ΑρχικήinetΗ Apple αντικαθιστά το Microsoft's Bing με Google στις συσκευές της

Η Apple αντικαθιστά το Microsoft’s Bing με Google στις συσκευές της

Η Apple αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το Google αντί για το Bing της Microsoft ως web search στη Siri για iOS και macOS καθώς και για το Spotlight του macOS Sierra ή High Sierra.Apple

Η Apple επιβεβαιώνοντας την μετάβαση αυτή σε πρόσφατη δήλωση υποστήριξε ότι η αλλαγή αυτή έχει να κάνει με την ύπαρξη συνοχής μεταξύ των υποστηριζόμενων Mac και iOS συσκευών. Βέβαια, μην ξεχνάμε ότι η Google πλήρωσε την Apple 3 δις δολάρια για να παραμείνει η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης για  iOS και macOS.

«Επιλέγοντας το Google ως web search πάροχο για την Siri στα  iOS και το Spotlight στα Mac πετυχαίνουμε μια συνεπή εμπειρία αναζήτησης στο web με το Safari. Έχουμε δυνατές σχέσεις τόσο με την Google όσο και με την Microsoft και παραμένουμε προσηλωμένοι στην παροχή της καλύτερης δυνατής εμπειρίας στον χρήστη.»  δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της Apple.

Η Apple όμως δίνει και εναλλακτικές στους χρήστες της. Εάν για κάποιο λόγο δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Google search, μπορείτε να ενεργοποιήσετε εκ νέου το Bing της Microsoft στα iPhone, iPad, iPod touch και Mac αλλά μόνο για τα προγράμματα περιήγησης Safari. Τα Yahoo και DuckDuckGo είναι επίσης διαθέσιμες εναλλακτικές ως μηχανές αναζήτησης στα πιο πρόσφατα λειτουργικά συστήματα iOS 11 και MacOS High Sierra 10.13.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να ενεργοποιήσετε εκ νέου το Bing για την Siri και το Spotlight. Η Apple ξεκίνησε την αλλαγή στις 4 μ.μ. αλλά απ’ ότι φαίνεται ενώ οι συνδέσεις ιστού προέρχονται από το Google Search τα αποτελέσματα βίντεο προέρχονται από το Youtube και τα αποτελέσματα των εικόνων ακόμα από το Bing.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS