Κι άλλη παραβίαση δεδομένων στο Facebook: εκτέθηκαν φωτογραφίες 6,8 εκατομμυρίων χρηστών
infosec

Κι άλλη παραβίαση δεδομένων στο Facebook: εκτέθηκαν φωτογραφίες 6,8 εκατομμυρίων χρηστών

Μία νέα παραβίαση δεδομένων στο Facebook, προέκυψε από ένα σφάλμα στο Photo API, το οποίο επέτρεψε σε προγραμματιστές εφαρμογών να...
Read More
infosec

Chromebook: Η εφαρμογή Family Link προστατεύει τα παιδία σας στο διαδίκτυο

Η Google εισήγαγε επιπλέον δυνατότητες ελέγχου στους φορητούς υπολογιστές Chromebook, στους οποίους οι γονείς θα μπορούν πλέον να ορίζουν χρονικά...
Read More
infosec

Brave: Επιλέγει Chromium όπως οι Google Chrome, Vivaldi, Opera, Edge

Το Chromium code base ανοιχτού κώδικα της Google κερδίζει σταθερά έδαφος. Μετά την απόφαση της Microsoft να το χρησιμοποιήσει για...
Read More
infosec

e-volution awards 2019: Δύο βραβεία για την υπηρεσία Ηλεκτρονικών Διαγωνισμών της cosmoONE

Δύο σημαντικές διακρίσεις για την ανάπτυξη πρωτοποριακών εφαρμογών ηλεκτρονικού επιχειρείν, απέσπασε η cosmoONE στα e-volution awards 2019, το θεσμό που...
Read More
infosec

Εφαρμογές Android που πρέπει να απεγκαταστήσετε άμεσα

Το Google Play Store, δυστυχώς φιλοξενεί πολλές εφαρμογές adware και clickfraud για συσκευές Android. Μια πρόσφατη έρευνα έριξε φως σε...
Read More
Latest Posts

Η Microsoft ανακοινώνει ρομποτικό λειτουργικό σύστημα για Windows 10

Η Microsoft ανακοίνωσε στο συνέδριο ROSCon 2018 στην Ισπανία ότι φέρνει το λεγόμενο ρομποτικό  λειτουργικό σύστημα, γνωστό και ως ROS1, στα Windows 10.

Αυτή η τεχνολογία, η οποία έρχεται κάτω από τις βιβλιοθήκες και τα εργαλεία για την κατασκευή σύνθετων ρομπότ, θα ενισχυθεί περαιτέρω με λύσεις της Microsoft, όπως η μηχανική μάθηση των Windows, η υπηρεσία Azure Cognitive Services, οι υπηρεσίες cloud Azure IoT και πολλά άλλα.

Microsoft

Η Microsoft λέει ότι έχει προσχωρήσει στην βιομηχανική κοινοπραξία ROS για να επενδύσει σε βιομηχανικά ρομπότ και συνεργάζεται με την Open Robotics και τη βιομηχανική κοινοπραξία ROS για να φέρει το ρομποτικό λειτουργικό σύστημα στα Windows.

«Τα Windows είναι αξιόπιστος συνεργάτης ρομποτικών και βιομηχανικών συστημάτων εδώ και δεκαετίες. Με το ROS για Windows, οι προγραμματιστές θα μπορούν να χρησιμοποιούν το γνωστό σετ εργαλείων του Visual Studio μαζί με πλούσια χαρακτηριστικά AI και cloud «, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση.

Κατά τη διάσκεψη στην Ισπανία, η Microsoft παρουσίασε επίσης το δικό της ρομπότ, που ονομάζεται ROBOTIS Turtlebot 3, το οποίο τροφοδοτείται από μια ειδική έκδοση του λειτουργικού συστήματος Robot που ονομάζεται Melodic Morenia.

Το λογισμικό έχει αναπτυχθεί ειδικά για να αναγνωρίζει και να κατευθύνει προς το πρόσωπο που είναι πιο κοντά στο ρομπότ. Τα Windows 10 IoT Enterprise είναι η πλατφόρμα που φέρνει το ρομπότ στη ζωή και η Microsoft λέει ότι βασίζεται σε μια NUC Coffee Lake της Intel.

«Οι βιομηχανίες που βλέπουν τα οφέλη από τα ρομπότ είναι πολλές και τόσο διαφορετικές μεταξύ τους όπως η μεταποίηση, η μεταφορά, η υγειονομική περίθαλψη και το real estate. Όπως τα ρομπότ έχουν προχωρήσει, έτσι έχουν και τα εργαλεία ανάπτυξης. Βλέπουμε τη ρομποτική με τεχνητή νοημοσύνη ως παγκόσμια προσπελάσιμη τεχνολογία για την αύξηση των ανθρώπινων ικανοτήτων », εξηγεί η Microsoft.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί το συνέδριο στη Μαδρίτη για να παρουσιάσει ένα περιβάλλον προσομοίωσης του ρομποτικού λειτουργικού συστήματος που τρέχει στην πλατφόρμα Azure , δείχνοντας πώς το Azure IoT Hub μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εύκολο έλεγχο μιας ομάδας ρομπότ.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *