ΑρχικήsecurityΑν έχετε αυτές τις εφαρμογές στο κινητό σας, πρέπει να τις σβήσετε...

Αν έχετε αυτές τις εφαρμογές στο κινητό σας, πρέπει να τις σβήσετε άμεσα!

εφαρμογέςΟι περισσότεροι χρήστες Android χρησιμοποιούν το Google Play Store για να κατεβάσουν διάφορες χρήσιμες εφαρμογές, παιχνίδια και άλλα πολλά. Οι χρήστες επιλέγουν το κατάστημα εφαρμογών της Google για να είναι σίγουροι ότι τα apps, που κατεβάζουν, είναι ασφαλή. Η Google είναι υπεύθυνη για ό,τι υπάρχει στο κατάστημά της, γι’ αυτό προσπαθεί να ελέγχει καλά τις εφαρμογές, πριν τις εγκρίνει. Ωστόσο, οι hackers καταφέρνουν, κάποιες φορές, να ξεγελούν την εταιρεία και να εισάγουν κακόβουλες εφαρμογές στο Play Store. Όταν γίνεται αντιληπτή μια κακόβουλη εφαρμογή, αφαιρείται αμέσως από το κατάστημα.

Ωστόσο, το πρόβλημα παραμένει για τους χρήστες, που έχουν ήδη κατεβασμένη μια εφαρμογή. Πέρα από τα ζητήματα ασφαλείας, που προκύπτουν, αυτές οι εφαρμογές καταναλώνουν την μπαταρία του κινητού πολύ γρήγορα. Οι ερευνητές ασφαλείας έχουν ανακαλύψει 22 δημοφιλείς εφαρμογές στο Google Play Store, που είναι επικίνδυνες. Αυτά τα apps έχουν εγκατασταθεί από περισσότερους από 20 εκατομμύρια χρήστες.

Γιατί αυτές οι εφαρμογές θεωρούνται απάτη;

Αυτές οι εφαρμογές είναι, ουσιαστικά, απάτες καθώς παρουσιάζονται ως κάτι άλλο, απ’ ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Λειτουργούν σαν backdoors, τα οποία επιτρέπουν στην εφαρμογή να κατεβάζει αρχεία χρηστών.

Παρακάτω, ακολουθεί μια λίστα με τα 22 κακόβουλα apps, που ανακάλυψαν οι ερευνητές. Αν έχετε εγκαταστήσει κάποιο από αυτά, καλό θα ήταν να το καταργήσετε άμεσα.

  1. Zombie Killer
  2. Space Rocket
  3. Neon Pong
  4. Sparkle FlashLight
  5. Snake Attack
  6. Math Solver
  7. ShapeSorter
  8. Take A Trip
  9. Magnifeye
  10. Join Up
  11. Just Flashlight
  12. Table Soccer
  13. HexaFall
  14. HexaBlocks
  15. PairZap
  16. Cliff Diver
  17. Box Stack
  18. Jelly Slice
  19. AK Blackjack
  20. Color Tiles
  21. Animal Match
  22. Roulette Mania

Οι 22 εφαρμογές εμφανίζουν πολλές διαφημίσεις και pop-ups στην αρχική οθόνη. Πέρα από το ότι βλάπτουν το κινητό και τη μπαταρία του, οι hackers μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα apps για να κάνουν πολλές απάτες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS