Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 04:29
Αρχική inet Η Apple είναι η νέα Nokia, προειδοποιεί ένας αναλυτής

Η Apple είναι η νέα Nokia, προειδοποιεί ένας αναλυτής

Ο CEO της Apple, Tim Cook, επιβεβαίωσε πρόσφατα αυτό που όλοι γνωρίζαμε από τα μέσα Οκτωβρίου: οι πωλήσεις των νέων iPhone δεν είναι τόσο υψηλές όσο αναμενόταν και οι ιδιοκτήτες προτιμούν να παραμείνουν με τις τρέχουσες συσκευές τους παρά να αναβαθμίσουν στην τελευταία γενιά.

Ενώ ο Cook είπε ότι ο κύριος παράγοντας για την εξασθένιση της ζήτησης του iPhone είναι ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας, πολλοί πιστεύουν ότι οι υψηλές τιμές των iPhone 2018 είναι στην πραγματικότητα αυτό που απέτρεψε πολλούς πιθανούς αγοραστές να αγοράσουν τις συσκευές.

Apple

Η Goldman Sachs λέει ότι η Apple παραδέχεται ότι η μείωση των πωλήσεων του iPhone  είναι μόνο η αρχή μιας μεγαλύτερης πτώσης, προσθέτοντας ότι περαιτέρω αλλαγές για να ανέβουν να κέρδη αναμένεται να γίνουν καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο o αναλυτής Rod Hall λέει ότι η Apple μοιάζει πολύ με την παλιά Nokia, η οποία αγωνίστηκε επίσης να παραμείνει στην αγορά κινητής τηλεφωνίας φτάνοντας στον κορεσμό αφού οι πελάτες δεν ενδιαφέρονταν να αναβαθμίσουν σε μοντέλα νέας γενιάς παραμένοντας σε αυτά που είχαν ήδη.

“Πέρα από την Κίνα, δεν βλέπουμε ισχυρές ενδείξεις επιβράδυνσης των πωλήσεων, αλλά απλώς σηματοδοτούμε στους επενδυτές ότι πιστεύουμε ότι τα ποσοστά αντικατάστασης της Apple είναι πολύ πιο “μικρά” τώρα που η εταιρεία πλησιάζει τη μέγιστη διείσδυση στην αγορά για iPhone. ”

Ο Hall αναμένει ότι το απόθεμα της Apple θα πέσει στα $ 140, σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις του για $ 182.

“Βλέπουμε τις πιθανότητες να γίνουν περαιτέρω υποβαθμίσεις των αριθμών των πωλήσεων, αφού το όλο θέμα είναι η ζήτηση στην κινεζική αγορά. Έχουμε επισημάνει τα ζητήματα στην Κίνα από τα τέλη Σεπτεμβρίου και η στάση της Apple επιβεβαιώνει την άποψή μας. Δεν αναμένουμε ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί ιδιαίτερα με την νέα χρονιά”, εξηγεί ο αναλυτής.

Η Apple έχει ήδη στραφεί σε πολλά μέτρα ελέγχου ζημιών εξαιτίας των χαμηλότερων πωλήσεων iPhone, συμπεριλαμβανομένης της προσαρμοσμένης παραγωγής στους κύριους προμηθευτές της. Οι εκθέσεις ισχυρίστηκαν ότι η εταιρεία διέκοψε παραγγελίες έως και 50%, ειδικά για το iPhone XR των οποίων οι πωλήσεις είναι οι χαμηλότερες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

LIVE NEWS

00:02:18

Πώς να προσθέσετε το YouTube κανάλι ή το Instagram σας στο TikTok

Το TikTok, μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων για τη δημιουργία και την ανάρτηση μίνι-βίντεο, έχει αποκτήσει μια μεγάλη βάση...

Γνώστα website σαρώνουν τους υπολογιστές των επισκεπτών τους

Πολλά γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα website χρησιμοποιούν ένα script προστασίας από απάτες, το οποίο σαρώνει τον τοπικό υπολογιστή σας για προγράμματα απομακρυσμένης...

Google Chrome: Νέο “anti-notification spam” σύστημα από τον Ιούλιο

Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το νέο της "anti-notification spam" σύστημα στο Chrome, με την...

Η Amtrak επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών μετά από παραβίαση δεδομένων

Η National Railroad Passenger Corporation (Amtrak) αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που οδήγησε στην έκθεση προσωπικών πληροφοριών ορισμένων μελών του Guest Rewards.

Οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ καθυστερούν την εκδήλωση για το Android 11

Όπως ήταν προγραμματισμένο, η εκδήλωση για την παρουσίαση των χαρακτηριστικών του νέου Android 11 από την Google...

Η Cisco παραβιάστηκε μέσω εκμετάλλευσης των SaltStack servers

Η Cisco είπε σήμερα ότι ορισμένοι από τους servers υποστήριξης Cisco Virtual Internet Routing Lab Personal Edition (VIRL-PE) παραβιάστηκαν με εκμετάλλευση κρίσιμων...

Valak Malware: Κλέβει δεδομένα από Microsoft Exchange Servers

Το 2019, το Valak Malware παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, ως malware loader. Πρόσφατα όμως, έγινε γνωστό ότι...

Συσκευή “anti-5G” που κοστίζει $ 350 είναι απλά ένα USB stick

Οι φαν των θεωριών συνωμοσίας 5G έχουν ήδη αγοράσει ένα κλειδί USB anti-5G με τιμή 350 $ που φαίνεται να είναι...

Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης

Αποκτήστε τα Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης: Αυτή τη περίοδο οι ώρες εργασίας από το σπίτι είναι...

Διέρρευσαν δεδομένα 47,5 εκατομμυρίων χρηστών του Truecaller

Η εφαρμογή Truecaller, βοηθά στον εντοπισμό των ανώνυμων κλήσεων και προσφέρει την επιλογή επισήμανσης των spammers.