Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Το σφάλμα των Windows 7 δεν σχετίζεται με την μηνιαία αναβάθμιση

Στις αρχές του μήνα, η μηνιαία αναβάθμιση για τα Windows 7 προκάλεσε ορισμένα προβλήματα σε συσκευές και περιείχε ένα θέμα σχετικό με το activation. Η συγκεκριμένη αναβάθμιση, KB4480970 που κυκλοφόρησε στις 8 Ιανουαρίου έφερε σφάλματα ασφαλείας, όσο η Microsoft επιχειρούσε να απομακρύνει τις ευπάθειες του λειτουργικού συστήματος.

Windows 7

Αυτό ίσχυε μέχρι και σήμερα, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε πως η μηνιαία αναβάθμιση δεν έχει σχέση με το σφάλμα που παρατηρήθηκε. Μάλιστα, πρόσφατα κάποιοι χρήστες ανέφεραν νέο σφάλμα σε υπολογιστές ως activation bug, για το οποίο υπεύθυνη θεωρούνταν η τελευταία αναβάθμιση. Εκπρόσωποι της εταιρείας δήλωσαν πως κάποιοι users των Windows 7 αναφέρουν θέματα ως «activation failures» ενώ παράλληλα λαμβάνουν μη γνήσιες ειδοποιήσεις από τις 8 του μήνα.

Από όσο φαίνεται, το πρόβλημα διορθώθηκε, καθώς στις 12 Ιανουαρίου, η Microsoft αναβάθμισε τη σελίδα της ξανά για να δηλώσει πως το activation issue δεν είχε προκληθεί από την αναβάθμιση KB4480970 και ήταν απλώς μία σύμπτωση που εμφανίστηκε αμέσως μετά την κυκλοφορία της. Το σφάλμα σχετικά με το activation διορθώθηκε άμεσα και γιαυτό δεν πρόκειται να παρατηρηθεί παρόμοια συμπεριφορά σε συσκευές που διαθέτουν Windows 7.

Η εμφάνιση αυτού του προβλήματος ήταν τυχαία με την κυκλοφορία των δύο αναβαθμίσεων του Ιανουαρίου, γνωστές ως KB4480960 και KB4480970. Εδώ να επισημανθεί πως δεν υπάρχει καμία απολύτως σχέση ανάμεσά τους. Ειδικότερα, το σφάλμα φαίνεται να είχε να κάνει με το backend του Microsoft Activation και των Validation Servers. Ωστόσο, σύμφωνα με την εταιρεία, από σήμερα το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει επιλυθεί.

Επιπλέον, δύο μέρες πιο πριν η Microsoft ανακοίνωσε ένα νέο patch για επίλυση του ζητήματος του δικτύου που προκάλεσε η μηνιαία αναβάθμιση KB4480960 στα Windows 7. Όσον αφορά το συγκεκριμένο update, υπάρχει ένα τελευταίο σφάλμα που αναμένεται να διορθωθεί άμεσα, διότι σύμφωνα με την εταιρεία μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη σε εφαρμογές που χρησιμοποιούν μια βάση δεδομένων Microsoft Jet με το format αρχείου Microsoft Access 97. Παρόλα αυτά δεν πρέπει να υπάρχει λόγος ανησυχίας από τη μεριά των users, διότι θα επιλυθεί σύντομα.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *