ΑρχικήinetΤο Windows Defender κοντεύει να γίνει το κορυφαίο Windows 10 Antivirus

Το Windows Defender κοντεύει να γίνει το κορυφαίο Windows 10 Antivirus

Η πιο πρόσφατη δοκιμή antivirus που εκτελείται από το AV-TEST δείχνει ότι το Windows Defender βελτιώθηκε σημαντικά τελευταία και, κατά κάποιο τρόπο είναι πιο κοντά στο να γίνει το κορυφαίο προϊόν ασφαλείας παγκοσμίως.

Windows

Παρόλο που αυτό μπορεί να ακούγεται εντελώς απροσδόκητο για όσους έχουν συνηθίσει στην απειλή της Microsoft από άποψη απόδοσης σε σύγκριση με λύσεις τρίτων κατασκευαστών, η έρευνα Ιουλίου / Αυγούστου θέτει το Windows Defender ανάμεσα στους κορυφαίους.

Το Windows Defender σκόραρε 17,5 / 18 πόντους, με έξι πόντους για προστασία, έξι πόντους για χρηστικότητα και 5,5 πόντους για απόδοση. Με κάποιες βελτιώσεις στο τμήμα απόδοσης, το Windows Defender θα μπορούσε να γίνει τόσο προηγμένο όσο οι ηγέτες Bitdefender και Kaspersky.

Το Windοws Defender προσφέρει άψογη απόδοση στην προστασία από 0-day malware και την ανίχνευση ευρέος φάσματος κακόβουλης λειτουργίας 4 εβδομάδων. Όλα τα δείγματα ανιχνεύθηκαν και παρεμποδίστηκαν από το antivirus της Microsoft τόσο στις δοκιμές του Ιουλίου όσο και του Αυγούστου.

Όσον αφορά την απόδοση, το Windοws Defender εντυπωσίασε σε όλες τις δοκιμές εκτός από μία. Ο αντίκτυπος της εφαρμογής στην απόδοση του συστήματος κατά την εκκίνηση δημοφιλών ιστότοπων, τη λήψη αρχείων ή την εκκίνηση εφαρμογών είναι χαμηλότερη από τον μέσο όρο της βιομηχανίας, αλλά από την άλλη, έφθασε σε υψηλότερες τιμές στην περίπτωση της εγκατάστασης εφαρμογών που χρησιμοποιούνται συχνά.

Όσον αφορά τη χρηστικότητα, το Windοws Defender πέτυχε σχεδόν άψογα αποτελέσματα και εδώ. Δημιούργησε μηδενικές ψευδείς προειδοποιήσεις ή μπλοκαρίσματα κατά την επίσκεψη σε ιστότοπους και μόνο μία ψευδή ανίχνευση νόμιμου λογισμικού ως κακόβουλου λογισμικού κατά τη διάρκεια σάρωσης του συστήματος. Αυτό συνέβη μόνο στη δοκιμή του Αυγούστου, ενώ τον Ιούλιο η απόδοση ήταν άψογη.

Το Windows Defender προσέφερε επίσης μηδενικές ψευδείς προειδοποιήσεις σχετικά με ορισμένες ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν κατά την εγκατάσταση και χρήση νόμιμου λογισμικού και επίσης δεν προκαλεί εμπλοκές στο ίδιο σενάριο.

Το AV-TEST παραθέτει τώρα το Windows Defender ως ένα κορυφαίο προϊόν και προσέφερε στο antivirus την πιστοποίησή του, η οποία δεν κάνει τίποτα άλλο από το να υπογραμμίζει πόσο προχωρημένη έχει γίνει η λύση της Microsoft.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS