ΑρχικήinetΨεύτικο app GPS εντοπίστηκε στο Google Play Store

Ψεύτικο app GPS εντοπίστηκε στο Google Play Store

Όσο περισσότερο η Google εργάζεται για την ασφαλή και λιγότερο ενοχλητική εφαρμογή των εφαρμογών στο Play Store, τόσο περισσότεροι σκελετοί μοιάζουν να βγαίνουν από το ντουλάπι. Ο τελευταίος είναι μια αποκάλυψη από έναν εμπειρογνώμονα κακόβουλου λογισμικού τον Lucas Stefanko με την ESET. Έχει εντοπίσει ότι υπάρχουν εφαρμογές που λειτουργούν στο περιβάλλον της Gοogle οι οποίες δανείζονται εισροές από την εφαρμογή Gοogle Maps και στη συνέχεια τις μεταδίδουν στους πελάτες τους έναντι αμοιβής!

Google

Ωστόσο, η Gοogle αντέδρασε γρήγορα και μετακινήθηκε για να κάνει έλεγχο ζημιών. Πολλές από τις εφαρμογές που προσδιορίστηκαν από τον Stefanko έχουν απομακρυνθεί από το Play Store. Η πλειοψηφία αυτών είναι αυτή τη φορά στους τομείς GPS και πλοήγησης. Και αυτές οι εφαρμογές έχουν ήδη “κατέβει” και χρησιμοποιούνται από πάνω από 50 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Αυτοί οι άνθρωποι προφανώς δεν ήξεραν ότι αυτό που χρησιμοποιούν δεν είναι επίσημες εφαρμογές Google, αλλά ψεύτικες. Η Gοogle έχει σωστή πολιτική για αυτά τα πράγματα, αλλά οι χειριστές εφαρμογών εκμεταλλεύονται την αδυναμία του οικοσυστήματος Google που τους επιτρέπει να περάσουν και να λειτουργήσουν χωρίς καμία τιμωρία.

Επίσης, η Google διαθέτει ένα επιπλέον εργαλείο Play Protect. Η δουλεία αυτού του εργαλείου είναι κυρίως να ανιχνεύσει τέτοιες ψεύτικες εφαρμογές και να τις απομονώσει. Η Google έχει πραγματικά πολύ δρόμο πριν διορθώσει αυτά τα προβλήματα. Για μια ακόμη φορά, θα γίνουν συγκρίσεις με το iOS της Apple, το οποίο έχει πολύ πιο ασφαλές οικοσύστημα. Δεν απέχουμε πολύ από την στιγμή που οι χρήστες θα αρχίσουν να αισθάνονται ότι το υψηλότερο κόστος που χρεώνει η Apple για τις συσκευές και το λογισμικό της μπορεί τελικά να αξίζει κάθε cent και να σκέφτονται να κάνουν μια στροφή προς τα εκεί.

Με τον τεχνολογικό θησαυρό της Google, και ιδιαίτερα την πρωτοποριακή της δουλεία στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης, δεν θα πρέπει να είναι δύσκολο για την Goοgle να επιστρέψει με απαντήσεις σε αυτά τα θέματα.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS