ΑρχικήsecurityΗ Apple αντιμετωπίζει αγωγή για το FaceTime Bug

Η Apple αντιμετωπίζει αγωγή για το FaceTime Bug

FaceTime

Τις τελευταίες μέρες, έχει γίνει γνωστό το τεράστιο σφάλμα στο Facetime σε συσκευές iOS 12.1, που επέτρεψε σε τρίτους τη δυνατότητα να υποκλέψουν συνομιλίες, ακόμη και πριν ο παραλήπτης απαντήσει την κλήση.

Τώρα, μια αναφορά δείχνει ότι ορισμένοι χρήστες επηρεάστηκαν σοβαρά από το σφάλμα. Το Bloomberg αναφέρει ότι ένας δικηγόρος με έδρα το Τέξας μήνυσε την Apple, ισχυριζόμενος ότι το σφάλμα του iPhone επέτρεψε σε ένα άγνωστο άτομο να ακούσει την ιδιωτική συνομιλία του με έναν από τους πελάτες του.

Σύμφωνα με τον ενάγοντα Larry Williams II, το σφάλμα στο iPhone του, είχε σαν αποτέλεσμα ένα άγνωστο άτομο να ακούει “τις πιο ιδιωτικές συνομιλίες του, χωρίς τη συγκατάθεσή του”. Επιπλέον, η παραβίαση της ιδιωτικότητας, συνέβη όταν ένας από τους πελάτες του, του έδινε κατάθεση για μια υπόθεση.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Williams αναφέρεται σε ορισμένες σοβαρές αξιώσεις, όπως παραβίαση εγγύησης, μη αξιοπιστία προϊόντος, αμέλεια και διαστρέβλωση.

Το σφάλμα στο Facetime εμφανίζεται όταν ένας χρήστης ξεκινάει μια κλήση συνδιάσκεψης FaceTime και προσθέτει τον αριθμό του και τον αριθμό του ατόμου που επιθυμεί να συνομιλήσει. Μέχρι στιγμής, η Apple έχει απενεργοποιήσει το Facetime για ομαδικές κλήσεις και θα κυκλοφορήσει μια μόνιμη επιδιόρθωση για το θέμα, αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Ενώ είναι η πρώτη τέτοια αγωγή που έλαβε η Apple, είναι πολύ πιθανό να έχουν τεθεί σε κίνδυνο ευαίσθητες πληροφορίες πάρα πολλών ανθρώπων, από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS