ΑρχικήinetGoogle Play Store: Θα εμφανίζεται η χωρητικότητα του κινητού σας

Google Play Store: Θα εμφανίζεται η χωρητικότητα του κινητού σας

Έρχεται ένα καινούριο χαρακτηριστικό από το Google Play Store, το οποίο θα παρέχει πληροφορίες στον χρήστη για την κατάσταση χωρητικότητας του κινητού του. Το συγκεκριμένο feature παρατηρήθηκε από έναν χρήστη στην πλατφόρμα του Reddit, ο οποίος ανέφερε πως η Google πρόσθεσε έναν δείκτη που δείχνει το status της χωρητικότητας σε Android κινητά.

Google

Πώς θα το εντοπίσετε;

Για να ενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε αυτό το feature, ανοίξτε την εφαρμογή του Google Play Store και ελέγξτε άμεσα από την κατηγορία «My apps & games» το χαρακτηριστικό και στη συνέχεια κατευθυνθείτε στην καρτέλα «Installed» για να διαπιστώσετε την κατάσταση της χωρητικότητας. Το νέο «status storage» δεν δείχνει μόνο τον διαθέσιμο χώρο που έχει απομείνει αλλά επίσης σας προτείνει και εφαρμογές που μπορείτε να διαγράψετε για να απελευθερώσετε έξτρα χώρο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πατήσετε στη μπάρα «Storage status» και μετά αφού δείτε το παράθυρο «Free up space», θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε απεγκατάσταση οποιασδήποτε εφαρμογής που θέλετε να ξεφορτωθείτε.

Πέρα από αυτή τη νέα και ιδιαίτερα χρήσιμη αλλαγή, αξίζει να επισημανθεί πως η Google απομάκρυνε 85 εφαρμογές από το Play Store, οι οποίες είχαν μολυνθεί με adware. Οι συγκεκριμένες εφαρμογές ήταν δημοφιλείς, καθώς είχαν ληφθεί 9 εκατομμύριο φορές. Ειδικότερα, η εφαρμογή που είχε ληφθεί περισσότερο από 5 εκατομμύριο φορές ήταν η «Easy Universal TV Remote». Τα είδη του adware που επηρέασαν τις εφαρμογές, περιείχαν παιχνίδια και apps απομακρυσμένου ελέγχου. Μάλιστα, αυτές οι εφαρμογές ήταν ικανές να δείχνουν διαφημίσεις τύπου full-screen και να ελέγχουν την οθόνη συσκευής με τη λειτουργία ξεκλειδώματος στους χρήστες. Για αυτό το λόγο, η Google προέβη σε άμεση απομάκρυνση τους.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS