ΑρχικήinetConfidential Computing: Νέα υπηρεσία ασφαλείας κυκλοφορεί η Azure

Confidential Computing: Νέα υπηρεσία ασφαλείας κυκλοφορεί η Azure

Στο Ignite developer conference της Microsoft, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η Cloud υπηρεσία της, Azure, σύντομα θα έχει data protection χαρακτηριστικά (confidential computing), ικανά να διατηρήσουν ασφαλή τις πληροφορίες σας σε περίπτωση παραβίασης των δεδομένων σας.

Confidential Computing azure

Με την κυκλοφορία του Azure confidential computing, η Microsoft θέλει να κάνει τους οργανισμούς που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της να νιώθουν πιο άνετα, χωρίς να φοβούνται ότι τα δεδομένα τους θα παραβιαστούν, όπως συμβαίνει σε καθημερινή βάση. Η Microsoft επισήμανε ότι οι παραβιάσεις που εκτελούνται από κυβερνοεγκληματίες, συνήθως διαρρέουν στοιχεία που προορίζονται για ανάλυση. Τώρα με την Azure Confidential υπηρεσία, τα δεδομένα θα είναι ασφαλή ακόμα και κατά την διάρκεια της ανάλυσης.

Η νέα Azure confidential computing υπηρεσία είναι μια σειρά από χαρακτηριστικά που θα παρέχει μια αξιόπιστη σταθερή και απομονωμένη υπηρεσία, που θα παρέχει την εμπιστευτικότητα και ακεραιότητα των δεδομένων που επεξεργάζεται.  To απομονωμένο περιβάλλον είναι γνωστό ως Trusted Execution Environment (TEE). Ο σκοπός ενός Trusted Execution Environment είναι να βεβαιώνει ότι τα δεδομένα που υπάρχουν μέσα του, δεν είναι προσβάσιμα από κάποιον εκτός του απομονωμένου χώρου. Επίσης είναι υπεύθυνο για την προστασία από κακόβουλο κώδικα.

Το νέο αυτό χαρακτηριστικό ανακοινώθηκαν τον Μάιο. Οι τύποι ΤΕΕ που θα υποστηρίζονται θα είναι τα software-based Virtual Secure Mode (VSM) και hardware-based solution Intel Software Guard Extensions (SGX).

Η Microsoft έχει δηλώσει από τον Μάιο ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με νέους συνεργάτες, ώστε να επεκτείνει την υποστήριξη που θα μπορεί να παρέχει. Το νέο χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο από σήμερα για τους developers, και περιμένουμε ότι θα είναι διαθέσιμα για το ευρύ κοινό στις αρχές του Οκτωβρίου.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS