ΑρχικήsecurityΔεδομένα 2.4 εκατομμυρίων χρηστών του Abine Blur, ίσως εκτέθηκαν

Δεδομένα 2.4 εκατομμυρίων χρηστών του Abine Blur, ίσως εκτέθηκαν

Προσωπικά δεδομένα, περίπου 2.4 εκατομμυρίων χρηστών του Abine Blur, του πρόσθετου προγράμματος περιήγησης που έχει σχεδιαστεί για την προστασία των πληροφοριών σας στο διαδίκτυο, έχουν εκτεθεί.

Στις 13 Δεκεμβρίου, το Abine ανακάλυψε ότι ένα αρχείο που περιέχει πληροφορίες σχετικά με χρήστες του Blur έχει εκτεθεί, πριν από τις 6 Ιανουαρίου 2018. Οι πληροφορίες περιλαμβάνουν τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την τελευταία και προτελευταία διεύθυνση IP που χρησιμοποίησαν οι χρήστες για να συνδεθούν στο Blur και τις κρυπτογραφημένες πληροφορίες για τον κωδικό πρόσβασης.

Το όνομα, το επώνυμο και ο κωδικός πρόσβασης ορισμένων χρηστών είχαν επίσης παραμείνει από το παλαιότερο προϊόν της Abine’s MaskMe. Το Abine κρυπτογραφεί τους κωδικούς πρόσβασης χρησιμοποιώντας το bcrypt ξεχωριστά για κάθε χρήστη και αυτό ήταν που εκτέθηκε στο αρχείο και όχι οι πραγματικοί κωδικοί πρόσβασης.

Ωστόσο οι πληροφορίες αυτές θα μπορούσαν θεωρητικά να χρησιμοποιηθούν, για να βοηθήσουν την πρόσβαση σε λογαριασμούς σε άλλες πλατφόρμες, ειδικά σε συνδυασμό με τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποκαλύφθηκαν. Προτείνεται οι χρήστες του Blur να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασής τους και εάν χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης σε πολλές υπηρεσίες να αλλάξουν και αυτούς. Συνιστάται επίσης οι χρήστες να δημιουργούν επαλήθευση δύο παραγόντων για λογαριασμό τους για να έχουν ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας. Το Abine προσφέρει υποστήριξη στους χρήστες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (blur-support@getabine.com) ή μέσω τηλεφώνου στο 1-877-460-2121.

“Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι πιο κρίσιμα δεδομένα των χρηστών μας έχουν εκτεθεί και πιστεύουμε ότι είναι ασφαλή”, δήλωσε το Abine. “Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα ονόματα χρηστών και οι κωδικοί πρόσβασης που αποθηκεύονται από τους χρήστες μας στο Blur, τα στοιχεία πιστωτικής κάρτας, καθώς και τα Emails και οι αριθμοί τηλεφώνου αποκαλύφθηκαν.”

Τα password managers παραμένουν ο καλύτερος τρόπος να διατηρηθούν ασφαλείς οι κωδικοί πρόσβασης για τον αυξανόμενο αριθμό λογαριασμών στο διαδίκτυο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS