ΑρχικήinetUSB C: νέα τεχνολογία για μεγαλύτερη ασφάλεια

USB C: νέα τεχνολογία για μεγαλύτερη ασφάλεια

Καθώς όλο και περισσότερες συσκευές χρησιμοποιούν το USB-C για την φόρτιση αλλά και για την μεταφορά δεδομένων, διαφαίνεται η ανάγκη βελτίωσης της τεχνολογίας. Το USB Implementers Forum ανακοίνωσε (PDF) αλλαγές στον έλεγχο ταυτότητας του USB C για περισσότερη ασφάλεια.

Αυτή η νέα λειτουργία ασφαλείας θα επιτρέπει στις συσκευές να πιστοποιούν ότι οι συνδέσεις USB-C είναι νόμιμες, τόσο για την φόρτιση όσο και για τις μεταφορές δεδομένων.USB-C

Με την επερχόμενη τεχνολογία η συσκευή θα επαληθεύσει αμέσως ότι μια σύνδεση με USB-C είναι πράγματι νόμιμη, και θα εμποδίζει ή θα επιτρέπει τη σύνδεση αναλόγως.

Για παράδειγμα, σκεφτείτε να θέλετε να φορτίσετε την συσκευή σας σε μια δημόσια συσκευή φόρτισης. Προς το παρόν οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν έχει “πειραχτεί” η δημόσια συσκευή φόρτισης και κινδυνεύουν τα δεδομένα σας.
Ωστόσο, με τον έλεγχο ταυτότητας του USB C, η συνδεδεμένη συσκευή θα μπορούσε να εξακριβώσει αν η πηγή φόρτισης είναι ασφαλής και να αποκλείσει την πρόσβαση στα δεδομένα σας αν δεν είναι.

Χαρακτηριστικά του επερχόμενου USB-C:

Ένα τυποποιημένο πρωτόκολλο για την πιστοποίηση φορτιστών, συσκευών, καλωδίων και πηγών ενέργειας USB Type-C
Υποστήριξη για έλεγχο ταυτότητας μέσω είτε του διαύλου δεδομένων USB είτε καναλιών επικοινωνίας του USB Power Delivery
Τα προϊόντα που χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο ελέγχου ταυτότητας διαθέτουν τον έλεγχο των πολιτικών ασφαλείας που πρέπει να εφαρμοστούν και θα τις εφαρμόζουν
Ανάλογα με την ασφάλεια 128-bit για όλες τις κρυπτογραφημένες μεθόδους
Οι προδιαγραφές αναφέρουν υπάρχουσες διεθνώς αποδεκτές κρυπτογραφικές μεθόδους για certificate format, digital signing, hash και random number generation

Φυσικά, οι κατασκευαστές συσκευών και οι προγραμματιστές των λειτουργικών συστημάτων θα πρέπει να συμπεριλάβουν υποστήριξη για το νέο έλεγχο ταυτότητας του USB-C.

Ας ελπίσουμε ότι οι περισσότεροι κατασκευαστές/προγραμματιστές θα αναγνωρίσουν την αξία της τεχνολογίας και θα την συμπεριλάβουν στις συσκευές τους ή στο λειτουργικό τους σύστημα.

___________________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS