ΑρχικήsecurityCES 2019: Νέες μητρικές κάρτες που μας τράβηξαν το ενδιαφέρον

CES 2019: Νέες μητρικές κάρτες που μας τράβηξαν το ενδιαφέρον

Η περίοδος στην οποία παίρνουν μέρος τα show CES και Computex κάθε χρόνο είναι και η περίοδος που συνήθως η AMD και η INTEL δημοσιεύουν στοιχεία για τις ερχόμενες κυκλοφορίες. Αυτό σημαίνει ότι και πολλοί κατασκευαστές μητρικών καρτών εμφανίζουν στο κοινό τα νέα τους προϊόντα με ολοένα και καλύτερες δυνατότητες.

Στο CES 2019 έγιναν δηλώσεις για τους ερχόμενους Ryzen τρίτης γενιάς, οι οποίοι όμως δεν θα κυκλοφορήσουν στο σύντομο μέλλον. Αυτό όμως δεν σταμάτησε του πιο γνωστούς κατασκευαστές μητρικών να δείξουν μερικά από τα νέα τους προϊόντα. Ακολουθούν τα πιο ενδιαφέροντα που είδαμε.

Gigabyte Z390 Aorus Xtreme Waterforce: Η ultimate μητρική για pc enthusiasts

μητρική

Η Gigabyte κυκλοφόρησε αυτή τη μητρική τις τελευταίες βδομάδες του 2018 αλλά έκανε και στο CES μία παρουσίαση αυτού του πανάκριβου μοντέλου. Αυτό που φαίνεται στην εικόνα είναι μία μητρική αξίας 900 δολαρίων με ενσωματωμένο CPU waterblock το οποίο ψύχει και το Z390 chipset. Πολλοί θα αναρωτηθούν γιατί το κόστος είναι τόσο μεγάλο για μία μητρική που δεν είναι καν X299 ή Χ399. Ο λόγος είναι ο εντυπωσιακός RGB φωτισμός, το thunderbolt 3, ή δυνατότητα 10gigabit ethernet, το διπλό BIOS και άλλα χαρακτηριστικά που μόνο σε flagships υπάρχουν.

Gigabyte Z390 Aorus Xtreme Waterforce: Η ψύξη

μητρική

Βλέποντας μόνο την παραπάνω εικόνα μπορεί να καταλάβει κανείς ότι πρόκειται για μία high end μητρική. Το I/O panel διαθέτει οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί κανείς όπως είναι το ενσωματωμένο WiFi, Thunderbolt 3, δύο ethernet jack, πολλαπλές εξόδους εικόνας και ήχου αλλά και άλλα. Το πιο σημαντικό από όλα, έχει και RGB φωτισμό!

Gigabyte Z390 Aorus Xtreme Waterforce: Το chipset

μητρική

Το ενσωματωμένο chipset cooling του συγκεκριμένου μοντέλου υπάρχει περισσότερο για αισθητικούς λόγους παρά για πρακτικούς. Κάτω όμως από αυτό βρίσκονται PCI EXPRESS M.2. slots. Αυτά όμως δεν είναι τα πλήρη χαρακτηριστικά της πλακέτας. Διαθέτει 8 fan headers, 4 RGB Lighting headers, και έχει ενσωματωμένο αισθητήρα θερμοκρασίας. Για τους πιο απαιτητικούς που τους αρέσει ο πειραματισμός διαθέτει και λειτουργία διπλού BIOS.

Asus ROG Dominus Extreme

μητρική

Πρόκειται για μια μητρική ΤΕΡΑΣ. Προορίζεται για servers και είναι σχεδιασμένη για τους 28πυρηνους XEON επεξεργαστές. Διαθέτει 12 ram slot, 10 gigabit ethernet και έναν πανέμορφο μεταλλικό σχεδιασμό. Η τιμή δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα, αλλά σίγουρα θα είναι τσουχτερή.

ASRock Z390M-STX MXM

μητρική

Η συγκεκριμένη μητρική χρησιμοποιεί ένα όχι και τόσο συνηθισμένο μέγεθος που λέγεται Micro-STX, το οποίο απαιτεί και ειδικό case. Η μητρική είναι συμβατή με επεξεργαστές Intel Core i5, i7, i9 ένατης γενιάς.  Το MXM που υπάρχει και στο όνομα της μητρικής είναι ένα standard που χρησιμοποιείται για τα γραφικά σε laptop. Οι κάρτες που είναι συμβατές μέχρι στιγμής είναι οι  GTX 1060 και GTX 1080.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS