ΑρχικήinetΤο Facebook απειλείται με πρόστιμο 1,63 δισεκατομμυρίων για παραβίαση δεδομένων

Το Facebook απειλείται με πρόστιμο 1,63 δισεκατομμυρίων για παραβίαση δεδομένων

παραβίασηΤην Παρασκευή, το Facebook ανακοίνωσε ότι αντιμετώπισε ακόμα μια παραβίαση δεδομένων που οδήγησε στην έκθεση 50 εκατομμυρίων λογαριασμών. Οι επιτιθέμενοι κατάφεραν να αρπάξουν τα διαπιστευτήρια λογαριασμών μέσω της λειτουργίας “Προβολή ως” της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Η Wall Street Journal έχει αναφέρει ότι η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας, η κορυφαία οντότητα που εξετάζει το Facebook για την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει ζητήσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το hacking. Η Επιτροπή ζήτησε πληροφορίες σχετικά με τη φύση και την έκταση της παραβίασης προκειμένου να εξακριβώσει εάν η παραβίαση των δεδομένων έρχεται σε αντίθεση με τους νόμους GDPR.

Ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Δεδομένων (GDPR) είναι ένα σύνολο αυστηρών νόμων που τέθηκαν σε ισχύ από τον Μάιο, για να διασφαλιστεί ότι οι Ευρωπαίοι κάτοικοι δεν θα επηρεαστούν από κακή διαχείριση των δεδομένων τους από τις διάφορες εταιρείες.

Μια επιχείρηση που δεν είναι σε θέση να προστατεύσει τα δεδομένα των χρηστών της, μπορεί να επιβαρυνθεί με μέγιστο πρόστιμο 20 εκατομμύρια ευρώ (23 εκατομμύρια δολάρια) ή 4% των συνολικών ετήσιων εσόδων της από το προηγούμενο έτος, ανάλογα με το ποιο ποσό είναι μεγαλύτερο.

Επιπλέον, καθώς το Facebook απέτυχε να ειδοποιήσει τις ρυθμιστικές αρχές για την επίθεση εντός 3 ημερών από την παραβίαση, θα μπορούσε επίσης να αντιμετωπίσει ενδεχόμενο πρόστιμο ύψους 2% των συνολικών εσόδων του.

Προσωπικές πληροφορίες 50 εκατομμυρίων λογαριασμών έχουν διακυβευτεί σύμφωνα με το Facebook, το οποίο έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση κάθε περαιτέρω επίθεσης μέσω του ίδιου μηχανισμού. Παραδόξως, ο Mark Zuckerberg και ο Sheryl Sandberg, ο COO του Facebook, επηρεάστηκαν επίσης από την επίθεση.

Απομένει μόνο να δούμε αν το πρόστιμο θα επιβληθεί τελικά στο Facebook.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS