ΑρχικήinetAMD Zen 2: Έρχονται επεξεργαστές με 8 πυρήνες στα 4.5 GHz

AMD Zen 2: Έρχονται επεξεργαστές με 8 πυρήνες στα 4.5 GHz

Ελπίζουμε ότι η νέα σειρά επεξεργαστών της AMD, Zen 2 (7nm-based), θα κυκλοφορήσει σύντομα, και τώρα νέα στοιχεία επιβεβαιώνουν φήμες που έχουν κυκλοφορήσει. Οι πληροφορίες έρχονται από ένα μέλος του forum HardOCP, και επιβεβαιώνουν ότι οι Zen 2 (ή αλλιώς Τρίτη γενιά Ryzen) έχουν 8 πυρήνες με 16 threads και base clock στα 4 GHz που κάνει boost μέχρι τα 4.5 GHz.

Τα benchmarks που ολοκληρώθηκαν έγιναν χρησιμοποιώντας μια Radeon RX Vega 64, σε συνδυασμό με μια μητρική της AMD. Τα κακά νέα είναι ότι κατά τις δοκιμές υπήρξαν πολλά crashes σύμφωνα με την πηγή, ο οποίος τόνισε ότι κάποια benchmarks έπρεπε να εκτελεστούν πολλές φορές από την αρχή, καθώς απέτυχαν να ολοκληρωθούν επανειλημμένος. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό για να βγάλουμε συμπεράσματα, καθώς τέτοια συμπεριφορά από υλικό «δείγμα», είναι αναμενομένη.

Το μέλος του HardOCP ανέφερε ότι ήταν αναμενόμενο το νέο chip να «κοντράρει» τον Intel Core i7-8700K από θέμα απόδοσης. Η σειρά Epyc (επεξεργαστές για συστήματα server) που βασίζεται στο Zen 2 έχει ήδη έχουν παρουσιαστεί στην Computex. Περιμένουμε την συγκεκριμένη σειρά που προορίζονται για server, να κυκλοφορήσουν στις αρχές του νέου έτους.

Τέλος, μπορούμε να περιμένουμε μια αύξηση στην απόδοση ύψους 10% με 15% όσο αναφορά την απόδοση per clock με το Zen 2. Υπάρχουν φήμες για την ναυαρχίδα επεξεργαστή της σειράς με 32 πυρήνες, ενώ όμως μπορεί να κυκλοφορήσει και ακόμα πιο δυνατό μοντέλο με 64 πυρήνες, ειδικά σχεδιασμένο για servers.

Νωρίτερα το 2018, η Amd ανέφερε ότι έχει ήδη ξεκινήσει και δουλεύει για το chipset που θα χρησιμοποιηθεί στους επεξεργαστές Zen 5.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS