Εφαρμογές Android που πρέπει να απεγκαταστήσετε άμεσα
infosec

Εφαρμογές Android που πρέπει να απεγκαταστήσετε άμεσα

Το Google Play Store, δυστυχώς φιλοξενεί πολλές εφαρμογές adware και clickfraud για συσκευές Android. Μια πρόσφατη έρευνα έριξε φως σε...
Read More
infosec

Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809

Η Microsoft διαθέτει μία ακόμα ενημέρωση για τα Windows 10 1809 (Οκτωβρίου 2018) και αυτή είναι η δεύτερη ενημέρωση που...
Read More
infosec

Hacker εισέβαλε στο DNS του Linux.org!

Hacker κατάφερε να εισβάλλει στο DNS του Linux.org και να κατευθύνει το domain σε άλλο server με αποτέλεσμα να εμφανίζεται...
Read More
infosec

Το Google Plus τερματίζεται νωρίτερα, μετά από νέο σφάλμα που εκθέτει δεδομένα χρηστών

Εβδομάδες μετά την ανακοίνωσή της ότι θα τερματίσει τη λειτουργία του Google Plus, η Google λέει ότι θα επιταχύνει αρκετά...
Read More
infosec

Google+: Νέο data bug επηρέασε 52,5 εκατομμύρια χρήστες!

Το Google+, η social media πλατφόρμα της Google, υπέστη τη δεύτερη παραβίαση δεδομένων μέσα σε τρεις μήνες και ως αποτέλεσμα θα καταργηθεί πλήρως...
Read More
Latest Posts

Το κενό μεταξύ Chrome και Microsoft Edge μεγαλώνει

Δεν είναι μυστικό ότι το Google Chrome είναι το πιο χρησιμοποιούμενο πρόγραμμα περιήγησης στο desktop , αλλά νέα στοιχεία που δημοσιεύονται από το NetMarketShare για τον Σεπτέμβριο δείχνουν ότι το χάσμα μεταξύ αυτής της εφαρμογής και των αντιπάλων του αυξάνεται κάθε μήνα.

Chrome

Το Google Chrome σημείωσε πτώση από 65,21% τον Αύγουστο σε 66,28% τον περασμένο μήνα, δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι οι χρήστες δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για τις άλλες εφαρμογές στην αγορά του προγράμματος περιήγησης.

Κάπως περίεργο είναι ότι αυτή η διαφορά γίνεται όλο και μεγαλύτερη, ενώ οι άλλοι πιέζουν σκληρά για τις εφαρμογές τους. Η Microsoft, για παράδειγμα, έχει κατηγορηθεί συχνά στο παρελθόν ότι έγινε υπερβολικά επιθετική στην προσπάθειά της να πείσει τους χρήστες των Windows 10 να χρησιμοποιήσουν τον Edge.

Ορισμένες από τις τακτικές της περιελάμβαναν διαφημίσεις που εμφανίζονταν στο desktop και η Microsoft σκέφτηκε να ανοίξει links στην προεπιλεγμένη εφαρμογή Mail στον browser Edge ανεξάρτητα από τη διαμόρφωση των χρηστών.

Ωστόσο, τίποτα δεν λειτούργησε, και αντιθέτως, φαίνεται ότι αυτή η ώθηση έχει μάλλον αποτύχει. Ο Microsoft Edge υποχώρησε τον προηγούμενο μήνα από το 4,30% στο 4,08% μερίδιο αγοράς.

Ο Mozilla Firefox είναι ο δεύτερος με 9,62%, ενώ ο Internet Explorer, ο οποίος δεν λαμβάνει πλέον νέα χαρακτηριστικά, αλλά μόνο ενημερώσεις ασφαλείας, έφτασε στο 8,29%.

Η Microsoft θα παραδώσει ένα νέο σύνολο ενημερώσεων στον Edge με την κυκλοφορία του Update Οκτωβρίου 2018 αυτόν τον μήνα. Ωστόσο, οι ενημερώσεις λειτουργιών OS σπανίως δημιουργούν σημαντική ώθηση όσον αφορά το μερίδιο αγοράς για τα Windows 10 και ως εκ τούτου ο Microsoft Edge είναι απίθανο να επωφεληθεί από αυτή την έκδοση.

Η γιγαντιαία εταιρεία με έδρα το Redmond συνεχίζει επίσης να βελτιώνει την κινητή έκδοση του Microsoft Edge, αλλά μόνο σε Android και iOS. Το πρόγραμμα περιήγησης προσφέρεται επίσης στους χρήστες Windows 10 Mobile, αλλά δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης της πλατφόρμας, δεν αναπτύσσονται άλλα χαρακτηριστικά.

Ο Microsoft Edge εξελίσσεται έτσι σε όλα τα μέτωπα, αλλά προς το παρόν αυτό δεν έχει ακόμη συμβάλει στην αύξηση του μεριδίου αγοράς.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *