ΑρχικήinetΤο κενό μεταξύ Chrome και Microsoft Edge μεγαλώνει

Το κενό μεταξύ Chrome και Microsoft Edge μεγαλώνει

Δεν είναι μυστικό ότι το Google Chrome είναι το πιο χρησιμοποιούμενο πρόγραμμα περιήγησης στο desktop , αλλά νέα στοιχεία που δημοσιεύονται από το NetMarketShare για τον Σεπτέμβριο δείχνουν ότι το χάσμα μεταξύ αυτής της εφαρμογής και των αντιπάλων του αυξάνεται κάθε μήνα.

Chrome

Το Google Chrome σημείωσε πτώση από 65,21% τον Αύγουστο σε 66,28% τον περασμένο μήνα, δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι οι χρήστες δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για τις άλλες εφαρμογές στην αγορά του προγράμματος περιήγησης.

Κάπως περίεργο είναι ότι αυτή η διαφορά γίνεται όλο και μεγαλύτερη, ενώ οι άλλοι πιέζουν σκληρά για τις εφαρμογές τους. Η Microsoft, για παράδειγμα, έχει κατηγορηθεί συχνά στο παρελθόν ότι έγινε υπερβολικά επιθετική στην προσπάθειά της να πείσει τους χρήστες των Windows 10 να χρησιμοποιήσουν τον Edge.

Ορισμένες από τις τακτικές της περιελάμβαναν διαφημίσεις που εμφανίζονταν στο desktop και η Microsoft σκέφτηκε να ανοίξει links στην προεπιλεγμένη εφαρμογή Mail στον browser Edge ανεξάρτητα από τη διαμόρφωση των χρηστών.

Ωστόσο, τίποτα δεν λειτούργησε, και αντιθέτως, φαίνεται ότι αυτή η ώθηση έχει μάλλον αποτύχει. Ο Microsoft Edge υποχώρησε τον προηγούμενο μήνα από το 4,30% στο 4,08% μερίδιο αγοράς.

Ο Mozilla Firefox είναι ο δεύτερος με 9,62%, ενώ ο Internet Explorer, ο οποίος δεν λαμβάνει πλέον νέα χαρακτηριστικά, αλλά μόνο ενημερώσεις ασφαλείας, έφτασε στο 8,29%.

Η Microsoft θα παραδώσει ένα νέο σύνολο ενημερώσεων στον Edge με την κυκλοφορία του Update Οκτωβρίου 2018 αυτόν τον μήνα. Ωστόσο, οι ενημερώσεις λειτουργιών OS σπανίως δημιουργούν σημαντική ώθηση όσον αφορά το μερίδιο αγοράς για τα Windows 10 και ως εκ τούτου ο Microsoft Edge είναι απίθανο να επωφεληθεί από αυτή την έκδοση.

Η γιγαντιαία εταιρεία με έδρα το Redmond συνεχίζει επίσης να βελτιώνει την κινητή έκδοση του Microsoft Edge, αλλά μόνο σε Android και iOS. Το πρόγραμμα περιήγησης προσφέρεται επίσης στους χρήστες Windows 10 Mobile, αλλά δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης της πλατφόρμας, δεν αναπτύσσονται άλλα χαρακτηριστικά.

Ο Microsoft Edge εξελίσσεται έτσι σε όλα τα μέτωπα, αλλά προς το παρόν αυτό δεν έχει ακόμη συμβάλει στην αύξηση του μεριδίου αγοράς.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS