ΑρχικήsecurityΣφάλμα στο Apple Smart Watch επιτρέπει σε τρίτους να ακούν συνομιλίες

Σφάλμα στο Apple Smart Watch επιτρέπει σε τρίτους να ακούν συνομιλίες

Η εφαρμογή Walkie-Talkie στο Smart Watch της Apple καταργήθηκε λόγω σφάλματος που επέτρεψε στους χρήστες iPhone να ακούν τις συνομιλίες των χρηστών του ρολογιού.

Smart Watch

Η εφαρμογή Walkie-Talkie σχεδιάστηκε για να επιτρέπει σε δύο άτομα να επικοινωνούν μέσω σύντομων ηχητικών συνομιλιών. Εξαιτίας ενός προβλήματος λογισμικού, ένας χρήστης iPhone θα μπορούσε να ακούσει τους διάλογους που πραγματοποιούνται μέσω της εφαρμογής Walkie-Talkie χωρίς τη συγκατάθεση του κατόχου του Smart Watch.

Η Apple επιδιόρθωσε την δυσλειτουργία της εφαρμογής και ζήτησε συγνώμη από τους χρήστες για την ταλαιπωρία που υπέστησαν. Ο κολοσσός, επιπλέον,  ισχυρίζεται ότι κανένας hacker δεν πρόλαβε να εκμεταλλευτεί τη συγκεκριμένη ευπάθεια. Βέβαια, δεν μπορούμε να είμαστε ποτέ σίγουροι για αυτό.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην αρχή της χρονιάς, η Apple είχε ανακαλύψει άλλο ένα σφάλμα στην εφαρμογή FaceTime, το οποίο επέτρεπε σε ορισμένους callers να ενεργοποιήσουν το μικρόφωνο άλλου iPhone. Στη συνέχεια, η εταιρεία επέλεξε να επιδιορθώσει την ευπάθεια μέσω ενός software patch.

Επιπρόσθετα, το Zoom αποκάλυψε πρόσφατα ότι ένα πρόβλημα στο λογισμικό του επέτρεψε στους hackers  να χρησιμοποιούν τις κάμερες των χρηστών χωρίς άδεια. Όπως αναφέρει το BBC, ο ερευνητής ασφαλείας, Jonathan Leitschuh, ανακάλυψε ένα πρόβλημα που επέτρεψε σε τρίτους να ξεκινήσουν μια τηλεδιάσκεψη και να αποκτήσουν πρόσβαση στην κάμερα μιας συσκευής.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS