ΑρχικήinetΓιατί οι Windows 10 χρήστες αντιπαθούν τον Microsoft Edge;

Γιατί οι Windows 10 χρήστες αντιπαθούν τον Microsoft Edge;

Όλοι ξέρουμε ότι ο Microsoft Edge είναι το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στα Windows 10, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και η αγαπημένη επιλογή των χρηστών.

Παρατηρείται ότι αν και τα Windows 10 πλησιάζουν σιγά σιγά την κορυφή, δεν συμβαίνει το ίδιο και για τον Microsoft Edge ο οποίος βρίσκεται ακόμα αρκετά πίσω.

Συγκεκριμένα, ο Google Chrome είναι η κορυφαία επιλογή με περισσότερο από το 60% στην αγορά υπολογιστών, ενώ δεύτερος έρχεται ο Mozilla Firefox με λιγότερο από 10%. Παρά το γεγονός ότι δεν λαμβάνει πλέον νέες δυνατότητες και βελτιώσεις, ο Internet Explorer εξακολουθεί να είναι εκπληκτικά δημοφιλής, ενώ ο Edge είναι πολύ πίσω με περίπου 4%.

Η Microsoft έχει δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα για να ενισχύσει την υιοθέτηση του Microsoft Edge, αλλά τίποτα δεν λειτούργησε και η εφαρμογή εξακολουθεί να παραμένει πίσω από τους αντιπάλους της.

Microsoft Edge

Ο τρόπος που η Microsoft προσπαθεί να προωθήσει τον Edge είναι σίγουρα μέρος του προβλήματος. Ανεξάρτητα από το αν αναφερόμαστε στις διαφημίσεις στην επιφάνεια εργασίας, τα αναδυόμενα παράθυρα ή τα περιστασιακά μηνύματα εδώ και εκεί, η επιθετική στρατηγική της Microsoft έχει αποτύχει κάνοντας τους χρήστες να μεταβαίνουν σε εναλλακτικές επιλογές.

Επίσης, τα χαρακτηριστικά που διαθέτει ο Microsoft Edge δεν βοηθάνε ιδιαίτερα την κατάσταση. Ο Edge λαμβάνει ενημερώσεις μόνο ως μέρος των νέων updates των Windows 10, και αυτό συμβαίνει δύο φορές το χρόνο. Εν τω μεταξύ, ο Google Chrome και ο Mozilla Firefox ενημερώνονται πολύ πιο συχνά.

Είναι περιττό να πούμε ότι η συνολική σταθερότητα της εφαρμογής είναι ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα που πρέπει να λυθεί. Μια αναζήτηση στο Feedback Hub, μπορεί να σου δείξει ότι υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες χρήστες που διαμαρτύρονται για την αργή ταχύτητα του browser, ότι κολλάει ή ότι παγώνει συχνά και περιστασιακά κρασάρει τελείως.

Η αλήθεια είναι ότι πολλά από αυτά τα ζητήματα έχουν ήδη διορθωθεί ή τουλάχιστον έχουν βελτιωθεί και η Microsoft υπόσχεται ότι θα συνεχίσει να βελτιώνει την εμπειρία στις προσεχείς ενημερώσεις. Ελπίζουμε λοιπόν η εταιρεία να κρατήσει τον λόγο της!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS