ΑρχικήinetFacebook: Τώρα θα βλέπετε ποιοι στέλνουν στοιχεία σας σε διαφημιστές

Facebook: Τώρα θα βλέπετε ποιοι στέλνουν στοιχεία σας σε διαφημιστές

FacebookΤο Facebook έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των χρηστών του. Σε μια προσπάθεια να βελτιώσει αυτό το κομμάτι, η πλατφόρμα εισάγει ένα νέο χαρακτηριστικό, το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες να δουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις επιχειρήσεις, που μεταφορτώνουν λίστες με προσωπικές πληροφορίες τους, καθώς και σε σχέση με τους διαφημιστές, που χρησιμοποιούν αυτές τις λίστες, ώστε να εμφανίζουν στοχευμένα διαφημίσεις.

Οι χρήστες θα μπορούν τώρα να δουν τις επιχειρήσεις, που ανεβάζουν και μοιράζονται λίστες με πληροφορίες χρηστών, όπως είναι οι διευθύνσεις email και οι αριθμοί τηλεφώνου. Το Facebook ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιεί μια διαδικασία, η οποία εμποδίζει τις τρίτες εταιρείες να δουν στοιχεία ταυτότητας και επικοινωνίας των χρηστών.

Πέρα από τις εταιρείες, που μοιράζουν τα δεδομένα, το Facebook αποκαλύπτει, τώρα, και τους διαφημιστές, που χρησιμοποιούν αυτές τις λίστες με τις πληροφορίες, για να δημιουργήσουν το προφίλ σας και να σας στείλουν διαφημίσεις, που είναι κοντά στα ενδιαφέροντά σας. Το Facebook διαθέτει έναν κατάλογο με τους διαφημιστές, που έχουν εμφανίσει τουλάχιστον μία διαφήμιση τις τελευταίες επτά ημέρες. Την Πέμπτη, ο κατάλογος αυτός περιελάμβανε 57 διαφημιστές.

Επίσης, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν τους λόγους για τους οποίους τους εμφανίζεται μια συγκεκριμένη διαφήμιση στο Facebook. Όταν οι χρήστες πατάνε την επιλογή “Γιατί βλέπω αυτή τη διαφήμιση” από το μενού μιας διαφήμισης, θα μπορούν να δουν περισσότερες πληροφορίες. Για παράδειγμα, μπορούν να δουν με ποιο τρόπο συνδέθηκαν με μια συγκεκριμένη διαφήμιση και αν αυτές οι πληροφορίες προήλθαν από προηγούμενη επίσκεψη σε κάποιο site ή από μια συγκεκριμένη σελίδα στο Facebook.

Στη σελίδα “Προτιμήσεις διαφημίσεων” του Facebook, οι χρήστες μπορούν να δουν αυτές τις πληροφορίες και να επιλέξουν συγκεκριμένες ρυθμίσεις για τις διαφημίσεις. Μπορούν, για παράδειγμα, να απενεργοποιήσουν τις διαφημίσεις, που εμφανίζονται με βάση τα δεδομένα, που λαμβάνονται από τρίτες εταιρείες. Επιπλέον, μπορούν να αποκρύψουν ορισμένα θέματα διαφημίσεων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS