ΑρχικήinetMicrosoft: Οι συσκευές Windows 10 ξεπέρασαν εκείνες των Windows 7 OS

Microsoft: Οι συσκευές Windows 10 ξεπέρασαν εκείνες των Windows 7 OS

Τα Windows 10 της Microsoft επιτέλους τρέχουν σε περισσότερες συσκευές από τα Windows 7, τα οποία ξεκίνησαν να χρησιμοποιούνται από το 2009! Πλέον ο αριθμός των συσκευών που κάνει χρήση του λειτουργικού συστήματος Windows XP φαίνεται να είναι σχεδόν 4,53%.

Microsoft

Σύμφωνα με το Net MarketShare, το οποίο είναι μια third-party πλατφόρμα ανίχνευσης, τα Windows 10 έχουν μερίδιο αγοράς 39,22% και ακολουθούν στη συνέχεια τα Windows 7, με μερίδιο 36,90%, ποσοστά που καταγράφηκαν το Δεκέμβριο του 2018. Όσον αφορά τις ενδιάμεσες εκδοχές που κυκλοφόρησαν, τα Windows 8.1 και Windows 8 έχουν σχεδόν 5% μερίδιο αγοράς. Από την άλλη πλευρά το λογισμικό της Apple Mac OS X 10.14 τρέχει σε 4,54% των συσκευών. Όμως από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, το πιο εντυπωσιακό ήταν πως υπάρχει το ποσοστό των 4,53% των χρηστών που χρησιμοποιούν ακόμα συσκευές με λειτουργικό σύστημα Windows XP, το οποίο κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 2001.

Πάντως το γεγονός πως τα Windows 10 υπερτερούν αριθμητικά έναντι των παλιότερων versions αποτελεί επίτευγμα για την Microsoft, η οποία επιχειρεί διαρκώς να σπρώξει τους users προς τις νεώτερες εκδόσεις.

Windows 10

Η Microsoft κυκλοφόρησε τα Windows 10 τον Ιούλιο του 2015 και θεωρήθηκε από χρήστες και ειδικούς ως η μεγαλύτερη αναβάθμιση που έγινε στο λογισμικό Microsoft, διότι προστέθηκε ένα ανανεωμένο UI και μια ποικιλία από έξυπνα features.

Σύμφωνα με δηλώσεις της εταιρείας, η Microsoft θα κυκλοφορήσει στο μέλλον νέα updates για τα Windows 10 αντί της κυκλοφορίας νέων software iterations. Τα Windows 10 έκαναν ήδη μια εκπληκτική αρχή με 14 εκατομμύρια συσκευές που υιοθέτησαν το λογισμικό σε λιγότερο από 24 ώρες από την στιγμή της κυκλοφορίας του. Αν και η εταιρεία είχε προβλέψει πως τα Windows 10 θα τρέχουν σε δισεκατομμύρια συσκευές μέχρι το 2018, φαίνεται να μην πραγματοποιήθηκε ο αρχικός στόχος με τα συγκεκριμένα νούμερα.

Windows 7

Αντίθετα, τα Windows 7 που ήταν από τις πιο επιτυχημένες εκδόσεις των Windows κυκλοφόρησαν το 2009 για τους χρήστες των PC. Το λογισμικό θεωρήθηκε ως μια σταδιακή αναβάθμιση και είχε ακόμα πολλά να προσφέρει. Παρόλα αυτά η αποτυχία των Windows Vista αναγκάσε την Microsoft να επανεξετάσει το λογισμικό και να προσθέσει καινούρια χαρακτηριστικά. Για αυτό το λόγο βγήκαν τα Windows 7, φτάνοντας τους 100 εκατομμύρια χρήστες σε λιγότερο από μισό χρόνο από την μέρα κυκλοφορίας τους.

Καθώς περνούν τα χρόνια, η Microsoft φαίνεται να αλλάζει τα σημεία που επιθυμεί να κάνει αλλαγές και δεν σταματάει ποτέ να καινοτομεί. Ενώ τα προηγούμενα χρόνια πραγματοποιούσε συνεχώς αλλαγές στο λογισμικό των PC, πρόσφατα έχει εστιάσει σε νέες τεχνολογίες, όπως είναι η τεχνητή νοημοσύνη και το Azure cloud platform.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS