ΑρχικήsecurityΤα δικαστήρια της Γεωργίας έπεσαν θύμα επίθεσης ransomware

Τα δικαστήρια της Γεωργίας έπεσαν θύμα επίθεσης ransomware

Γεωργίας

Το Γραφείο Διοίκησης των Δικαστηρίων της Γεωργίας αποτελεί την πιο πρόσφατη κυβερνητική οντότητα που πέφτει θύμα ransomware τους τελευταίους μήνες. Η επίθεση, η οποία ανακαλύφθηκε το Σάββατο, είχε ως αποτέλεσμα το γραφείο να κλείσει προσωρινά το δίκτυό του. Ένας εκπρόσωπος του γραφείου διοίκησης των δικαστηρίων είπε ότι τα μολυσμένα συστήματα δεν περιέχουν προσωπικές πληροφορίες που να αφορούν  τους κατοίκους της χώρας, προσθέτοντας ότι ο οργανισμός εργάζεται σκληρά “για να διασφαλίσει ότι τα συστήματά μας παραμένουν ασφαλή και ότι θα λειτουργούν και πάλι κανονικά το συντομότερο δυνατόν.”

Τα δικαστήρια της Γεωργίας ωστόσο, δεν είναι ο μόνος κυβερνητικός οργανισμός που πέφτει θύμα επίθεσης από επίδοξους hackers τον τελευταίο καιρό και είναι πολύ πιθανό ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες.

Τους τελευταίους μήνες, αρκετές επιθέσεις ransomware στις τοπικές κυβερνήσεις καλύφθηκαν εκτενώς από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων περιστατικών στη Βαλτιμόρη και της πρόσφατης σειράς επιθέσεων στη Φλόριντα. Σύμφωνα με το FBI “έχει παρατηρηθεί αύξηση των στοχευμένων επιθέσεων ransomware”, ωστόσο δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να υποδεικνύουν ότι ένας κλάδος ή τομέας είναι πιο συχνός στόχος από κάποιον άλλο. Ο David Kennedy της TrustedSec πιστεύει ότι “υπάρχει μία αύξηση στον αριθμό των εκστρατειών ransomware που ανακαλύπτονται, αλλά δεν στοχεύουν συγκεκριμένα σε δήμους, κρατικούς ή ομοσπονδιακούς οργανισμούς.”

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS