ΑρχικήinetGoogle: υψηλό κόστος για να είναι η default μηχανή αναζήτησης iPhone

Google: υψηλό κόστος για να είναι η default μηχανή αναζήτησης iPhone

Ο αναλυτής Rod Hall της Goldman Sachs ισχυρίζεται ότι κοστίζει 9 δισεκατομμύρια δολλάρια κάθε χρόνο στην Google για να παραμείνει η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο iPhone και το ποσό πιθανότατα θα αυξηθεί σύντομα. Η Google μπορεί να πληρώσει έως και 12 δισεκατομμύρια δολλάρια το επόμενο έτος, εάν η πρόβλεψη του αναλυτή είναι ακριβής. “Πιστεύουμε ότι τα έσοδα αυτά χρεώνονται με βάση τον αριθμό των αναζητήσεων που οι χρήστες της πλατφόρμας της Apple εκτελούν από την Siri ή από το πρόγραμμα περιήγησης Safari”, ανέφερε ο αναλυτής.

google default search engine iphone

Σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις, το 2017 υπήρχαν στην αγορά 715 εκατομμύρια iPhone και ο αριθμός τους πιθανότατα αυξήθηκε σημαντικά μετά την κυκλοφορία του iPhone X, του iPhone 8 και του iPhone 8 Plus. Ωστόσο, μια πρόχειρη εκτίμηση δείχνει ότι η Google μπορεί να πληρώσει περίπου 10 δολλάρια το χρόνο για κάθε χρήστη του iPhone. Φυσικά, δεν υπάρχει απολύτως καμία εγγύηση ότι πληρώνοντας τόσα ώστε να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης θα πείσει πραγματικά τους χρήστες να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της.

Οι χρήστες των iPhone μπορούν ακόμα να αλλάξουν την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Safari με μερικές μόνο κινήσεις. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Safari> Μηχανή αναζήτησης και επιλέξτε μία από τις άλλες επιλογές που προσφέρει η Apple, συμπεριλαμβανομένου του Bing ή ακόμα και του DuckDuckGo. Ωστόσο, δεδομένου ότι η Google εξακολουθεί να αγωνίζεται να παραμείνει η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης σε iPhone, συνεχίζει να είναι και η κορυφαία επιλογή των χρηστών, οπότε αναμένεται να συνεχιστεί η εταιρική σχέση και τα επόμενα χρόνια.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS