Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez
infosec

Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez

Bug στο Instagram κατέστησε τους λογαριασμούς της Kylie Jenner και των τραγουδιστριών Ariana Grande και Selena Gomez κατά 3 εκατομμύρια...
Read More
infosec

Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS

Ερευνητές ασφαλείας, ανακάλυψαν πολλά αρχεία Windows EXE, που χρησιμοποιούν κακόβουλα payloads για να μολύνουν τους χρήστες macOS με infostealers και...
Read More
infosec

Πώς ένα VPN βοηθά στην προστασία της ιδιωτικότητάς σας στο διαδίκτυο

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται ότι εκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης σε ιστοσελίδες παραβιάζονται ενώ ταυτόχρονα οι πάροχοι υπηρεσιών στο διαδίκτυο έχουν την...
Read More
infosec

Η ενημέρωση του For Honor διορθώνει πολλά σφάλματα του παιχνιδιού

Την Τετάρτη, η Ubisoft κυκλοφόρησε την τελευταία έκδοση του For Honor update - 2.05. Οι πληροφορίες για το patch, αποκαλύπτουν...
Read More
infosec

Microsoft: Το Patch ασφαλείας της Τρίτης, για το Φεβρουάριο του 2019

Η Microsoft εξέδωσε την Τρίτη μια σειρά από ενημερώσεις για τη διόρθωση τουλάχιστον 70 διαφορετικών ευπαθειών ασφαλείας σε Windows και λογισμικό....
Read More
Latest Posts

Το κενό μεταξύ Chrome και Microsoft Edge μεγαλώνει

Δεν είναι μυστικό ότι το Google Chrome είναι το πιο χρησιμοποιούμενο πρόγραμμα περιήγησης στο desktop , αλλά νέα στοιχεία που δημοσιεύονται από το NetMarketShare για τον Σεπτέμβριο δείχνουν ότι το χάσμα μεταξύ αυτής της εφαρμογής και των αντιπάλων του αυξάνεται κάθε μήνα.

Chrome

Το Google Chrome σημείωσε πτώση από 65,21% τον Αύγουστο σε 66,28% τον περασμένο μήνα, δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι οι χρήστες δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για τις άλλες εφαρμογές στην αγορά του προγράμματος περιήγησης.

Κάπως περίεργο είναι ότι αυτή η διαφορά γίνεται όλο και μεγαλύτερη, ενώ οι άλλοι πιέζουν σκληρά για τις εφαρμογές τους. Η Microsoft, για παράδειγμα, έχει κατηγορηθεί συχνά στο παρελθόν ότι έγινε υπερβολικά επιθετική στην προσπάθειά της να πείσει τους χρήστες των Windows 10 να χρησιμοποιήσουν τον Edge.

Ορισμένες από τις τακτικές της περιελάμβαναν διαφημίσεις που εμφανίζονταν στο desktop και η Microsoft σκέφτηκε να ανοίξει links στην προεπιλεγμένη εφαρμογή Mail στον browser Edge ανεξάρτητα από τη διαμόρφωση των χρηστών.

Ωστόσο, τίποτα δεν λειτούργησε, και αντιθέτως, φαίνεται ότι αυτή η ώθηση έχει μάλλον αποτύχει. Ο Microsoft Edge υποχώρησε τον προηγούμενο μήνα από το 4,30% στο 4,08% μερίδιο αγοράς.

Ο Mozilla Firefox είναι ο δεύτερος με 9,62%, ενώ ο Internet Explorer, ο οποίος δεν λαμβάνει πλέον νέα χαρακτηριστικά, αλλά μόνο ενημερώσεις ασφαλείας, έφτασε στο 8,29%.

Η Microsoft θα παραδώσει ένα νέο σύνολο ενημερώσεων στον Edge με την κυκλοφορία του Update Οκτωβρίου 2018 αυτόν τον μήνα. Ωστόσο, οι ενημερώσεις λειτουργιών OS σπανίως δημιουργούν σημαντική ώθηση όσον αφορά το μερίδιο αγοράς για τα Windows 10 και ως εκ τούτου ο Microsoft Edge είναι απίθανο να επωφεληθεί από αυτή την έκδοση.

Η γιγαντιαία εταιρεία με έδρα το Redmond συνεχίζει επίσης να βελτιώνει την κινητή έκδοση του Microsoft Edge, αλλά μόνο σε Android και iOS. Το πρόγραμμα περιήγησης προσφέρεται επίσης στους χρήστες Windows 10 Mobile, αλλά δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης της πλατφόρμας, δεν αναπτύσσονται άλλα χαρακτηριστικά.

Ο Microsoft Edge εξελίσσεται έτσι σε όλα τα μέτωπα, αλλά προς το παρόν αυτό δεν έχει ακόμη συμβάλει στην αύξηση του μεριδίου αγοράς.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *