ΑρχικήinetΗ Apple είναι η νέα Nokia, προειδοποιεί ένας αναλυτής

Η Apple είναι η νέα Nokia, προειδοποιεί ένας αναλυτής

Ο CEO της Apple, Tim Cook, επιβεβαίωσε πρόσφατα αυτό που όλοι γνωρίζαμε από τα μέσα Οκτωβρίου: οι πωλήσεις των νέων iPhone δεν είναι τόσο υψηλές όσο αναμενόταν και οι ιδιοκτήτες προτιμούν να παραμείνουν με τις τρέχουσες συσκευές τους παρά να αναβαθμίσουν στην τελευταία γενιά.

Ενώ ο Cook είπε ότι ο κύριος παράγοντας για την εξασθένιση της ζήτησης του iPhone είναι ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας, πολλοί πιστεύουν ότι οι υψηλές τιμές των iPhone 2018 είναι στην πραγματικότητα αυτό που απέτρεψε πολλούς πιθανούς αγοραστές να αγοράσουν τις συσκευές.

Apple

Η Goldman Sachs λέει ότι η Apple παραδέχεται ότι η μείωση των πωλήσεων του iPhone  είναι μόνο η αρχή μιας μεγαλύτερης πτώσης, προσθέτοντας ότι περαιτέρω αλλαγές για να ανέβουν να κέρδη αναμένεται να γίνουν καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο o αναλυτής Rod Hall λέει ότι η Apple μοιάζει πολύ με την παλιά Nokia, η οποία αγωνίστηκε επίσης να παραμείνει στην αγορά κινητής τηλεφωνίας φτάνοντας στον κορεσμό αφού οι πελάτες δεν ενδιαφέρονταν να αναβαθμίσουν σε μοντέλα νέας γενιάς παραμένοντας σε αυτά που είχαν ήδη.

“Πέρα από την Κίνα, δεν βλέπουμε ισχυρές ενδείξεις επιβράδυνσης των πωλήσεων, αλλά απλώς σηματοδοτούμε στους επενδυτές ότι πιστεύουμε ότι τα ποσοστά αντικατάστασης της Apple είναι πολύ πιο “μικρά” τώρα που η εταιρεία πλησιάζει τη μέγιστη διείσδυση στην αγορά για iPhone. ”

Ο Hall αναμένει ότι το απόθεμα της Apple θα πέσει στα $ 140, σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις του για $ 182.

“Βλέπουμε τις πιθανότητες να γίνουν περαιτέρω υποβαθμίσεις των αριθμών των πωλήσεων, αφού το όλο θέμα είναι η ζήτηση στην κινεζική αγορά. Έχουμε επισημάνει τα ζητήματα στην Κίνα από τα τέλη Σεπτεμβρίου και η στάση της Apple επιβεβαιώνει την άποψή μας. Δεν αναμένουμε ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί ιδιαίτερα με την νέα χρονιά”, εξηγεί ο αναλυτής.

Η Apple έχει ήδη στραφεί σε πολλά μέτρα ελέγχου ζημιών εξαιτίας των χαμηλότερων πωλήσεων iPhone, συμπεριλαμβανομένης της προσαρμοσμένης παραγωγής στους κύριους προμηθευτές της. Οι εκθέσεις ισχυρίστηκαν ότι η εταιρεία διέκοψε παραγγελίες έως και 50%, ειδικά για το iPhone XR των οποίων οι πωλήσεις είναι οι χαμηλότερες.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS