ΑρχικήsecurityΠρόστιμο των 27.000 δολαρίων στη Cambridge Analytica

Πρόστιμο των 27.000 δολαρίων στη Cambridge Analytica

Η Cambridge Analytica, ως η πιο γνωστή εταιρεία συλλογής πολιτικών δεδομένων αρνήθηκε να δώσει προσωπικές πληροφορίες σε έναν ακαδημαϊκό των Η.Π.Α., η διαταγή του οποίου ήταν εντελώς νόμιμη. Αυτή η κίνηση θεωρήθηκε παραβίαση των νόμων προστασίας δεδομένων του Ηνωμένου Βασιλείου και είχε ως αποτέλεσμα να επιβληθεί το πρόστιμο των 27.000 δολαρίων.

Cambridge Analytica

Η Cambridge Analytica, γνωστή για την αποκάλυψη του σκανδάλου με τα δεδομένα του Facebook, καλείται να πληρώσει άμεσα το πρόστιμο των 15.000 λιρών στην IOC (Information Commissioner’s Office) μαζί με κάποια άλλα ποσά.  Η βρετανική εταιρεία δεν έδωσε τα απαραίτητα προσωπικά δεδομένα στον καθηγητή David Carrol, τα οποία ανήκαν στον ίδιο. Σήμερα, οι εκπρόσωποι των SCL Elections εμφανίστηκαν στο δικαστήριο στο Λονδίνο και δήλωσαν ένοχοι για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Εξαιτίας λοιπόν της Cambridge Analytica, από εδώ και στο εξής όλες οι εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου που λαμβάνουν ένα αίτημα από έναν χρήστη ή έναν πελάτη πρέπει να δίνουν απάντηση με αναλυτικές λεπτομέρειες των προσωπικών δεδομένων που αφορούν τους ίδιους. Αυτή η πράξη πρέπει να ολοκληρώνεται μέσα σε διάστημα 30 ημερών.

Όσον αφορά την Cambridge Analytica, η βρετανική εταιρεία πήγε στη διαχείριση μία ημέρα προτού λάβει το αίτημα του καθηγητή Carroll και στη συνέχεια ζήτησε ένα δικό της αίτημα, το οποίο περιείχε ένα admin fee των 10 λιρών και μία απόδειξη της ταυτότητας που στάλθηκε στις SCL Elections. Από τη δική τους πλευρά, οι SCL έστειλαν ένα χαρτί στον καθηγητή, στο οποίο αναγραφόταν τι γνώριζε η εταιρεία για τη διεύθυνσή του, τα voting habits του και άλλα στοιχεία του. Έπειτα ο καθηγητής εξέτασε το αίτημα και σύμφωνα με την IOC, δεν υπήρχε επαρκής εξήγηση για το πως αποκτήθηκαν τα προσωπικά δεδομένα του και πως χρησιμοποιήθηκαν από πλευράς της εταιρείας. Για αυτό το λόγο, ο καθηγητής έκανε παράπονα στην IOC και αυτοί με τη σειρά τους ζήτησαν από τους SCL Elections να δώσουν απάντηση στο αίτημα. Οι SCL αρνήθηκαν, ισχυριζόμενοι πως ο καθηγητής δεν ήταν κάτοικος του Ηνωμένου Βασιλείου και πως δεν είχε το δικαίωμα να ζητάει τέτοιου είδους πληροφορίες.

Η IOC συνέχισε την έρευνα για την Cambridge Analytica και βρήκε πως υπήρξε παραβίαση νόμου και για αυτό τον λόγο επέβαλε πρόστιμο συνολικού κόστους 27.000 δολαρίων. Παρόλα αυτά δεν διευκρινίστηκε το αν και το πως θα λάβει τις απαιτούμενες πληροφορίες ο καθηγητής.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS