ΑρχικήinetWhatsApp: Έρχονται οι διαφημίσεις, φεύγουν οι χρήστες

WhatsApp: Έρχονται οι διαφημίσεις, φεύγουν οι χρήστες

Οι διαφημίσεις έχουν μπει δυναμικά στη ζωή μας με κάθε τρόπο και παρατηρούμε ότι έχουν πάρει θέση και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ξεκίνησαν όπως είναι αναμενόμενο από το Facebook, ακολούθησαν στο Instagram και στη συνέχεια όπως έγινε γνωστό θα εισαχθούν και στο WhatsApp.

Η ανακοίνωση έγινε μέσω των υπευθύνων του Facebook στο καθιερωμένο συμβούλιο που γίνεται στο Ρότερνταμ. Εκεί ανακοινώθηκε ότι θα εμφανίζονται διαφημίσεις σαν ενημερώσεις στην αρχική σελίδα όπως συμβαίνει και με το Instagram. Αυτή είναι μια απόφαση που πάρθηκε παρά της όποιες κριτικές και αποδοκιμασίες για αυτήν την αλλαγή, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2020.

WhatsApp

Παρόλα αυτά ακόμα δεν υπάρχει ενημέρωση σχετικά με τον τρόπο λήψης δεδομένων για την προβολή των κατάλληλων διαφημίσεων ανά άτομο, όμως υπάρχει ήδη η ανησυχία της υπονόμευσης της ιδιωτικότητας και της ασφάλειας των χρηστών.

Τον Φεβρουάριο του 2018 το WhatsApp εισήγαγε τα stories, όπου οι χρήστες μπορούν πλέον να αναρτήσουν προσωρινά φωτογραφίες ή βίντεο με ασφάλεια. Ταυτόχρονα έγινε και η αναφορά της τοποθέτησης διαφημίσεων. Κάτι που δυσαρέστησε το κοινό ιδιαίτερα διότι έως τότε ήταν μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων. Το συμπέρασμα λοιπόν ήταν ότι με σκοπό την αύξηση των κερδών του WhatsApp, τα προσωπικά δεδομένα χρηστών χρησιμοποιούταν από την εφαρμογή.

Βλέπουμε δε τώρα ότι η εισαγωγή των διαφημίσεων στο WhatsApp πίεσε όχι μόνο τους χρήστες αλλά και τους δημιουργούς του. Ο Brian Acton ο ένας από τους δύο ιδρυτές παραιτήθηκε από το έργο που δημιούργησε το 2009 λόγω αυτής της πίεσης. Το μόνο που μένει τώρα είναι να δούμε πόσο θα δυσαρεστήσει αυτή η αλλαγή πρακτικά τους 1.2 δισεκατομμύρια χρήστες.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS