ΑρχικήinetΗ Samsung φέρνει σύντομα Terabyte smartphones!

Η Samsung φέρνει σύντομα Terabyte smartphones!

Η Samsung ανακοίνωσε πως δημιούργησε το πρώτο Terabyte chip χωρητικότητας για smartphones! Μάλιστα, το νέο chip θα ενσωματώσει ικανότητες μεγάλης εσωτερικής χωρητικότητας που θα είναι παρόμοια με εκείνη των laptops!

Terabyte

Σύμφωνα με τον Cheol Choi, πρόεδρο των Πωλήσεων Μνήμης και Μάρκετινγκ της Samsung, το 1terabyte eUFS αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στο να φέρει μια εμπειρία στο χρήστη που θα μοιάζει περισσότερο με notebook για τις επόμενης γενιάς συσκευές κινητών. Η κορεάτικη εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει μαζικές παραγωγές του chip, για το οποίο ισχυρίζεται πως διαβάζει ταχύτητες των 1,000Mbps, σχεδόν διπλάσιες από ένα τυπικό 2.5-inch SATA SSD και πιο γρήγορο από το προηγούμενο 512GB chip της Samsung. Μία συσκευή με chip 1 terabyte έχει την δυνατότητα να αποθηκεύσει 260 4Κ βίντεο των 10 λεπτών, το οποίο αποτελεί τεράστιο ποσό που συρρικνώνει τις ικανότητες των τωρινών smartphones με τη χαμηλή ικανότητα των eUFS chips. Μάλιστα, τα chips του ενός Terabyte θα έχουν το ίδιο μέγεθος πακέτου όπως και τα αντίστοιχα των 512GB, ώστε τα smartphones δεν θα χρειαστούν να γίνουν ακόμα μεγαλύτερα σε μέγεθος για να φιλοξενήσουν τα chips.

Σύμφωνα με επίσημες πηγές, το Galaxy Note 9 που αποτελεί το νεώτερο smartphone της Samsung έχει τη μέγιστη απόδοση των 512 GB εσωτερικής μνήμης. Παρόλα αυτά, οι χρήστες μπορούν να βάλουν μία κάρτα microSD 512GB για να αυξήσουν την συνολική χωρητικότητα του κινητού σε 1Terabyte. Όμως, με όλα αυτά τα καινούρια chips, για εκείνους που απαιτούν όλο και μεγαλύτερη χωρητικότητα και δεν θέλουν να ανοίξουν μία επιπλέον κάρτα SD θα έχουν μία εναλλακτική και πιο «ακριβή» επιλογή.

Τέλος, να επισημανθεί πως παρόλο που έχει ήδη ξεκινήσει μία τεράστια παραγωγή αυτού τους είδους chip, μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάποια επίσημη ημερομηνία για το ποια θα είναι τα καινούρια κινητά που θα τα ενσωματώσουν. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες φήμες που θέλουν το νέο smartphone Galaxy S10 που θα ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα, να έχει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS