ΑρχικήsecurityΤο trojan Bianlian κλέβει τραπεζικές πληροφορίες καταγράφοντας στοιχεία της οθόνης

Το trojan Bianlian κλέβει τραπεζικές πληροφορίες καταγράφοντας στοιχεία της οθόνης

Bianlian Οι hackers μπορούν να δημιουργήσουν κακόβουλο λογισμικό, το οποίο είναι αδύνατο να ανιχνευτεί από τους απλούς χρήστες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αναπτύσσουν συνεχώς τις τεχνικές τους και έχουν βρει τρόπους να κρύβουν τα κακόβουλα λογισμικά, που στέλνουν στα θύματά τους. Ένα τέτοιο λογισμικό είναι και το banking trojan, Bianlian, το οποίο επηρεάζει τους χρήστες Android σε όλο τον κόσμο.

Το BianLian χρησιμοποιούνταν και στο παρελθόν για την εξάπλωση τραπεζικού κακόβουλου λογισμικού, όπως το Anubis. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι hackers έχουν αναπτύξει παραπάνω το κακόβουλο λογισμικό Bianlian και δεν χρησιμοποιείται μόνο για τη διανομή κακόβουλου λογισμικού. Με τις νέες ενημερώσεις, το trojan έχει γίνει πολύ πιο επικίνδυνο.

Πώς λειτουργεί το κακόβουλο λογισμικό BianLian;

Ουσιαστικά, αυτό το κακόβουλο λογισμικό εισέρχεται στο Android smartphone σας ως bundleware κατά τη λήψη και εγκατάσταση μιας εφαρμογής, η οποία, συνήθως, προέρχεται από άγνωστη πηγή. Κατά τη λήψη, η εφαρμογή ζητά άδεια από το χρήστη, για την απόκτηση πρόσβασης στην υπηρεσία προσβασιμότητας του Android smartphone. Αν ο χρήστης επιτρέψει στην εφαρμογή να αποκτήσει πρόσβαση, τότε το BianLian θα αρχίσει να λειτουργεί και θα μπορεί να διαβάζει τα SMS, να κάνει κλήσεις, ακόμα και να έχει πρόσβαση στις τραπεζικές εφαρμογές, που έχει ο χρήστης.

Σε μια από τις ενημερώσεις του κακόβουλου λογισμικού, προστέθηκε ένα χαρακτηριστικό καταγραφής των στοιχείων της οθόνης, καθιστώντας το λογισμικό ακόμα πιο επικίνδυνο. Αυτό το χαρακτηριστικό καταγράφει οτιδήποτε υπάρχει στην οθόνη του κινητού. Έτσι, οι hackers μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες, όπως ονόματα χρήστη, κωδικούς πρόσβασης και άλλες πληροφορίες, που σχετίζονται με την τράπεζα. Αυτό με τη σειρά του, θα μπορούσε να οδηγήσει σε κλοπή χρημάτων.

Ωστόσο, πέρα από το χαρακτηριστικό καταγραφής των δεδομένων οθόνης, οι hackers χρησιμοποιούν και μια τεχνική, που δεν επιτρέπει, τουλάχιστον στους απλούς χρήστες, να το ανιχνεύσουν.

Σύμφωνα με έναν ερευνητή Android, που ονομάζεται Dario Durando, “το BianLian φαίνεται να βρίσκεται ακόμα υπό ανάπτυξη. Τα πρόσθετα χαρακτηριστικά, αν και όχι εντελώς πρωτότυπα, είναι αποτελεσματικά και κάνουν αυτό το κακόβουλο λογισμικό πολύ επικίνδυνο”.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS