ΑρχικήHow ToHotmail: Πώς να προστατευτείτε από τους hackers;

Hotmail: Πώς να προστατευτείτε από τους hackers;

HotmailΤο Hotmail είναι μία από τις πρώτες webmail υπηρεσίες στον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1996 και είναι ακόμα πολύ δημοφιλές, καθώς δεν παρέχει μόνο υπηρεσίες email αλλά δίνει και τη δυνατότητα “αναζήτησης ατόμων”. Το Hotmail παρέχει στον χρήστη λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το άτομο, συμπεριλαμβανομένου του email id, του ιδιοκτήτη του email id, της ηλικίας κ.λπ.

Αν και το hotmail είναι ένα από τα ασφαλέστερα sites στο Διαδίκτυο, οι χρήστες δεν πρέπει να επαναπαύονται. Αντίθετα, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, καθώς οι hackers μπορούν εύκολα να τους εξαπατήσουν. Μπορούν να στείλουν phishing emails, τα οποία να ζητούν προσωπικές πληροφορίες και credentials. Μπορεί ακόμα να φαίνεται ότι το email, που ζητά τις πληροφορίες, προέρχεται από το ίδιο το Hotmail. Ωστόσο, οι χρήστες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το Hotmail δεν ζητά  εμπιστευτικά δεδομένα μέσω email.

Τι να κάνετε για να κρατήσετε το λογαριασμό σας ασφαλή;

Χρησιμοποιήστε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης

Το πιο σημαντικό βήμα είναι η δημιουργία ενός δύσκολου και μη προβλέψιμου κωδικού πρόσβασης. Ένας ισχυρός κωδικός πρόσβασης βοηθά να μείνετε μακριά από spam emails και άλλες παγίδες. Οι hackers χρησιμοποιούν διάφορους τρόπους για να σπάσουν τους κωδικούς. Γι΄αυτό είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν δύσκολο συνδυασμό γραμμάτων, αριθμών και συμβόλων για να μείνετε ασφαλείς στο διαδίκτυο.

Προσθέστε τη δυνατότητα ανάκτησης πληροφοριών

Σε περίπτωση που ο λογαριασμός σας έχει παραβιαστεί, αυτή η δυνατότητα σας επιτρέπει να επαναφέρετε τις πληροφορίες σας και τον Hotmail λογαριασμό σας.

Μείνετε μακριά από spams

Τα spam mails είναι μια από τις πιο συχνές μεθόδους, που χρησιμοποιούν οι hackers για να παραβιάσουν τον Hotmail λογαριασμό σας. Ενδέχεται να ζητούν προσωπικά στοιχεία, τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο χακάρισμα του λογαριασμού. Επιπλέον, οι hackers μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα spam emails για να αποκτήσουν άλλες προσωπικές πληροφορίες, όπως στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού, στοιχεία πιστωτικών και χρεωστικών καρτών κλπ. Αυτό, με τη σειρά του, οδηγεί σε διάφορες άλλες απάτες. Συνεπώς, είναι απαραίτητο να μην απαντάτε σε τέτοια μηνύματα και να μην ανοίγετε τα attachments.

Πολλές φορές, οι χρήστες λαμβάνουν μηνύματα και emails, που ζητούν την επικύρωση του λογαριασμού τους. Αυτά τα emails αποστέλλονται από hackers για να εξαπατήσουν τους χρήστες και να κλέψουν ευαίσθητες πληροφορίες, κωδικούς πρόσβασης κ.ά. Γι’ αυτό το λόγο, οι χρήστες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να μην απαντάνε σε τέτοιου είδους emails, ενώ θα πρέπει να έχουν πάντα στο νου τους ότι δεν πρέπει να δίνουν προσωπικές πληροφορίες μέσω emails.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS