τα μικρότερα παιδιά πιθανότατα θα απολαύσουν τον χρόνο που θα περάσουν μαζί σας στον υπολογιστή, αλλά τα μεγαλύτερα παιδιά και ειδικά αυτά που βρίσκονται στην προ-εφηβεία μπορεί να αντιδράσουν. Για να βοηθήσετε την κατάσταση, ίσως θελήσετε να παρουσιάσετε στα μεγαλύτερα παιδιά σας μερικές ειδήσεις που εξηγούν τους κινδύνους στους οποίους εκτίθενται τα παιδιά που δεν έχουν γονική επίβλεψη και μερικά παραδείγματα.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS