ΑρχικήinetΗ Microsoft επανακυκλοφορεί τους κώδικες MS-DOS 1.25 και 2.0 στο GitHub

Η Microsoft επανακυκλοφορεί τους κώδικες MS-DOS 1.25 και 2.0 στο GitHub

MicrosoftΗ Microsoft “επανεκδίδει” τους πηγαίους κώδικες για τα λειτουργικά συστήματα MS-DOS 1,25 και 2,0 που γράφτηκαν το 1983.

Ένα από τα πιο σημαντικά λογισμικά στην ιστορία των υπολογιστών, το MS-DOS, ένα λειτουργικό σύστημα που αναπτύχθηκε και πωλήθηκε από τη Microsoft, εκδίδεται και πάλι για δεύτερη φορά.

Το 2014, οι αρχικοί πηγαίοι κώδικες μεταφέρθηκαν στο Computer History Museum. Διατέθηκαν στο κοινό με την απαγόρευση όμως της χρήσης τους σε εμπορικά έργα και διανομή στον ιστό.

Ωστόσο, αυτή τη φορά οι κώδικες έχουν δημοσιευθεί με την άδεια MIT, που σας επιτρέπει να τροποποιείτε, να διανέμετε και να χρησιμοποιείτε τους κώδικες ελεύθερα στα προϊόντα σας.

Τα MS-DOS 1.25 και 2.0 είναι τώρα διαθέσιμα στο GitHub για εύκολη πρόσβαση των προγραμματιστών. Αλλά έχετε κατά νου ότι η Microsoft δεν θα δεχτεί pull requests και μάλλον αντιμετωπίζει τους κώδικες ως ένα στατικό αντίγραφο.

Αυτές οι εκδόσεις του MS-DOS γράφτηκαν με τον assembly code 8086 και οι αρχικοί 86-DOS source codes χρονολογούνται από τις 29 Δεκεμβρίου 1980.

Η Microsoft μοιράστηκε επίσης μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τους κώδικες όπως:

  • Οι κώδικες MS-DOS 1,25 γράφτηκαν στις 9 Μαΐου 1983 και περιλαμβάνουν μόνο 7 αρχεία προέλευσης – συμπεριλαμβανομένου του αρχικού MS-DOS Command-Line shell- COMMAND.ASM!
  • Ενώ το MS-DOS 2.0 γράφτηκε γύρω στις 3 Αυγούστου 1983, το οποίο αργότερα αυξήθηκε σημαντικά σε μέγεθος και έγινε πιο εκλεπτυσμένο. Αποτελούνταν από συνολικά 100 αρχεία .ASM.

Για όσους θα ήθελαν να δουν περισσότερα ενδιαφέροντα σχόλια γύρω από τους κώδικες, μπορούν να ελέγξουν τα αρχεία τεκμηρίωσης (.TXT, .DOC) που είναι διαθέσιμα μαζί με τα source και object files.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS