ΑρχικήsecurityMicrosoft: Οι χρήστες θα έχουν πλήρη έλεγχο στα online δεδομένα τους

Microsoft: Οι χρήστες θα έχουν πλήρη έλεγχο στα online δεδομένα τους

Η Microsoft δουλεύει πάνω σε ένα project έρευνας, το οποίο θα μπορούσε να προσφέρει στους πελάτες της ένα προνόμιο που δεν έχει δοθεί από κανέναν άλλον στο παρελθόν! Πιο συγκεκριμένα, μελετάει τους τρόπους, με τους οποίους θα μπορούν οι χρήστες της να έχουν τον απόλυτο έλεγχο στα online δεδομένα τους.

Microsoft

Σύμφωνα με reports, η Microsoft εδώ και καιρό πραγματοποιεί tests γύρω από αυτή την ιδέα και μάλιστα κυκλοφόρησε ήδη ένα beta website. Σύμφωνα με δηλώσεις των εκπροσώπων της εταιρείας, είναι καιρός που η προστασία της ιδιωτικότητας των users είναι πολύ υψηλή στην agenda της Microsoft, ειδικά με όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια, όπως έδειξε για παράδειγμα και το σκάνδαλο του Cambridge Analytica για την Facebook.

Επίσης, ορισμένοι reporters παρατήρησαν το νέο project της Microsoft μέσα από ένα tweet. Ο χρήστης του Twitter «Longhorn» είπε την Τετάρτη πως το Microsoft Bali είναι ένα project που μπορεί να διαγράψει όλη τη σύνδεση ενός χρήστη και τις πληροφορίες λογαριασμού του. Όμως για την ώρα είναι σε ιδιωτικό beta. Ακόμα, ο δημοσιογράφος από το ZDNet Mary Jo Foley εντόπισε το πως φαίνεται το Bali website. Το site απαιτεί έναν κωδικό για να συνδεθεί κανείς αλλά οι επισκέπτες θα μπορούν επίσης να κάνουν αίτημα για έναν κωδικό. Το PC magazine φαίνεται να έχει επισκεφθεί το site αλλά όταν επιχείρησε να κάνει το ίδιο το Business Insider, το website απέτυχε να φορτώσει. Ο δημοσιογράφος Foley ανέφερε πως το περιοδικό Bali σχετίζεται με μία σελίδα που περιγράφεται ως «τράπεζα» προσωπικών δεδομένων που θέτει τους χρήστες σε έλεγχο όλων των δεδομένων που συλλέγονται για αυτούς. Η «τράπεζα» θα ενεργοποιεί τους χρήστες με σκοπό να μπορούν να αποθηκεύσουν όλα τα δεδομένα τους που έχουν παραχθεί από τους ίδιους. Ουσιαστικά θα επιτρέπεται στους users να διαχειρίζονται, να ελέγχουν και να κοινοποιούν τα δεδομένα τους.

Αν η Microsoft καταφέρει να το πραγματοποιήσει τα επόμενα χρόνια, σίγουρα θα είναι από η πιο χρήσιμη καινοτομία στον τομέα της τεχνολογίας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS