Ευπάθειες σε password managers μπορούν να χρησιμοποιηθούν από χάκερς
infosec

Ευπάθειες σε password managers μπορούν να χρησιμοποιηθούν από χάκερς

Οι ερευνητές του ISE δήλωσαν την Τρίτη ότι οι password managers 1Password, KeePass, LastPass και Dashline έχουν ευπάθειες που θα...
Read More
infosec

Το Rietspoof malware εξαπλώνεται μέσω Facebook Messenger και Skype

Σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε το Σάββατο (16 Φεβρουαρίου), οι ερευνητές περιέγραψαν ένα νέο malware, τo οποίo χαρακτήρισαν ως «κακόβουλο...
Read More
infosec

Κινέζοι και Ιρανοί hacker ανανεώνουν τις επιθέσεις τους στις Αμερικάνικες εταιρείες

Επιχειρήσεις και κυβερνητικές υπηρεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει στόχος επιθέσεων από Ιρανούς και Κινέζους hacker που οι ειδικοί της...
Read More
infosec

Το Microsoft Teams εκτός λειτουργίας. Επιτυχής αποκατάσταση

Ο μεγάλος ανταγωνιστής του Slack της Microsoft, το Microsoft Teams, βρέθηκε εκτός λειτουργίας χτες. Οι χρήστες αντιμετώπισαν προβλήματα σύνδεσης με...
Read More
infosec

Hacked από Ινδούς το website του Υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν

Εν μέσω έντονων εντάσεων μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν μετά από τη θανατηφόρα επίθεση Pulwama στις 14 Φεβρουαρίου, το Σάββατο, ο...
Read More
Latest Posts

Η Microsoft ανακοινώνει ρομποτικό λειτουργικό σύστημα για Windows 10

Η Microsoft ανακοίνωσε στο συνέδριο ROSCon 2018 στην Ισπανία ότι φέρνει το λεγόμενο ρομποτικό  λειτουργικό σύστημα, γνωστό και ως ROS1, στα Windows 10.

Αυτή η τεχνολογία, η οποία έρχεται κάτω από τις βιβλιοθήκες και τα εργαλεία για την κατασκευή σύνθετων ρομπότ, θα ενισχυθεί περαιτέρω με λύσεις της Microsoft, όπως η μηχανική μάθηση των Windows, η υπηρεσία Azure Cognitive Services, οι υπηρεσίες cloud Azure IoT και πολλά άλλα.

Microsoft

Η Microsoft λέει ότι έχει προσχωρήσει στην βιομηχανική κοινοπραξία ROS για να επενδύσει σε βιομηχανικά ρομπότ και συνεργάζεται με την Open Robotics και τη βιομηχανική κοινοπραξία ROS για να φέρει το ρομποτικό λειτουργικό σύστημα στα Windows.

“Τα Windows είναι αξιόπιστος συνεργάτης ρομποτικών και βιομηχανικών συστημάτων εδώ και δεκαετίες. Με το ROS για Windows, οι προγραμματιστές θα μπορούν να χρησιμοποιούν το γνωστό σετ εργαλείων του Visual Studio μαζί με πλούσια χαρακτηριστικά AI και cloud “, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση.

Κατά τη διάσκεψη στην Ισπανία, η Microsoft παρουσίασε επίσης το δικό της ρομπότ, που ονομάζεται ROBOTIS Turtlebot 3, το οποίο τροφοδοτείται από μια ειδική έκδοση του λειτουργικού συστήματος Robot που ονομάζεται Melodic Morenia.

Το λογισμικό έχει αναπτυχθεί ειδικά για να αναγνωρίζει και να κατευθύνει προς το πρόσωπο που είναι πιο κοντά στο ρομπότ. Τα Windows 10 IoT Enterprise είναι η πλατφόρμα που φέρνει το ρομπότ στη ζωή και η Microsoft λέει ότι βασίζεται σε μια NUC Coffee Lake της Intel.

“Οι βιομηχανίες που βλέπουν τα οφέλη από τα ρομπότ είναι πολλές και τόσο διαφορετικές μεταξύ τους όπως η μεταποίηση, η μεταφορά, η υγειονομική περίθαλψη και το real estate. Όπως τα ρομπότ έχουν προχωρήσει, έτσι έχουν και τα εργαλεία ανάπτυξης. Βλέπουμε τη ρομποτική με τεχνητή νοημοσύνη ως παγκόσμια προσπελάσιμη τεχνολογία για την αύξηση των ανθρώπινων ικανοτήτων », εξηγεί η Microsoft.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί το συνέδριο στη Μαδρίτη για να παρουσιάσει ένα περιβάλλον προσομοίωσης του ρομποτικού λειτουργικού συστήματος που τρέχει στην πλατφόρμα Azure , δείχνοντας πώς το Azure IoT Hub μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εύκολο έλεγχο μιας ομάδας ρομπότ.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *