ΑρχικήsecuritySprint: Hackers παραβίασαν λογαριασμούς χρηστών μέσω site της Samsung

Sprint: Hackers παραβίασαν λογαριασμούς χρηστών μέσω site της Samsung

SprintΗ αμερικανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Sprint δήλωσε ότι έπεσε θύμα hacking, καθώς κάποιοι εγκληματίες κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε λογαριασμούς πελατών μέσω του Samsung.com “add a line” website. Μέχρι στιγμής, δεν είναι γνωστός ο αριθμός των λογαριασμών, που έχουν παραβιαστεί.

H εταιρεία έστειλε ένα μήνυμα στους πελάτες, που έχουν επηρεαστεί από την επίθεση, στο οποίο έλεγε τα εξής: “Στις 22 Ιουνίου, η Sprint ενημερώθηκε για μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στον Sprint λογαριασμό σας, με τη χρήση των credentials σας μέσω του Samsung.com “add a line” website».

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα προσωπικά στοιχεία, που έχουν διαρρεύσει είναι: ο αριθμός τηλεφώνου, ο τύπος της συσκευής, το ID της συσκευής, οι μηνιαίες χρεώσεις, ο αριθμός λογαριασμού, η ημερομηνία δημιουργίας λογαριασμού, το όνομα και το επώνυμο, η διεύθυνση και πρόσθετες υπηρεσίες.

Η ίδια η Sprint ανέφερε ότι οι πληροφορίες, που έκλεψαν οι hackers, δεν είναι αρκετές για την κλοπή ταυτότητας ή για άλλες απάτες, αν και πολλοί θα διαφωνήσουν με αυτή την άποψη.

Η εταιρεία απεκατέστησε τους παραβιασμένους λογαριασμούς κάνοντας επαναφορά των κωδικών, τρεις ημέρες αργότερα, στις 25 Ιουνίου.

Όπως είπαμε και νωρίτερα, δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με την παραβίαση. Η ειδοποίηση, που εξέδωσε η εταιρεία, δεν περιλαμβάνει πολλά σημαντικά στοιχεία, όπως τον αριθμό των παραβιασμένων λογαριασμών και την ακριβή ημερομηνία κατά την οποία οι hackers απέκτησαν πρόσβαση στους λογαριασμούς μέσω του Samsung.com “add a line” website. Επίσης, δεν δόθηκαν πληροφορίες σχετικά με το αν οι hackers τροποποίησαν τα στοιχεία λογαριασμού των πελατών.

Δεν είναι η πρώτη φορά, που η Sprint πέφτει θύμα hacking επίθεσης φέτος. Η εταιρεία υπέστη άλλη μια παραβίαση μέσω της Boost Mobile (θυγατρική της Sprint). Τον Μάιο, η Sprint ανακοίνωσε ότι μια ομάδα hackers κατάφερε, επίσης, να αποκτήσει πρόσβαση στους λογαριασμούς Sprint των χρηστών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS