ΑρχικήReviewsPixel Slate: Νέο tablet που τρέχει Windows 10 και Chrome OS

Pixel Slate: Νέο tablet που τρέχει Windows 10 και Chrome OS

Η επερχόμενη εκδήλωση της Google “Made by Google” στις 9 Οκτωβρίου όχι μόνο θα μας παρουσιάσει τα νέα τηλέφωνα Pixel, αλλά και μια νέα συσκευή που ονομάζεται Google Pixel Slate.

Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, το Pixel Slate αποτελεί ένα Chrome OS tablet που θα μπορεί να τρέχει και τα Windows 10.

Απ’ ότι φαίνεται, η Google εργάζεται για να φέρει τα Windows 10 στη νέα συσκευή της από το καλοκαίρι.

Αν η Google πράγματι καταφέρει να προσθέσει τα Windows 10, το Pixel Slate θα μπορεί να τρέχει το λειτουργικό σύστημα της Microsoft και της Google επιτρέποντας στους χρήστες να επιλέξουν την πλατφόρμα που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους.

Όπως είναι αναμενόμενο, ο Chrome θα προσφέρεται από προεπιλογή, και η εταιρεία ελπίζει οι χρήστες να τηρήσουν την δεδομένη λειτουργικότητα.

Τα Windows 10 δεν ήταν ποτέ ένα επιτυχημένο λειτουργικό σύστημα στα tablet, παρά τις βελτιώσεις που έγιναν πρόσφατα, ενώ ο Chrome OS διαθέτει υποστήριξη για εφαρμογές Android. Η μεγάλη γκάμα εφαρμογών στο Android θα μπορούσε να αποτελέσει αποφασιστικό παράγοντα στη μάχη του Chrome και των Windows 10 σε αυτή τη συσκευή.

Τα πράγματα αλλάζουν, βέβαια, εάν το tablet υποστηρίζει αποσπώμενα πληκτρολόγια, καθιστώντας τεχνικά δυνατή τη μετάβαση από το tablet σε φορητό υπολογιστή. Μην ξεχνάμε επίσης και το γεγονός ότι το Pixel Slate θα γίνει αντίπαλος του Surface της Microsoft, το οποίο έχει λίγο πολύ πρωτοπορήσει στις 2-in-1 συσκευές.

Όπως προαναφέραμε, το ντεμπούτο του Pixel Slate μπορεί να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στο show της Google και οι πωλήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν αργότερα αυτό το μήνα ή το Νοέμβριο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS