ΑρχικήsecurityΤο σφάλμα των Windows 7 δεν σχετίζεται με την μηνιαία αναβάθμιση

Το σφάλμα των Windows 7 δεν σχετίζεται με την μηνιαία αναβάθμιση

Στις αρχές του μήνα, η μηνιαία αναβάθμιση για τα Windows 7 προκάλεσε ορισμένα προβλήματα σε συσκευές και περιείχε ένα θέμα σχετικό με το activation. Η συγκεκριμένη αναβάθμιση, KB4480970 που κυκλοφόρησε στις 8 Ιανουαρίου έφερε σφάλματα ασφαλείας, όσο η Microsoft επιχειρούσε να απομακρύνει τις ευπάθειες του λειτουργικού συστήματος.

Windows 7

Αυτό ίσχυε μέχρι και σήμερα, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε πως η μηνιαία αναβάθμιση δεν έχει σχέση με το σφάλμα που παρατηρήθηκε. Μάλιστα, πρόσφατα κάποιοι χρήστες ανέφεραν νέο σφάλμα σε υπολογιστές ως activation bug, για το οποίο υπεύθυνη θεωρούνταν η τελευταία αναβάθμιση. Εκπρόσωποι της εταιρείας δήλωσαν πως κάποιοι users των Windows 7 αναφέρουν θέματα ως «activation failures» ενώ παράλληλα λαμβάνουν μη γνήσιες ειδοποιήσεις από τις 8 του μήνα.

Από όσο φαίνεται, το πρόβλημα διορθώθηκε, καθώς στις 12 Ιανουαρίου, η Microsoft αναβάθμισε τη σελίδα της ξανά για να δηλώσει πως το activation issue δεν είχε προκληθεί από την αναβάθμιση KB4480970 και ήταν απλώς μία σύμπτωση που εμφανίστηκε αμέσως μετά την κυκλοφορία της. Το σφάλμα σχετικά με το activation διορθώθηκε άμεσα και γιαυτό δεν πρόκειται να παρατηρηθεί παρόμοια συμπεριφορά σε συσκευές που διαθέτουν Windows 7.

Η εμφάνιση αυτού του προβλήματος ήταν τυχαία με την κυκλοφορία των δύο αναβαθμίσεων του Ιανουαρίου, γνωστές ως KB4480960 και KB4480970. Εδώ να επισημανθεί πως δεν υπάρχει καμία απολύτως σχέση ανάμεσά τους. Ειδικότερα, το σφάλμα φαίνεται να είχε να κάνει με το backend του Microsoft Activation και των Validation Servers. Ωστόσο, σύμφωνα με την εταιρεία, από σήμερα το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει επιλυθεί.

Επιπλέον, δύο μέρες πιο πριν η Microsoft ανακοίνωσε ένα νέο patch για επίλυση του ζητήματος του δικτύου που προκάλεσε η μηνιαία αναβάθμιση KB4480960 στα Windows 7. Όσον αφορά το συγκεκριμένο update, υπάρχει ένα τελευταίο σφάλμα που αναμένεται να διορθωθεί άμεσα, διότι σύμφωνα με την εταιρεία μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη σε εφαρμογές που χρησιμοποιούν μια βάση δεδομένων Microsoft Jet με το format αρχείου Microsoft Access 97. Παρόλα αυτά δεν πρέπει να υπάρχει λόγος ανησυχίας από τη μεριά των users, διότι θα επιλυθεί σύντομα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS