Apple: Τα security updates σας προστατεύουν από IDN homograph attacks
infosec

Apple: Τα security updates σας προστατεύουν από IDN homograph attacks

Πόσο συχνά αναβαθμίζετε τις Apple συσκευές σας; Σε περίπτωση που αμελείτε τις αναβαθμίσεις, ανατρέξτε τώρα στο κινητό σας και κάντε άμεσα...
Read More
infosec

Instagram: Bάζει τέλος στα third-apps και τους ψεύτικους followers

Στον κόσμο του Instagram, οι δημοφιλείς σε όλους «influencers» δεν κρύβουν πλέον, πως αγοράζουν τους ακόλουθους, τα likes και τα...
Read More
infosec

Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!

Σας προσκαλούμε στο Symantec Security Day 2018 όπου θα αναπτυχθούν τα θέματα της κυβερνοασφάλειας, μέσα από την πρακτική προσέγγιση αλλά και αντιμετώπιση των σημερινών κυβερνοαπειλών. Στην ημερίδα αυτή θα εστιάσουμε στις τάσεις της αγοράς και τον ρόλο της κυβερνοασφάλειας στον ψηφιακό...
Read More
infosec

Play Store: Κακόβουλες εφαρμογές με περισσότερες από 500.000 εγκαταστάσεις

Πολλές νέες εφαρμογές χωρίς κάποια λειτουργικότητα έχουν τρυπώσει στο Google Play Store τον τελευταίο καιρό, και έχουν πετύχει περισσότερες από...
Read More
infosec

Instagram: Το εργαλείο λήψης δεδομένων διέρρευσε κωδικούς χρηστών

Φαίνεται ότι η αδυναμία του Facebook να διασφαλίσει τα δεδομένα των χρηστών έχει μεταβιβαστεί και στις θυγατρικές του εταιρείες. Το...
Read More
Latest Posts

Βίντεο αποκαλύπτει ότι η Google κατασκευάζει έναν αντίπαλο του Microsoft Surface

Η Google θα πραγματοποιήσει μια εκδήλωση με θέμα το hardware στις αρχές Οκτωβρίου, και εκτός από τα τηλέφωνα Pixel νέας γενιάς, ο γίγαντας της αναζήτησης αναμένεται επίσης να αποκαλύψει πως θα μπορούσε να είναι το νέο του Pixelbook.

Η ώθηση του Chrome OS της εταιρείας, ωστόσο, θα μπορούσε να επανεξεταστεί χάρη σε μια εντελώς νέα προσέγγιση που θα τοποθετούσε το Pixelbook ως άμεσο αντίπαλο του Microsoft Surface.

Google

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε από το ChromeUnboxed εμφανίζει τη νέα συσκευή για οκτώ δευτερόλεπτα, αλλά αρκεί να καταλάβουμε ότι η Google σε ότι αφορά τα premium στοχεύει εδώ.

Η συσκευή διαθέτει touch input και αποσπώμενο πληκτρολόγιο, τα οποία είναι και τα δύο χαρακτηριστικά που βασίζονται στη σειρά Surface της Microsoft. Επιπλέον, φαίνεται ότι το πληκτρολόγιο διαθέτει στρογγυλά πλήκτρα, τα οποία, όπως πρότειναν ορισμένοι, μπορεί να είναι ένας τρόπος εξοικονόμησης χώρου σε ένα κατά τα άλλα μικρό προϊόν.

Ένα αποσπώμενο πληκτρολόγιο θα έκανε ουσιαστικά τη νέα συσκευή της Google 2 σε 1 με κάθε έννοια. Με άλλα λόγια, η συσκευή όχι μόνο θα παίξει το ρόλο του laptop όταν το πληκτρολόγιο είναι συνδεδεμένο, αλλά θα υποστηρίζει επίσης και την επιλογή του tablet όταν δεν είναι, βασιζόμενη αποκλειστικά στην είσοδο αφής.

Η μετατρέψιμη προσέγγιση θα τοποθετούσε το Pixelbook της Google ως άμεσο αντίπαλο του Microsoft Surface, το οποίο είναι ακριβώς ότι χρειάζεται η Google, δεδομένου του έντονου ανταγωνισμού στον τομέα της εκπαίδευσης.

Παρά το ότι τα Chromebook είναι οι leader στην αγορά εκπαίδευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, κυρίως λόγω των χαμηλότερων τιμών και της μεγαλύτερης διάρκειας ζωής της μπαταρίας, η Microsoft επενδύει επίσης πολύ σε αυτόν τον κλάδο. Η εταιρεία λογισμικού λάνσαρε πρόσφατα το Surface Go, το οποίο είναι η μικρότερη και η πιο προσιτή έκδοση Surface που έχει κυκλοφορήσει ποτέ.

Στην τιμή των 399 δολαρίων, το Surface Go απευθύνεται ειδικά σε φοιτητές και καθηγητές και η Microsoft προετοιμάζει επίσης μια έκδοση LTE που θα μπορούσε να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του έτους για πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *