Κυριακή, 5 Απριλίου, 17:13
Αρχική inet Θα είναι αποτελεσματικός ο νόμος της ΕΕ κατά του hacking;

Θα είναι αποτελεσματικός ο νόμος της ΕΕ κατά του hacking;

ΕΕ

Η ΕΕ έχει πλέον την δυνατότητα να επιβάλει κυρώσεις στους hackers και τους υποστηρικτές τους, παγώνοντας τα περιουσιακά τους στοιχεία και απαγορεύοντας τους την είσοδο στην ΕΕ. Το νέο νομικό καθεστώς, το οποίο ξεκίνησε από τον Μάιο, έγινε ευπρόσδεκτο από τους πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Εξωτερικών Jeremy Hunt.

Είναι όμως μία πρακτική, που μπορεί να αποδώσει; Μία έρευνα που πραγματοποίησε η Computer Business Review ρωτώντας διάφορους επιχειρηματικούς κλάδους, έφερε ανάμεικτα αποτελέσματα.

Ο διευθυντής της Bridewell Consulting, Anthony Young, δήλωσε ότι θεωρεί το εν λόγω νομικό καθεστώς ένα πολύ καλό βήμα για τις επιχειρήσεις, καθώς μέχρι τώρα δεν υπήρχε κάποιος ουσιαστικός νόμος που να τις προστατεύει από τους εγκληματίες στον κυβερνοχώρο.

Ο Matt Aldridge, Senior Solutions Architect στο Webroot, δήλωσε στην Computer Business Review ότι ενώ η πρωτοβουλία έχει καλές βάσεις, υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα που πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, όπως το πώς θα επαληθευτεί η υπαιτιότητα στο σημείο που το Συμβούλιο της ΕΕ να είναι αρκετά βέβαιο ώστε να επιβάλει τις κυρώσεις σε ένα φυσικό πρόσωπο.

Πρόσθεσε: “Η υπαιτιότητα σε οποιαδήποτε επίθεση στον κυβερνοχώρο είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποδοθεί και οι σοβαροί παράγοντες απειλής φροντίζουν να καλύψουν τα ίχνη τους, να κρύψουν την ταυτότητά τους και μάλιστα καταφέρνουν να φαίνονται σαν να είναι άλλοι”.

Ο Aldridge εξέφρασε τις ανησυχίες του, σχετικά με το ότι η ΕΕ θα μπορούσε ενδεχομένως να μετατοπίσει την ευθύνη σε ethical hackers ή οργανισμούς. Με τον τρόπο αυτό οι εγκληματίες θα μπορούσαν να αφήσουν ένα ψεύτικο ίχνος που να οδηγεί την ΕΕ ένωση σε λάθος ανθρώπους.

Η Laurie Mercer, μηχανικός ασφαλείας στο HackerOne, μας είπε ότι ενώ οι περισσότερες πρωτοβουλίες που έχουν σχεδιαστεί για να μειώσουν την απειλή κακόβουλων παραγόντων στο διαδίκτυο θα πρέπει να καλωσοριστούν, ενδέχεται να παρεμποδίσουν το έργο των ethical hackers.

Ο Dave Klein, senior director of engineering and architecture στο Guardicore του Τελ Αβίβ, δεν ενθουσιάστηκε ιδιαίτερα με τη νέα νομοθεσία. Όπως δήλωσε, εάν η κύρια προϋπόθεση είναι η προστασία της κρίσιμης υποδομής της ΕΕ, όπως προβάλλει αυτό το άρθρο, τότε αυτό θα κάνει πολύ λίγα.

Οι κακόβουλοι παράγοντες που δρουν σε εθνικό επίπεδο, συχνά εργάζονται με τα πιο εξελιγμένα εργαλεία και είναι πολύ έμπειροι στο να κρύβουν τα ίχνη τους και να οδηγούν τους ειδικούς ασφαλείας σε λάθος κατεύθυνση.

Ο Klein κατέληξε στο συμπέρασμα ότι κάθε προσπάθεια αντιμετώπισης αυτού του είδους εγκληματιών θα αποδειχθεί εξαιρετικά δύσκολη.

Υπάρχουν φυσικά μερικές περιπτώσεις, όπου hackers που έχουν αναμειχθεί σε επιθέσεις γνωστών επιχειρήσεων έχουν ανακαλυφθεί και συλληφθεί.

Ωστόσο το εάν οι ενισχυμένες νομοθετικές αρμοδιότητες της ΕΕ, αρκούν για να αποτραπεί η υπονόμευση της υποδομής της ΕΕ παραμένει ένα ανοιχτό ερώτημα: στο οποίο οι περισσότεροι συμφωνούν ότι είναι μάλλον απίθανο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Zoom: Χιλιάδες εγγραφές τηλεδιασκέψεων ανέβηκαν στο YouTube

Τα ζητήματα σχετικά με την ιδιωτικότητα δείχνουν να μην έχουν τέλος για την εφαρμογή τηλεδιασκέψεων Zoom. Όπως...

Πώς μπορείτε να συνδέσετε ένα μικρόφωνο στο MacBook σας;

Πολλοί άνθρωποι που ξαφνικά πρέπει να πραγματοποιούν βιντεοκλήσεις ή τηλεδιασκέψεις, είτε για την δουλειά τους είτε για online μαθήματα, έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι...

COVID-19: Οργανισμοί ανθρωπίνων δικαιωμάτων προειδοποιούν τις κυβερνήσεις που παρακολουθούν πολίτες

Ο COVID-19 έχει αναγκάσει πολλές κυβερνήσεις να πάρουν ακραία μέτρα, όπως να παρακολουθούν τους πολίτες. Περίπου 110...

Απομακρυσμένη εργασία: Πώς μπορούν να “επιβιώσουν” οι επιχειρήσεις;

Η απομακρυσμένη εργασία είναι μία πολιτική που ακολουθούν επιχειρήσεις όλων των μεγεθών ενόψει της πανδημίας του Κορωνοϊού. Τις τελευταίες εβδομάδες έχει σημειωθεί...

Samsung: Δωρεά αξίας $ 29 εκατομμυρίων για την μάχη ενάντια στον κορωνοϊό

Η Samsung Electronics προχώρησε σε μια δωρεά αξίας $ 29 εκατομμυρίων σε κυβερνήσεις και κοινότητες που έχουν...

Με παρακολουθεί το αφεντικό μου όσο εργάζομαι από το σπίτι;

Με παρακολουθεί το αφεντικό μου όσο εργάζομαι από το σπίτι; Έχετε αναρωτηθεί αν αυτές τις μέρες -λόγω πανδημίας η πλειοψηφία εργάζεται από...

Επιθέσεις Ransomware και DDoS: Οι κυβερνοεγκληματίες εντείνουν τις δραστηριότητές τους εν μέσω του κορωνοϊού

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου χρησιμοποιούν τις ανησυχίες γύρω από την επιδημία του κορωνοϊού σε μια προσπάθεια μεγιστοποίησης του αντίκτυπου των επιθέσεων...

Ερευνητές προτείνουν μέθοδο παρακολούθησης του κορωνοϊού μέσω των smartphone

Καθώς ο COVID-19 συνεχίζει να εξαπλώνεται, οι ερευνητικές ομάδες σε ολόκληρο τον κόσμο χρησιμοποιούν το χρόνο και τις δεξιότητές τους για να...

Το μήνυμα της Zoom προς τους πελάτες της για τα θέματα ασφαλείας

Μετά την πρόσφατη ανακάλυψη των κενών ασφαλείας στην εφαρμογή Zoom, η εταιρεία δημοσίευσε μία επίσημη απάντηση προς...

Cache: Κρυμμένα αρχεία στην προσωρινή μνήμη επιβραδύνουν το Google Chrome

Το Google Chrome ανήκει στην κατηγορία των πιο δημοφιλών browsers και χρησιμοποιείται από μεγάλο ποσοστό χρηστών. Ωστόσο, έχει ένα σημαντικό αρνητικό χαρακτηριστικό...