ΑρχικήReviewsBlur για ανώνυμες αναζητήσεις στην Google

Blur για ανώνυμες αναζητήσεις στην Google

 

Αν και εσείς χρησιμοποιείτε τις αναζητήσεις της Google αλλά θέλετε να προστατεύσετε την ιδιωτική σας ζωή θα σας δώσουμε δύο διαφορετικές επιλογές.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιεί τα αποτελέσματα της Google, αλλά προσφέρει καλύτερη προστασία της ιδιωτικής σας ζωής. Η υπηρεσία Startpage χρησιμοποιεί διακομιστές μεσολάβησης (proxy servers) ή εικονικά ιδιωτικά δίκτυα (VPNs) για να κρύψει την ταυτότητα σας

Μια δεύτερη επιλογή είναι η επέκταση του προγράμματος περιήγησης Βlur, παλαιότερα γνωστή ως Do Not Track. Σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το Google Search, όπως θα το κάνατε κανονικά, αλλά εμποδίζει την υπηρεσία, να καταγράψει διευθύνσεις IP ή τα κλικς που πραγματοποιείτε στο site, και έτσι η Google δεν μπορεί να τα συνδέσει με εσάς.

Σημείωση: Για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε το Βlur θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό στην ιστοσελίδα της εταιρείας (Abine). Η επέκταση είναι διαθέσιμη για το Chrome ή το Firefox μετά την εγγραφή σας στην υπηρεσία. (Μπορείτε να κατεβάσετε τις επεκτάσεις απευθείας από τον Mozilla ή τη σελίδα με τις επεκτάσεις του Chrome, αλλά τουλάχιστον στην ιστοσελίδα του Mozilla, δεν προσφέρεται η τελευταία έκδοση του Βlur.)

Μπορεί να χρειαστεί να ενεργοποιήσετε την ιδιωτική αναζήτηση στο περιβάλλον του Blur για να μπορέσετε να το χρησιμοποιήσετε στο Google.

Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο εικονίδιο της επέκτασης του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε τις ρυθμίσεις από το μενού που θα ανοίξει. Κάντε κλικ στις ρυθμίσεις για όλες τις ιστοσελίδες και βεβαιωθείτε ότι η προστασία για τις αναζητήσεις είναι ενεργοποιημένη.blur-settings-1

Όταν επισκέπτεστε την Google το Blur θα σας δείχνει διακριτικά ότι είναι ενεργοποιημένο.

blur search

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί ιδιωτικούς διακομιστές σαν proxy servers, για να αποκρύψουν τις διευθύνσεις IP αυτών που την χρησιμοποιούν.

Επιπλέον, αλλάζει τα cookies και τα user agents, για να σταματήσει την διαρροή πληροφοριών.

Η Abine αναφέρει ότι δεν συλλέγει δεδομένα από τους χρήστες της, όπως διευθύνσεις IP.

Η Blur προσφέρει επίσης υπηρεσία ασφαλών κωδικών πρόσβασης, συγκάλυψης e-mail και λοιπά.

Επιλογή μας όμως συνεχίζει να είναι  η υπηρεσία Startpage. Αν εσείς προτιμάτε να βλέπετε την πραγματική σελίδα της Google, τότε η επέκταση Blur είναι για σας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS