ΑρχικήinetΤο Tesla S διατηρεί την αξία του 2 φορές καλύτερα από το...

Το Tesla S διατηρεί την αξία του 2 φορές καλύτερα από το μέσο αυτοκίνητο

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την iSeeCars, το μοντέλο S της Tesla διατηρεί την αξία του 2 φορές περισσότερο από ότι ένα μέσο ή ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη, το μέσο ποσοστό απόσβεσης για τα ηλεκτρικά οχήματα είναι 56,6% έναντι 38,2% για ένα μέσο αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί βενζίνη.

Αλλά και παλιότερες μελέτες έχουν δείξει ότι σε γενικές γραμμές, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα υποτιμούνται πιο γρήγορα σε σχέση με τα κοινά βενζινοκίνητα οχήματα.

Ωστόσο, πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα υποτιμούνται πιο γρήγορα γιατί υπολογίζονται και οι τιμές μεταπώλησης, καθώς και οι κρατικές και τοπικές πιστώσεις που εφαρμόζονται σε αυτά τα οχήματα όταν αγοράζονται για πρώτη φορά.

Το μοντέλο S είναι το παλαιότερο όχημα της Tesla, που κυκλοφορεί στην αγορά και έχει τα καλύτερα δεδομένα στη μελέτη αυτή.

Η Ly προτείνει ότι η απαξίωση μπορεί επίσης να διαδραματίσει κάποιο ρόλο στο υψηλό ποσοστό υποτίμησης των ηλεκτρικών οχημάτων:

“Επειδή η τεχνολογία των ηλεκτρικών οχημάτων αλλάζει με ταχείς ρυθμούς, η απαξίωση παίζει επίσης ρόλο στη δραματική υποτίμησή τους καθώς και το άγχος των καταναλωτών και η έλλειψη δημόσιας υποδομής για τη φόρτισή τους”.

Ωστόσο τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν  τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είχαν τις επιπλέον πιστώσεις και αν τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα πωλούνταν στο πραγματικό κόστος τους, αφού είχε συμπεριληφθεί στην τιμή τους ο αντίκτυπός τους στην υγεία και το περιβάλλον.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι πολύ πιθανό σύντομα η υποτίμηση των βενζινοκίνητων αυτοκινήτων να αυξηθεί σε σύγκριση με τα ηλεκτρικά οχήματα. Σε λίγα χρόνια κανείς δεν θα θέλει να αγοράζει βενζινοκίνητα οχήματα και θα ξέρουν ότι κανείς δεν πρόκειται να θέλει να αγοράσει το μεταχειρισμένο βενζινοκίνητο αυτοκίνητό τους σε 3-5 χρόνια καταστρέφοντας έτσι την αξία μεταπώλησής του.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS