ΑρχικήinetΤο Facebook αναπτύσσεται περισσότερο από ποτέ!

Το Facebook αναπτύσσεται περισσότερο από ποτέ!

Τον προηγούμενο χρόνο, το Facebook κατηγορήθηκε για πολλά σκάνδαλα σχετικά με την ασφάλεια των users και διαρκώς έρχονταν στην επιφάνεια αρνητικές ειδήσεις. Παρόλα αυτά σήμερα αναπτύσσεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Σύμφωνα με το report του τελευταίου τριμήνου του 2018, τα έσοδα της εταιρείας εκτοξεύθηκαν και νίκησε τις προσδοκίες όλων, αυξάνοντας παράλληλα τον αριθμό των χρηστών!

Facebook

Πιο συγκεκριμένα, για το Δεκέμβριο του 2018 καταγράφηκαν περισσότεροι από 1,52 δισεκατομμύρια άνθρωποι που χρησιμοποιούσαν το Facebook κάθε ημέρα, γεγονός που δείχνει αύξηση 9% χρόνο με το χρόνο. Επίσης, η ίδια αύξηση παρατηρήθηκε για τους μηνιαίους ενεργούς χρήστες και η ημέρα που καταχωρήθηκε το μεγάλο ποσό των 2,32 δισεκατομμύρια users ήταν στις 31 Δεκεμβρίου! Αυτοί οι αριθμοί αποδεικνύουν την εκτεταμένη χρήση του γίγαντα των social media σε Ευρώπη και Αμερική.

Παρόλο που καταγράφηκαν τόσο υψηλά νούμερα, το 2018 ήταν ένα έτος που προέκυψαν ζητήματα σχετικά με την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των χρηστών. Ανάμεσα σε αυτά τα ζητήματα ήταν και το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε από την Cambridge Analytica σχετικά με την παραβίαση δεδομένων, όπου hackers έκλεψαν τα credentials 50 εκατομμύρια ατόμων. Επιπλέον, υπήρξαν πολλές κατηγορίες που βοήθησαν στην εξάπλωση του μίσους για το Facebook.

Ανεξάρτητα από τα σκάνδαλα, η εταιρεία δήλωσε πως το τελευταίο τρίμηνο του προηγούμενου έτους υπήρξε αύξηση στα νούμερα των users τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Η.Π.Α., στις οποίες είχε καταγραφεί νωρίτερα απλή σταθερότητα ή ακόμα και απώλεια στα νούμερα. Επίσης, δεν ξεχνάμε πως σημειώθηκε αύξηση των users και της χρήσης και σε άλλα social media, τα οποία πλέον ανήκουν στο Facebook. Τέτοια μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι τα γνωστά σε όλους Instagram και Watsapp που χρησιμοποιούνται από δισεκατομμύρια άτομα παγκοσμίως και καθημερινά. Σίγουρα λοιπόν η εταιρεία επεκτείνεται και αναπτύσσεται περισσότερο από ποτέ!

Οποιαδήποτε και αν είναι η δημόσια γνώμη για το Facebook σαν εταιρεία από τη μεριά οργανισμών ασφαλείας, φαίνεται να το εμπιστεύονται και να έρχονται όλο και περισσότεροι χρήστες στην πλατφόρμα!

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS