7ο Συνέδριο Security Project: Οι Νέες Τεχνολογίες για την Ασφάλεια
infosec

7ο Συνέδριο Security Project: Οι Νέες Τεχνολογίες για την Ασφάλεια

Στο πλαίσιο του 7ου Συνεδρίου Security Project (www.securityproject.gr) - που διοργανώνεται από την Smart Press και το περιοδικό Security Manager...
Read More
infosec

Cisco: Διορθώνει root holes στο HyperFlex και περισσότερα σφάλματα ασφαλείας

Η Cisco εξέδωσε την Τετάρτη μια δέσμη security updates, τα οποία, θα πρέπει να εγκαταστήσετε το συντομότερο δυνατό. Υπάρχουν συνολικά...
Read More
infosec

Το Separ Malware κλέβει κωδικούς πρόσβασης μέσω επιθέσεων phishing

Ένα phishing campaign που χρησιμοποιεί έγγραφα PDF για την εξάπλωση του κακόβουλου λογισμικού Separ και κλέβει τα διαπιστευτήρια browser και...
Read More
infosec

Ευπάθεια στο WinRAR επιτρέπει την εισαγωγή κακόβουλων προγραμμάτων

Το δημοφιλές εργαλείο συμπίεσης αρχείων WinRAR, χρησιμοποιείται εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες. Το λογισμικό, χρησιμοποιείται για την προβολή, δημιουργία, συμπίεση...
Read More
infosec

Ευπάθειες σε password managers μπορούν να χρησιμοποιηθούν από χάκερς

Οι ερευνητές του ISE δήλωσαν την Τρίτη ότι οι password managers 1Password, KeePass, LastPass και Dashline έχουν ευπάθειες που θα...
Read More
Latest Posts

Γιατί οι Windows 10 χρήστες αντιπαθούν τον Microsoft Edge;

Όλοι ξέρουμε ότι ο Microsoft Edge είναι το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στα Windows 10, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και η αγαπημένη επιλογή των χρηστών.

Παρατηρείται ότι αν και τα Windows 10 πλησιάζουν σιγά σιγά την κορυφή, δεν συμβαίνει το ίδιο και για τον Microsoft Edge ο οποίος βρίσκεται ακόμα αρκετά πίσω.

Συγκεκριμένα, ο Google Chrome είναι η κορυφαία επιλογή με περισσότερο από το 60% στην αγορά υπολογιστών, ενώ δεύτερος έρχεται ο Mozilla Firefox με λιγότερο από 10%. Παρά το γεγονός ότι δεν λαμβάνει πλέον νέες δυνατότητες και βελτιώσεις, ο Internet Explorer εξακολουθεί να είναι εκπληκτικά δημοφιλής, ενώ ο Edge είναι πολύ πίσω με περίπου 4%.

Η Microsoft έχει δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα για να ενισχύσει την υιοθέτηση του Microsoft Edge, αλλά τίποτα δεν λειτούργησε και η εφαρμογή εξακολουθεί να παραμένει πίσω από τους αντιπάλους της.

Microsoft Edge

Ο τρόπος που η Microsoft προσπαθεί να προωθήσει τον Edge είναι σίγουρα μέρος του προβλήματος. Ανεξάρτητα από το αν αναφερόμαστε στις διαφημίσεις στην επιφάνεια εργασίας, τα αναδυόμενα παράθυρα ή τα περιστασιακά μηνύματα εδώ και εκεί, η επιθετική στρατηγική της Microsoft έχει αποτύχει κάνοντας τους χρήστες να μεταβαίνουν σε εναλλακτικές επιλογές.

Επίσης, τα χαρακτηριστικά που διαθέτει ο Microsoft Edge δεν βοηθάνε ιδιαίτερα την κατάσταση. Ο Edge λαμβάνει ενημερώσεις μόνο ως μέρος των νέων updates των Windows 10, και αυτό συμβαίνει δύο φορές το χρόνο. Εν τω μεταξύ, ο Google Chrome και ο Mozilla Firefox ενημερώνονται πολύ πιο συχνά.

Είναι περιττό να πούμε ότι η συνολική σταθερότητα της εφαρμογής είναι ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα που πρέπει να λυθεί. Μια αναζήτηση στο Feedback Hub, μπορεί να σου δείξει ότι υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες χρήστες που διαμαρτύρονται για την αργή ταχύτητα του browser, ότι κολλάει ή ότι παγώνει συχνά και περιστασιακά κρασάρει τελείως.

Η αλήθεια είναι ότι πολλά από αυτά τα ζητήματα έχουν ήδη διορθωθεί ή τουλάχιστον έχουν βελτιωθεί και η Microsoft υπόσχεται ότι θα συνεχίσει να βελτιώνει την εμπειρία στις προσεχείς ενημερώσεις. Ελπίζουμε λοιπόν η εταιρεία να κρατήσει τον λόγο της!

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *