ΑρχικήinetΗ Apple αφαιρεί το Facebook Research App από το Store

Η Apple αφαιρεί το Facebook Research App από το Store

Η Apple μπλόκαρε την εφαρμογή Research VPN του Facebook στο κατάστημά της αφαιρώντας το πιστοποιητικό της εταιρείας και ταυτόχρονα παρέδωσε ένα μεγάλο χτύπημα στις δημόσιες σχέσεις.

Μια έρευνα TechCrunch αποκάλυψε ότι το Facebοok έχει πληρώσει τους χρήστες να χρησιμοποιούν μια εφαρμογή που ονομάζεται Facebook Research VPN που θα μπορούσε να συγκεντρώσει το σύνολο των data ενός χρήστη. Ακόμη και αν η συλλογή δεδομένων είναι εθελοντική, έγινε με τρόπο που παραβίαζε τους όρους χρήσης της Apple.

Facebook

Η Apple εξέδωσε ένα ειδικό πιστοποιητικό στο Facebοok που επέτρεπε στις εφαρμογές του να ενσωματωθούν πολύ περισσότερο στο iOS. Το πιστοποιητικό υποτίθεται ότι χρησιμοποιείται μόνο για εσωτερική διανομή εφαρμογών εντός ενός οργανισμού, για δοκιμές beta και παρόμοιες, αλλά το Facebook το χρησιμοποίησε σε μια εφαρμογή διαθέσιμη μέσω του App Store.

Μετά τις αποκαλύψεις, το Facebook είπε ότι αφαίρεσε την εφαρμογή από το App Store, αλλά η αλήθεια ήταν ότι η Apple την πέταξε έξω. Αυτό που είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι χωρίς το Enterprise Certificate του Faceboοk, όλες οι εφαρμογές τους, τουλάχιστον στη φάση beta-testing, δεν λειτουργούν πλέον, και αυτό περιλαμβάνει το Facebοok και το Instagram.

Η Apple ήταν πολύ σαφής για όλη την κατάσταση. “Σχεδιάσαμε το Enterprise Developer Program αποκλειστικά για την εσωτερική διανομή εφαρμογών σε έναν οργανισμό. Το Facebook έχει χρησιμοποιήσει κομμάτια του για να διανείμει μια εφαρμογή συλλογής δεδομένων στους καταναλωτές, γεγονός που αποτελεί σαφή παραβίαση της συμφωνίας τους με την Apple. Οποιοσδήποτε προγραμματιστής χρησιμοποιεί τα πιστοποιητικά της επιχείρησής του για τη διανομή εφαρμογών στους καταναλωτές θα έχει υποστεί ανάκληση πιστοποιητικών, κάτι που κάναμε στην περίπτωση αυτή για να προστατέψουμε τους χρήστες και τα δεδομένα τους “.

Το Facebook έχει συγκεντρώσει στο παρελθόν δεδομένα αγοράς για μεγάλο χρονικό διάστημα και οι προσπάθειές τους έχουν αυξηθεί από την απόκτηση της Onavo, μιας υπηρεσίας VPN. Προς το παρόν, εξακολουθεί να είναι ασαφές πόσο μακριά πρόκειται να φτάσει η Apple για αυτό το θέμα. Η κύρια εφαρμογή Facebook εξακολουθεί να λειτουργεί, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει τις επόμενες ημέρες.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, τα δικαστικά έγγραφα έδειξαν ότι το Facebook ξεγελάει τα παιδιά στο να πληρώνουν τεράστια χρηματικά ποσά μέσω παιχνιδιών τρίτων. Τα χτυπήματα συνεχίζουν να έρχονται για την εταιρεία, και αυτή η τελευταία σύγκρουση με την Apple τους πλήττει ακόμα περισσότερο.

Το Google Play Store εξακολουθεί να διαθέτει την εφαρμογή “Facebοok Research” και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η εφαρμογή παραβιάζει οποιονδήποτε κανονισμό, οπότε τουλάχιστον προς το παρόν εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS